• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.12.2020

15:34

A KOME SRBIJA DA SE ŽALI? Palma o izveštaju EK: Oni samo gledaju kako da zaustave Srbiju na evropskom putu!

Politika

A KOME SRBIJA DA SE ŽALI? Palma o izveštaju EK: Oni samo gledaju kako da zaustave Srbiju na evropskom putu!

Podeli vest

Na današnjoj sednici Narodne Skupštine Republike Srbije na kojoj se raspravljalo o Izveštaju Evropske komisije o napretku Srbije na putu evropskih integracija, predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma je rekao da je izveštaj Evropske komisije za njega očekivan, jer oni samo gledaju kako da zaustave Srbiju na evropskom putu.

 

- Da je izveštaj Evropske komisije tačan, Angela Merkel bi zabranila nemačkim investitorima da investiraju u Srbiju i ne bi 60000 radnika bilo zaposleno u nemačkim kompanijama koje rade u Srbiji. Kažu u Srbiji se ne poštuju manjinska prava. Da je tako kako je ovaj Suljin rekao, Erdogan ne bi promenio retoriku i Srbiju smatrao za bliskog prijatelja. Ovde se radi o tome da kada Ugljanin nije u vlasti govori da su mu ugrožena prava a kada je na funkciji govori "majko Srbijo"! A kome Srbija da se žali?!? - rekao je Marković i dodao:

- Makronu, koji u Srbiji govori, braćo Srbi ali se nije pobunio što je Hrvatska povećala takse na voće 22 puta? I kažu ovaj komesar za proširenje je dobar. Ljudi treba da znaju da se personalnom promenom ne menja globalna politika Evropske unije. Kažu napredak zavisi od napretka u pregovorima sa Kosovom. U Briselu ne razgovaraju Beograd i Priština već Srbija i nekoliko zemalja Evropske unije i SAD. Opet pitam kome Srbija da se žali što se ne poštuje rezolucija 1244 i Briselski sporazum? Srbija je ispoštovala sve svoje preuzete obaveze a albanci ni jednu. Kažu nije po Ustavu. Po čijem to Ustavu. Postoji i Ustav Srbije. Srbiji se postavlja ultimatum da se zaustavi proces otpriznavanja Kosova a Kosovo je nastavilo da kupuje glasove za nezavisnost. I molim da se više ne govori "takozvano Kosovo" već "oteto Kosovo". 

DA LI SRBIJA ZA BOMBARDOVANJE TREBA DA SE ŽALI NATO PAKLU 

- Kome Srbija da se žali zbog bombardovanja Srbije, kome da se žali zbog mosta u Varvarinu, zbog kasetnih bombi u Nišu, zbog laži o Račku . Nato paklu? Oni svoje pilote ubice, koji su bacali bombe i ubijali našu decu i žene slave, a smetaju im naši heroji koji su branili zemlju. Smeta im što se Srbija naoružava. Srbija jača vojsku za odbranu a ne za osvajanja. Pogledajte samo kakva je retorika u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj prema Srbiji. Koga to Srbija dira osim što smo kulturno odgovarali. Pa setite se samo kako je predsednik Srbije jedva izvukao živu glavu u Srebrenici a sin Alije Izetbegovića, Bakir, mirno šetao Knez Mihajlovom nakon toga. Narodu je dosta svađa i huškanja. Ova Vlada i predsednik slušaju građane i vode miroljubovu politiku. Ali politiku zbog koje se više ne dešava da se albanski ratni zločinci puštaju na slobodu, već se hapse i sudi im se - istakao je Marković 

OPOZICIJA ODUSTALA OD TAKMIČENJA, A HOĆE DA IMA DELEGATE 

- Opozicija se žali na izborne uslove Gde to ima da u izbornoj godini smanjimo cenzus sa 5% na 3%. Opozija se ponaša kao onaj klub koji se takmičio u Prvoj super ligi, pa ispao u drugu, iz druge lige u zonu i na kraju odustao od takmičenja. A hoće da ima svoje delegate. Pa gde to na svetu ima? - pitao je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
NEBOJŠA

pre 3 godine

па све си тачно рекао.САМООООО што се ми толико упињемо да уђемо у еу,кад се она толико упиње да нас тамо не прими???зашто ПРОТИВ ВОЉЕ НАРОДА водите земљу тамо где нас не желе !!!а не ђели ни народ њих !!!

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17