• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.10.2020

21:00

(FOTO) SVETSKI MEDIJI JAVLJAJU! Srbija dobila jednu od NAJBOLJIH VLADA na svetu kada je RAVNOPRAVNOST POLOVA U PITANJU!

Politika

(FOTO) SVETSKI MEDIJI JAVLJAJU! Srbija dobila jednu od NAJBOLJIH VLADA na svetu kada je RAVNOPRAVNOST POLOVA U PITANJU!

Podeli vest

Bloomberg primetio da je Srbija napredovala po pitanju rodne ravnopravnosti

Novi sastav Vlade Srbije koji je saopšten danas privukao je veliku pažnju domaće, ali i svetske javnosti.

Naime, nova Vlada imaće 21 ministarstvo, uključujući tri nova, ali ono što je posebno privuklo interesovanje jeste to što će polovina ministara biti ženskog pola. Time je Srbija postala jedna od država sa najvećim balansom kada je reč o odnosu muškaraca i žena u izvršnom delu vlasti – polovinu Vlade Srbije čine žene, navodi “Bloomberg”.

Novi spisak je ubacio je Srbiju sa začelja liste, među prvih 10 zemalja koje su ujednačene po rodnoj pripadnosti.

Foto: Printscreen

“Bloomberg” podseća da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić je 2017. godine izabrao Anu Brnabić kao prvu ženu premijera u istoriji zemlje, koja je i u novom sastavu ostala predsednica Vlade. Pored nje, sastav nove vlade čine Anđelka Atanasković, Irena Vujović, Tatjana Matić, Maja Popović, Marija Obradović, Gordana Čomić, Jadranka Joksimović, Darija Kisić Tepavčević, Zorana Mihajlović i Maja Gojković.

Ovaj portal takođe ističe da dve petine od 250 poslaničkih mesta u Skupštini Srbije čine upravo žene. “Bloomberg” navodi da će one predvoditi ministarstva ekonomije, pravde, energetike, životne sredine, rada, kulture i ljudskih prava.

Govoreći o novoj vladi, Vučić je naveo da mu je najvažnije da se postave jasni ciljevi kako bi se rezultati izmerili i krajem 2021, ako stranka dobije poverenje, i u novoj vladi naprave izmene.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sojic

pre 3 godine

Monti Pajton je mala beba za ovaj srpski cirkus

Bubuleja

pre 3 godine

Uz surovog muškarca na čelu vlade, sve ostalo su mogle i žene da budu. Mada, niko se tu ništa ne pita jer...Šef će rešavati sve.

Dusan

pre 3 godine

Битно је да министри буду најквалитетније што имамо а не шта имају у гаћама.

Penzioner

pre 3 godine

Kada će rodna ravnopravnost da se uspostavi u rudnicima? Nešto žene nisu mnogo zainteresovane!?

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija