• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

10.10.2020

12:18

VILIJAM VOKER: VUČIĆ ME IRITIRA! Albanski lobista izgubio živce zbog srpskog predsednika

Politika

VILIJAM VOKER: VUČIĆ ME IRITIRA! Albanski lobista izgubio živce zbog srpskog predsednika

Podeli vest

Nekadašnji šef Misije OEBS-a na KiM i albanski lobista Vilijem Voker tvrdi da nije radio za CIA niti je bio deo međunarodne zavere protiv Srbije

Voker za BBC na srpskom tvrdi da ga predsednik Srbije Aleksandar Vučić i dalje pominje i to sa netačnim informacijama, za koje, kako kaže Voker, i Vučič "zna da nisu tačne jer on zna šta se dešavalo na Kosovu i u Račku", i dodaje da ga to iritira.

Voker, koji je ostao upamćen po događajima u selu Račak na KiM, kada je ustvrdio da su srpske snage masakrirale više desetina albanskih civila, što je ubrzalo pripreme za agresiju NATO-a na SRJ, kaže da Vučić možda misli da on promoviše Veliku Albaniju, ali da to nije pitanje koje ga interesuje.

Foto: print

 



Voker Vučiću prigovara što govori o etničkom čišćenju i aludira na to da bi Albanci na KiM mogli da ponove pogrom nad Srbima iz 2004. godine, a istovremeno se zalaže za dobre odnose sa Prištinom.

Voker je takođe rekao da nije bio pristalica bombardovanja Jugoslavije, već da se zalagao za kopnenu intervenciju i izneo mišljenje da Kosovo nikad neće ponovo biti deo Srbije.

I dalje tvrdi da njegovi potezi na KiM nisu bili pogrešni i žali se što je Beograd jedino mesto na svetu gde, kako kaže, ne može da ode.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Zoka

pre 3 godine

Predsednik nikada ne priča ništa na pamet niti daje netačne informacije...

Lala iz Banata

pre 3 godine

...Боље да те ИРИТИРА него да те.. - имитира...!

Mily

pre 3 godine

Vucic niti spominje Vokera, niti ga optuzuje za bilo sta, jer je prezauzet vodjenjem sopstvene drzave i naroda! Svakome neka je na cast ucinjeno (ne)delo!

Luka

pre 3 godine

Mislim da je vreme da citav svet duboko pogne glavu pred srpskim zrtvama i da kaze jedno veliko izvini , jer je Srbija dovedena na stub srama, bombardovana zato sto je Vilijam Voker lagao.

Željko

pre 3 godine

Kao albanski lobista i aktivni član antisrpske zavere koja je dovela do bombardovanja naše zemlje 1999. godine, Vilijam Voker je jedan od najvećih dušmana srpskog naroda, kojeg ni svi okeani ovoga sveta ne mogu oprati.

Ognjen

pre 3 godine

Da mu je savest čista nebi mu smetalo to što ga Aleksandar Vučić s pravom proziva. Da u sebi ima i malo ljudskosti Voker bi se sakrio u mišiju rupu, koliko je zla svojim lažima učinio zla Srpskom narodu. Samo iz ličnog interesa bio je itekaki Albanski lobista.Nadam se da če ga kad tad pravda stići.

Vlada

pre 3 godine

Jedino bi ti sadasnjoj opziciji bio pocasni gost.

Milorad

pre 3 godine

Vokeru smeta jaka i stabilna Srbija zato je i izgubio zivce.

Filip

pre 3 godine

Voker je naneo ogromnu štetu Srbiji. Nećemo se obazirati na njegove provokacije. Nastavlja se borba za bolji život građana.

Ivana

pre 3 godine

Prevršili su svaku meru, ali zaista svaku. Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala Vučiću na svemu što čini za naš narod i državu.

Diwall

pre 3 godine

Predsednik Srbije odgovara onako kako u skladu sa svojom drzavom . Bravo!!!

Sladjana

pre 3 godine

Jasno je da ga iritira Vucic ,jer se zalaze za to da Srbi na Kosovu zive dostojanstveno!Da osecaju da imaju dom dole,a ne da strahuju kako ce se dan zavrsiti.

Dragan

pre 3 godine

Albanski plaćeni lobista Voker je zločinac koji nije odgovarao zločin er je pomogao da se izazove sukob na KIM. On je zajedno sa Medlin Olbrajt, Džejm Rubinom i Ričardom Holbrukom radio na finansiranju i obuci albanskih terorista,čija je uloga bila da isprovociraju sukobe sa srpskom vojskom i policijom. Osnovni motiv je bio eskalacija sukoba i izgovor za dovođenje NATO trupa na teritoriju Srbije. I sad on još priča da ga iritira i nervira naš predsednik Vučić !

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija