• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

07.11.2020

20:51

PETKOVIĆ: Đilasovo naopako sagledavanje Vašingtonskog sporazuma

Politika

PETKOVIĆ: Đilasovo naopako sagledavanje Vašingtonskog sporazuma

Podeli vest

Član Glavnog odbora SNS Petar Petković izjavio je večeras da Vašingtonski sporazum predstavlja veliko dostignuće predsednika Aleksandra Vučića, koje podrazumeva i okretanje novog lista u odnosima Srbije i SAD

- Svako ko je protiv tog odnosa zapravo je i protiv svoje države Srbije, koja je prvi put posle više decenija krenula da kompromisom, a ne porazom, rešava pitanje Kosova i Metohije - saopštio je Petković.

Ali, kako ističe, za predsednika Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa sve to nije bitno, jer on svaki napredak Srbije doživljava kroz prizmu mržnje prema Vučiću, njegovom radu i borbi za budućnost Srbije.

- Đilasov najveći problem je što je navikao da sve dovodi u lični odnos po kome bi i državu želeo da poistoveti sa sobom, i u takvom pristupu, Đilas uvek kada kritikuje, psihološkom projekcijom zapravo polazi od sebe - naveo je funkcioner SNS.

Svi se dobro sećamo, kaže, te žarke želje da drugo ime za Beograd bude Dragan Đilas. "Iz tako naopake perspektive sve bude naopako, uključujući i Đilasovo sagledavanje Vašingtonskog sporazuma".

- Jednu stvar Đilas mora da nauči - da država ne počinje i ne završava se pojedincem, već da ona ima institucije - kazao je Petković.

Tako je i sporazum u Vašingtonu potpisan sa institucijom predsednika SAD u Beloj kući, dakle ne sa Donaldom Trampom, uspešnim biznismenom, već sa Donaldom Trampom, predsednikom SAD, naveo je on.

- Međutim, problem sa Đilasom je, ne samo što ne zna šta su institucije, nego on ne zna ni šta znači biti uspešan biznismen, s obzirom da njegovo bogaćenje na račun naroda nema nikakve veze sa biznisom - zaključio je Petković.

Ðilas je ocenio večeras, nakon što je proglašena pobeda Džoa Bajdena na predsedničkim izborima u SAD, da je predsednik Vučić podrškom Donaldu Trampu tokom predizbirne kampanje "ugrozio državne interese i međunarodnu poziciju Srbije" i da se praktično mešao u američku predizbornu kampanju potpisivanjem Vašingtonskog sporazuma.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17