• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.12.2020

17:00

Pokret socijalista osuđuje izjavu bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije!

Politika

Pokret socijalista osuđuje izjavu bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije!

Podeli vest

Pokret socijalista (PS) osudio je danas izjavu potpredsednka Narodne stranke i bivšeg načelnika Generalštaba Vojske Srbije Zdravka Ponoša da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "stavio VS u stranačku i ličnu funkciju"

- Svaki pripadnik Vojske Srbije i policije crveni od stida jedino kada penzionisani komandir voda i funkcioner stranke Vuka Jeremića Zdravko Ponoš daje ocene o stanju u vojsci ili policiji - kaže se u saopštenju PS-a, čiji je predsednik dosadašnji ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- General koji je stajao mirno pred NATO poručnicima, dok je hrabru srpsku vojsku izručivao Hagu, ne može da se iskreno obraduje uspesima vojske i policije - ocenjuje ta stranka i ističe da je Ponoš kao načelnik Generalštaba bio "poguban za Vojsku Srbije".

Takođe se navodi da pripadnici VS "nisu zaboravili Ponoševo obećanje američkom senatoru da će sastav smanjiti sa 62. 000 na 27.000 ljudi, da će zatvoriti brojne kasarne i da će se potruditi da promeni način razmišljanja u oružanim snagama, a posebno kod oficirskog kadra" i da je "svako ko je razmišljao i postupao kao patriota bio je izbačen iz VS".

- Zato Ponoš ne može da se obraduje napretku vojske i policije i zato Ponoš pljuje Vučića i Vulina kad god za to dobije priliku u Ðilasovim medijima. Srećom, svoje prljave ciljeve, Ponoš nije uspeo da potpuno sprovede u delo - zaključuje se u saopštenju.

Potpredsednik Narodne stranke i bivši nacelnik Generalštaba Vojske Srbije (VS) Zdravko Ponoš izjavio je danas da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić "stavio VS u stranačku i ličnu funkciju".

- Instituciju od izuzetnog nacionalnog interesa koja uživa ogromno poverenje gradana pretvorio je u propagandni instrument. Slikanje sa Vojskom redovno se koristi za odvracanje pažnje od poraznih rezultata ove vlasti. Vojska se koristi kao pokrivalica koja treba da da na uverljivosti i ozbiljnosti onoga što Vucic obecava ili kad pravda neki neuspeh - rekao je Ponoš u intervjuu za portal Direktno.rs.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade

pre 3 godine

Ponoš. Očigledno da je "Veliki Srbin", "obožava Srbiju". Sve su takvi kod Vuka Jeremića!

ziki

pre 3 godine

PONOS I PERISIC SU NAJVECA BRUKA I SRAMOTA OVE ZEMLJE, NAZALOST PERISICA SUDSTVO SRBIJE JOS POSLE MNOGO GODINA NE MOZE OSUDITI ZA IZDAJU SRBIJE. NEKA JE SUDSTVU NA CAST, ALI DOCI CE VREME DA I NEKO IZ SUDSKIH INSTITUCIJA ZA NECINJENJE ODGOVARA.

whispering shadows

pre 3 godine

Doživotni predsednik partije je sve institucije u Stradiji podredio ličnoj i partijskoj funkciji. To znaju i vrapci na grani.

NEBOJŠA

pre 3 godine

ТАКО ВАМ И ТРЕБА.ШТО ГА НИСТЕ НА ВРЕМЕ ДЕГРАДИРАЛИ И УХАПСИЛИ ,ЗА ОНО ШТО ЈЕ УЧИНИО.АЛИ ВИ НИ ПЕРИШИЋА НИСТЕ ОСУДИЛИ,ВЕЋ СТЕ ДОВЕЛИ ''ТЕЛЕТАБИСА'' НА ЧЕЛО ГЕНЕРАЛШТАБА,КАКАВ ЈЕ И ПОНОШ

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17