• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.12.2020

14:56

MINISTARKA OBRADOVIĆ na završnom skupu 48. godišnjeg  zasedanja Skupštine SKGO! Pristupačan servis za građane je dostižan cilj

Politika

MINISTARKA OBRADOVIĆ na završnom skupu 48. godišnjeg zasedanja Skupštine SKGO! Pristupačan servis za građane je dostižan cilj

Podeli vest

MDULS i SKGO zajedno su pokrenuli proces pripreme programskog dokumenta reforme sistema lokalne samouprave u Srbiji sa ciljem da se prvi put u našoj zemlji obuhvate sve najznačajnije oblasti sistema lokalnog nivoa vlasti

- Danas je prilika da, na ovom skupu poručim, da ćemo ovu saradnju nastaviti i zajedničkim snagama raditi na donošenju i implementaciji ovog važnog dokumenta za sistem lokalne samouprave u našoj zemlji, kako bi svi gradovi i opštine mogli da na isti način i što kvalitetnije pružaju usluge našim građanima - istakla je ministarka Obradović na završnom skupu 48. godišnjeg zasedanja Skupštine SKGO.

Ministarka je poručila da će ova reforma unaprediti pravni okvir u kome deluju jedinice lokalne samouprave, razvijati sistem finansiranja lokalnih samouprava i upravljanja ljudskim resursima i uspostaviti nove mehanizme za proces razvoja međuopštinske saradnje. Takođe, reforma predviđa i veće učešće građana u poslovima lokalne vlasti i veću povezanost građana i njihovih izabranih predstavnika.

- Efikasan, kvalitetan, ali pre svega pristupačan servis za građane je dostižan cilj. Samo zajedničkim radom na reformi sistema lokalne samouprave ovaj cilj možemo i dostići. Pred nama je dug put i puno posla i samo podizanjem svesti i kod nosilaca vlasti na lokalu, ali i kod građana, možemo ga ostvariti. Trebaće nam više godina da vidimo prve rezultate rada, sigurna sam biće i poteškoća na tom putu, ali to ne treba da nas obeshrabri, već je potrebno da podignemo glave i hrabro stremimo ka kvalitetnim, brzim, efikasnim i ekonomičnim uslugama za građane i privredu naše zemlje. Zato smo svi zajedno na ovom poslu, cela Vlada, sva ministarstva, sve lokalne samouprave, naši međunarodni partneri, ali pre svega SKGO, kao krovna organizacija oko koje se naši gradovi i opštine okupljaju - poručila je Obradović.

Ministarka Obradović obratila se učesnicima 48. godišnjeg zasedanja Skupštine SKGO na temu "Potencijali i izazovi u razvoju lokalne samouprave u narednoj dekadi".

O daljim koracima u radu na programu reforme sistema lokalne samouprave na skupu je govorio pomoćnik ministra zadužen za sistem lokalne samouprave Saša Mogić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Srbija može na razne načine da profitira od saradnje s Francuskom! Vučić je za samo par meseci ugostio Đinpinga, Šolca i Makrona! (VIDEO)
Live TV

Srbija može na razne načine da profitira od saradnje s Francuskom! Vučić je za samo par meseci ugostio Đinpinga, Šolca i Makrona! (VIDEO)

Gosti "Info dana" Informer TV bili su Nikola Perišić iz Centra za društvena istraživanja i potpredsednica Skupštine Srbije Marina Raguš. Govorili su o jučerašnjoj poseti francuskog predsednika Emanuela Makrona Srbiji i njegovom sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem tokom kog su potpisani brojni sporazumi.

30.08.2024

16:03

Ceo region kritikuje Srbiju zbog nabavke najsavremenijih aviona! Francuska ima razloga za poverenje u našu državu! (VIDEO)
Live TV

Ceo region kritikuje Srbiju zbog nabavke najsavremenijih aviona! Francuska ima razloga za poverenje u našu državu! (VIDEO)

Emanuel Makron ponovo je u gostima u Srbiji. Kakve benefite će imati naša zemlja od ove posete? Makron i Vučić govorili su i o kupovini borbene eskadrile borbenih aviona rafal. Kada Srbija dogovori kupovinu novih aviona, onda je to prst u oku Bošnjacima, Hrvatima, ali i opozicionim medijima. Obnavljanje naših vojnih resursa predstavlja opasnost za ceo svet, a kada to rade drugi, to je za pohvalu. Napredak naše zemlje u svakom pogledu nikada nam neće oprostiti. Na ovu temu u "Info jutru"govorio je savetnik predsednika Vlade za nacionlanu bezbednost prof. dr Miroslav Bjegović.

30.08.2024

13:01

Hronika

Pokrenuta istraga protiv dva muškarca: U iznajmljenim stanovima skladištili drogu, zaplenjena velika količina
Hronika

Pokrenuta istraga protiv dva muškarca: U iznajmljenim stanovima skladištili drogu, zaplenjena velika količina

Više javno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo je istragu protiv Miodraga Ž. (44), Nikole A. (37) i još jednog lica za kojim se traga, zbog sumnje da su, kao grupa, neovlašćeno radi prodaje u izjamljenim stanovima držali 224,52 grama opojne droge kokain i 428,92 grama opojne droge kanabis, kao i veliku količinu novca – više od 1.5 miliona dinara, 42.500 evra i drugih deviza.

30.08.2024

15:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija