• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.12.2020

17:10

MOMIROVIĆ: Moramo da poštujemo mere, ali i da omogućimo ljudima da rade!

Politika

MOMIROVIĆ: Moramo da poštujemo mere, ali i da omogućimo ljudima da rade!

Podeli vest

Srbija mora da stane iza medicinskih radnika koji su na prvoj liniji fronta i mi kao vlada moramo da obezbedimo maksimalno poštovanje mera, ali i da istovremeno omogućimo ljudima da nastave da rade i privređuju i u ovim okolnostima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović

Zemlja ne može da stane i mi moramo da idemo napred, poručio je ministar tokom posete Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Železnica Srbije".

 

Direktor Zavoda dr Vlado Batnožić upoznao je ministra sa činjenicom da je Zavod učestvovao, i dalje učestvuje u suzbijanju zaraze od koronavirusa, u organizacionim delovima u Beogradu, Novom Sadu i Nišu u okviru kovid sistema u najvećom procentu u odnosu na sve ostale zdravstvene ustanove koje su angažovane, saopštilo je Ministarstvo.

- Moram da zahvalim u ime Vlade, Kriznog štaba i svih građana Srbije, na nesebičnom angažmanu svih zaposlenih u Zavodu, doktora, medicinskih tehničara i sestara u borbi protiv epidemije. Zavod je značajno učestvovao na Beogradskom sajmu čak sa 199 zaposlena medicinska radnika na zbrinjavanju zaraženih, u Beogradskoj areni 1 sa 58 zaposlenih medicinskih radnika i trenutno u Beogradskoj areni 2 sa 68 zaposlenih medicinskih radnika - naveo je Momirović.

Pomoć medicinskom osoblju je naša obaveza, kao Ministarstva i Vlade, naveo je ministar. 

- A, od građana očekujemo da jedinstveno podrže naše napore i solidarno i jedinstveno poštuju preporuke Kriznog štaba da bismo pobedili koronu i nastavili da živimo normalno - kaže Momirović.

Zbog epidemije i smanjenja komercijalno ugovorenih poslova, Zavod trenutno nije u mogućnosti da finansira iz sopstvenih sredstava plate jednog dela zaposlenih.

Ministarstvo građevine će zbog velikog angažmana zaposlenih u borbi protiv koronavirusa finansijski da pomogne i omogući redovnu isplatu zarada zaposlenih, navedeno je u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17