• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.10.2020

20:28

(FOTO) SRPSKA LISTA LAJČAKU: Implementacija sporazuma o ZSO put ka izgradnji poverenja

Politika

(FOTO) SRPSKA LISTA LAJČAKU: Implementacija sporazuma o ZSO put ka izgradnji poverenja

Podeli vest

Na sastanku je posebno analizirana politička situacija, ali i problem bezbednosti Srba na Кosovu u svetlu serije incidenata koji su se desili u prethodnom periodu

Na sastanku sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom danas u Prištini delegacija Srpske liste, predvođena predsednikom Goranom Rakićem i potpredsednicima Daliborom Jevtićem i Igorom Simićem, istakla je da je formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO) od vitalnog značaja za opstanak srpskog naroda na Kosovu, saopšteno je iz Srpske liste, prenosi RTS.

U saopštenju se ističe da je nerazumno da se sedam i po godina kasni sa uspostavljanjem ZSO.

- Stoga je na sastanku prenet jasan stav srpskog naroda da je potrebno najhitnije i bez ikakvog odlaganja formirati Zajednicu srpskih opština u skladu sa dogovorom u Briselu - naglašava se u saopštenju.

Dodaje se da je na sastanku posebno analizirana politička situacija, ali i problem bezbednosti Srba na Кosovu u svetlu serije incidenata koji su se desili u prethodnom periodu.

Povodom susreta na Tviteru se oglasio Dalibor Jevtić koji je naveo da su Lajčaku poručili da je implementacija sporazuma o ZSO put ka izgradnji poverenja.

- Zajednica srpskih opština, pitanje raseljenih i imovine glavne teme sastanka sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine gospodinom Lajčakom - naveo je Jevtić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija