• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.11.2020

12:29

POČINJE GRADNJA METROA U BEOGRADU! Ministar Siniša Mali najavio datum započinjanja radova!

Politika

POČINJE GRADNJA METROA U BEOGRADU! Ministar Siniša Mali najavio datum započinjanja radova!

Podeli vest

Ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da se potpisivanje Sporazuma između vlada Srbije i Francuske odnosi na dva projekta - unapređenje energetske efikasnosti u našoj zemlji i početak izgradnje metroa u Beogradu koja će, kako je najavio, početi krajem sledeće godine

Nakon potpisivanja Sporazuma sa francuskim ministrom za spoljnu trgovinu i ekonomsku promociju Frankom Risterom, Mali je na pres konferenciji izjavio da je vrednost tog sporazuma 581 milion evra i da će najveći deo tog novca biti izdvojen za metro.

Mali je naveo da će 127 miliona evra biti izdvojeno za projekte unapređenja energetske efikasnosti, a ostatak, 454 miliona evra, za izgradnju prve linije metroa.

Foto: Tanjug

Metro linije u Beogradu
Prva linija od Makiša do Mirijeva

Istakao je da će linija metroa ići od Makiša, preko centra grada pa do Mirijeva.

- Potpisivanjem ovog Sporazuma mi ispunjavamo i to obećanje - rekao je Mali.

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Frank Rister i Siniša Mali



Mali je naglasio da su oba projekta od izuzetne važnosti za ekonomski napredak Srbije i dodao da je izgradnja metroa i deo plana "Srbija 2025" koji je predstavljen krajem prošle godine, a koji je vredan 14 milijardi evra.

Prosečna plata 900 evra

Podsetio je da su deo tog plana i ulaganje u putnu i železničku infrastrukturu, izgradnju vodovodne i kanalizacione mreže, za prečišćavanje otpadnih voda, kako bi, ističe, do 2025. godine prosečna plata u Srbiji bila 900 evra.

Foto: Uprava Carina

Mali je naveo i da je unapređenje energetske efikasnosti distributivne mreže jedan od glavnih izvora rasta ekonomije.

Najbolji privredni rast

Podsetio je da međunarodne finansijske institucije predviđaju da će Srbija imati najbolji privredni rast ne samo ove godine, već i sledeće i 2022. godine.

Ministari Mali i Rister potpisali su danas Sporazum između Vlade Republike Srbije i Vlade Republike Francuske o saradnji u oblasti sprovođenja prioritetnih projekata u Srbiji.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17