• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.12.2020

21:25 >> 21:59

VUČIĆ NA TV PRVA: Bez figura na tabli nema pobede, ali SRBIJA NEĆE PRIZNATI KOSOVO DOK SAM JA PREDSEDNIK! /UŽIVO/

Politika

VUČIĆ NA TV PRVA: Bez figura na tabli nema pobede, ali SRBIJA NEĆE PRIZNATI KOSOVO DOK SAM JA PREDSEDNIK! /UŽIVO/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostovao je u specijalnoj emisiji "Prva tema" na TV Prva kod voditeljke Marije Savić Stamenić. Predsednik je govorio o gorućim pitanjima u Srbiji i situaciji u regionu. Pored predsednika gosti su bili i Ivo Visković, profesor u penziji i kopredsedavajući Igmanske inicijative Milan Antonijević

- O Dejtonskom sporazumu se pitaju tri konstutitivna naroda u BiH, a ne ni Igmanska inicijativa, a ni predsednik Srbije - rekao je Vučić na početku i dodao:

- Do aprila 2022. godine do kada sam predsednik Srbija neće priznati Kosovo. Posle toga građani odlučuju.

I profesor Visković i Antonijević složili su se da Srbija ne treba da uđe u NATO, a predsednik je takođe konstatovao da je Srbija vojno neutralna i da će tako i ostati.

 

 

Šta je Igmanska inicijativa i da li se ona zalaže za ukidanje Republike Srpske

- Mi nismo za ukidanje Republike Srpske, samo za promenu Ustava, ali Republika Srpska bi ostala - rekao je Antonijević.

Foto: printscreen

Milan Antonijević

Vučić je na to reagovao.

- Recite mi jednu konkretnu stvar koju biste vi promenili kod Dejtona. Šta to tamo fali ljudima, pa treba da se menja? 

Antonijević na to nije imao odgovor.

O Dejtonskom sporazumu i ukidanju Republike Srpske

- Drže nam predavanja o pravima i pravdi, a oni u BiH krše sva međunarodna prava. Samo vas pitam šta je to što hoćete da promenite, kad RS nema vojsku, uvodite joj sud mimo prava i pravde... Šta želite?! - ponovio je predsednik Srbije.

- Šta se iza brega valja niko vam ne govori već kažu napravićemo divnu i funkcionalnu državu, a naravno tu podrazumevaju da Srpske više ne bude - rekao je Vučić i pročitao plan za koji se zalaže najveća i najmoćnija partija u BiH gde piše da se država deli na pet delova, gde nema Republike Srpske.

- Ja znam da je to eufemizam za ukidanje Srpske - kaže predsednik.

Kopredsedavajući Igmanske inicijative rekao je da se oni zalažu samo za bolji dijalog.

- Mislim da je mnogo jasniji odnos kada razgovarate i sa predstavnicima RS i Sarajeva. Prosto, ja mislim da ne treba zaobilaziti Sarajevo u razgovorima koje vode zvanični Beograd i predstavnici Srpske - objasnio je Antonijević.

Foto: printscreen

Profesor Ivo Visković

Srbi u Srbiji i regionu

- Stvari u Srbiji su se nepovratno promenile, Srbija je od zemlje gubitnika postala broj jedan po ekonomiji, po borbi protiv korone... Kosovsku Mitrovicu smatram delom teritorije Srbije. Što se tiče Crne Gore... Verujete li da Albanaca kojih ima manje u S. Makedoniji imaju veća prava nego Srbi u Crnoj Gori. Mi tražimo da Srbi imaju elementarna prava, samo toliko, a poštujemo to što je Crna Gora nezavisna država - rekao je predsednik.

O napadima u Skupštini

- Gospodina Antonijevića ne nazivaju izdajnikom svakodnevno, nego mene. Ako je Atlagić zaista rekao da Dragana Bjelogrlića treba proterati iz Srbije, mislim da je to strašno. Ja nemam vremena da pratim Skupštinu, ali verujem profesoru kad kaže da se to desilo i nemam problem da se izvinim - rekao je Vučić.

On je dodao da će Srbija prestići Hrvatsku po ekonomskom napretku sledeće godine, a profesor Visković ga je pitao zašto se to već nije dogodilo.

- Zato što je teško pokrenuti stvari i oporaviti ekonomiju, a Hrvati su u prošlosti uvek bili ispred nas - odgovorio je Vučić.

Foto: printscreen

Emisija "Prva tema"

O spoljnoj politici

- Ne bih bio u cipalama ni predsedniku ni bilo kome ko mora da se bavi time - rekao je profesor Visković.

Vučić se složio sa njim.

- Bez figura na tabli ne možete da izvučete pobedu u šahu. A kada biste to rekli ljudima, kako bi oni reagovali?! Istina je da na zapadu niko ne misli da je Kosovo deo Srbije, a i da mi odugovlačimo, trudimo se da izvučemo nešto - rekao je predsednik.

Treći gost u studiju naveo je šta je nedostatak državne spoljne politike.

- Nepostojanje strategije spoljne politike je sada najveći problem. Papir koji bi nas u ovome svemu uputio šta je to što planiramo. To bi trebalo da bude i što se tiče politike u regionu - rekao je Antonijević, a predsednik je odgovorio.

- Ne možemo da postavimo taj dokument jer je Kosovo deo Srbije po Ustavu. Šta hoćete da stavimo, da je Kosovo nezavisno?! Dok se ne reši pitanje Kosova, ne možemo postaviti taj papir.

O slobodi medija i opoziciji

- TV N1 je želela da Telekom plati reket od 20 miliona evra da bi se oni emitovali kod njih, zato ih nema tamo. 2012. godine nije postojala nijedna novina koja misli drugačije, nijedan medij. Danas su mnogi mediji protiv mene. U većini domaćinstava na kanalima 1 i 2 ceo dan se vodi kampanja protiv mene, da ne spominjem društvene mreže koje su apsolutno slobodne i čiji uticaj je narastao za poslednjih osam godina. Oni uvek misle da je neko drugi kriv i da imaju medije da bi bilo drugačje. Ne mislite vi na Miloša Jovanovića i Šešelja, znam na koga mislite. Moj negativni pres kliping je ogroman - rekao je Vučić.

O vakcini

- Nama će vakcina biti potrebna i u septembru, da znate, moramo da se spremamo za septembar već sada. Hvala ljudima koji i sada rade na bolnici u Kruševcu. Imam apsolutno poverenje u Olivera Varhejija, siguran sam da će nam omogućiti da dobijemo vakcine što pre. Dobićemo za koji dan umesto 10.000 Fajzerovih, 5.000 Fajzerovih i onda ćemo ići po staračkim domovima. Verujte da ću obezbediti i za džabe recimo 50.000 ili 100.000 vakcina jer Srbija ima prijatelje. Imaćemo dovoljno vakcina i neće Srbija biti na repu bilo koga i bilo čega. I ja ću je primiti - objasnio je predsednik Srbije.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Aleksandar

pre 3 godine

Konačno Vučić da pojasni kome nije jasno!

Nešo N

pre 3 godine

Aleksandar: Nadam se da je svima jasno da Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova.

Rade

pre 3 godine

Ma svakom normalnom građaninu Srbije je jasno! A ova gospoda dobija novac za to da se prave da im nije jasno! To im je način da profitiraju, materijalno, pljuješ po sopstvenoj državi, po sopstvenom narodu, i za to dobijaš platu! Nisu oni baš toliko naivni i neuki! Očigledno je da sve odlično razumeju, prećute odgovor na svako konkretno i direktno pitanje! Živela Srbija i Predsednik Srbije, kako god se on zvao, dokle god radi u interesu države i njenih građana! A ove sitne duše poput Viskovića i Antonijevića!? Nek su i oni živi i zdravi!

XXL

pre 3 godine

Tebi režimski Jugend botu nije jasno da je taj vaš poslanik Atlagić prvi u istoriji srpskog parlamentarizma u sred parlamentarnog zdanja kao najvišeg državotvornog tela na zasedanju parlamenta države Srbije progovorio rečima - FAŠIZAMA. Ko vam je on čovek sumnjivog morala i ljudskosti? Odakle se pojavio da sedi tamo i govori nama građanima Srbije da napustimo Srbiju? Da mu mentor nije bio Franjo Tuđman?

Isailo

pre 3 godine

Republika Srpska kao genocidna tvorevina ce biti ukinuta.

Luka Lekic

pre 3 godine

Predsednik Srbije ima dobar stav, vodi politiku mira i prosperiteta Srbije na ovim prostorima i čini sto je najbolje za srpski narod

Sunčica

pre 3 godine

Tako je, asertivnom komunikacijom do ispunjenja ciljeva.

Lala iz Banata

pre 3 godine

Није у питању само пуста жеља да се укине РЕПУБЛИКА СРПСКА, него да муслимани поново постану АГЕ И БЕГОВИ власници капитала и ЗЕМЉЕ а Срби само бедне понизне слуге, односно "раја"...То је идеја тзв. Муслиманске декларације Алије Из(м)етбеговића и политика коју данас наставља његов син...Демократија "мани га Мито" када је од оца функција ... - остала сину у наследство...?! То је феудализам. А то Муслимани желе, повратак "турског земана", а ОНИ "НА ДИРЕКЕ НА МЕКЕ ДУШЕКЕ" све дуван пушећи, и надгледајући "радове српске раје"...То им је сан... Без мотике... - хлеба...!!

Saradžogla

pre 3 godine

Лало из Баната,хвала богу,жив си а верујем да си здрав! Па,каже ... Све што је било турско вратило се у Турску.Тамо су одлазили и прави срби својевољно или углавном као робље и сада их у Турској има ДЕВЕТ МИЛИОНА!Турска има 82 милиона становника а од тога ДЕВЕТ МИЛИОНА СУ СРБИ!Ко није ово знао сада зна.По попису 65 хиљада срба у Турској говоре српским језиком.Сви срби у Турској имају сва људска права.Само у Истамбулу живе 3 милиона срба.Они нису пореклом срби већ јесу срби.Порекло значи одакле су.А то значи да су из Босне,Србије,садашње Војводине.

Mihajilo

pre 3 godine

Pozicija RS je teška, pritiskaju je sa svih strana, iz Sarajeva, ali i iz međunarodne zajednice. Srbija brani Dejtonski sporazum jer on jedini garantuje opstanak RS.

Zlatko

pre 3 godine

Mislim da ceo svet zna da predsednik neće priznati Kosovo nikada ali nije loše to ponoviti, da svi čuju, naročito neki ovde, koji ga stalno nazivaju izdajnikom.

Goran

pre 3 godine

Srpski spoljnopolitički plan je jasan prema svim nivoima međunarodno-političkih činilaca, ali u onim granicama koje se ne tiču pitanja Kosova i Metohije, jer Srbija ne može i neće prihvatiti stavove dela međunarodne zajednice koji podržava jednostranu nezavisnost Kosova!

Aleksandar

pre 3 godine

Skoro nisam čuo da neko toliko razpolaze sa informacijama, svaka čast!

Aleksandar

pre 3 godine

Vreme je da Srbi počnu da više cene sebe i Srbiju!

Katarina

pre 3 godine

Puna podrška predsedniku za sve što radi za svoj narod.

Nina

pre 3 godine

Nekima bi bolje bilo da već jednom shvate da Srbija nikada ne napušta ono što je njeno.

Tanja

pre 3 godine

Ove velike reči velikog čoveka stavljaju tačku na mnoge spekulacije koje su počele da se javljaju.

Petar

pre 3 godine

Onaj ko bi da se igra državnika, prvo neka pobedi svoju mamu kod kuće...

Ivana

pre 3 godine

KiM će ostati deo Srbije zahvaljujući Aleksandru Vučiču koji se bori za interese našeg naroda i države. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.Želi da sačuva KiM, i Republiku Srpku da se bori za svoj narod u regionu. Niko ne može Dejtonski sporazum da ugrozi jer bi time ugrozio mir i stabilnost država u regionu.

Filip

pre 3 godine

Predsednik je uvek uz svoj narod. Obezebdiće nam bolju budučnost.

Filip

pre 3 godine

Nastavlja se borba za bolji život svih građana Srbije. Sačuvaćemo mir u regionu.

Filip

pre 3 godine

Sjajna emisija. Vučić i Dodik će odbraniti interese našeg naroda u BiH.

Milos

pre 3 godine

Na terenu je stanje drugačije. Moze li predsjednik na Kosovo, ne naravno mora prvo da Pita vlasti u pristini, dinar se ne koristi tamo, imaju vojsku i policiju. Postoji i granicni prelaz i zastava kosova. Prestanite da mazete oci narodu.

Romanija

pre 3 godine

Dok je ova garnitura na vlasti, Srbija neće nikada priznati nezavisnost Kosova.

Glasinac

pre 3 godine

Srbiji ne pada na pamet da se odriče delova svoje teritorije.

Sanja

pre 3 godine

Srbija nikada nece odustati od svoje teritorije!

Sanja

pre 3 godine

Predsednik se bori za svoj narod gde god se nalazio!

Sandra

pre 3 godine

Ocekujem da cujem veoma vazne novosti u vecerasnjoj emisiji.

bubašinter

pre 3 godine

Možemo mi da priznamo i da ne priznamo...realnost je takva da KiM više nije u Srbiji..I na tarabi piše pi.ka,, pa nije !!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija