• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

29.12.2020

13:46 >> 13:47

NASTAVIĆEMO DA ULAŽEMO! Vučić u Zaječaru: Biće novih radnih mesta, ostaće novac za grad i nove infrastrukurne radove! /Video/

Politika

NASTAVIĆEMO DA ULAŽEMO! Vučić u Zaječaru: Biće novih radnih mesta, ostaće novac za grad i nove infrastrukurne radove! /Video/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u poseti Zaječaru

 

 

Vučić će obilazi završne radove na rekonstrukciji Osnovne škole "Hajduk Veljko" i sportske hale, zatim će obići radove na izgradnji Hrama "Vaznesenja Gospodnjeg", a potom prisustvovati polaganju kamena kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona.

Obilazak OŠ "Hajduk Veljko"

- Mnogo para smo uložili, na kraju sam srećan što smo uradili ovo. Škola ima preko 600 dece i to u nižim razredima – rekao je predsednik Vučić tokom obilaska škole u Zajčaru.

Očekuje se da početkom drugog polugodišta, 18. janura, krenu đaci u ovu školu. Tokom obilaska škole, predsednik Vučić je razgovarao sa nastavnicima i pohvalio novu školu.

Sa Vučićem su u obilasku škole ministar sporta i omladine Vanja Udovičić, kao i gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić u Zaječaru

Predsednik je sa delegacijom obišao učinoce i sve prostorije nove škole u Zajčaru.

Ti radovi vredni su 245 miliona dinara.

Škola "Hajduk Veljko" broji oko 600 đaka, od kojih 327 u mlađim razredima, i više od 300 učenika u starijim.

Tokom obilaska fiskulturne sale, predsednik je saznao da se sala greje na gas i da učenici imaju najbolje uslove kako bi mogli da treniraju.

- Rukometašice su vam i dalje najbolje, kako sam čuo. Ovo sa stadionom će biti veliki podstrek, tako da moramo da radimo na tome da imaju dobre uslove – rekao je predsednik Vučić u razgovoru sa gradonačelnikom Ničićem.

Foto: printscreen

Predsednik je od gradonačelnika Zaječara na poklon dobio patike.

Foto: printscreen

Poklon za predsednika Vučića

Na pitanje novinara, Vučić je otkrio da je na fakultetu već položio 9-10 kolokvijuma.

Predsednik je sa učenicima zaigrao i košarku, a od njih je dobio i čestitku, kao i reči zahvalnosti.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić u Zaječaru

- Hvala vam što ste nam renovirali školu, ona je sada još lepša - poručila su deca predsedniku.

Poručio je đacima da je lopta super ali da je knjiga važnija! 

- Pozdravite roditelje, vredno učite i radite! Lopta je super ali je knjiga važnija! Mnogo vas volim - poručio je predsednik.

 

Obilazak Hrama „Vaznesenja Gospodnjeg"

Vučić je, nakon Osnovne škole, obišao radove na izgradnji Hrama "Vaznesenja Gospodnjeg".

- Nadam se da ćemo se ponovo sresti u ovom Hramu. Da ne prođe šest meseci od ovog susreta – kazao je on.

Foto: printscreen

Polaganje kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona u Zaječaru

 

Danas je položen kamen temeljac za izgradnju Gradskog stadiona. Taj stadion biće kuća fudbala za Zaječar, ali i za celu istočnu Srbiju.

Stadion u Zajecaru jedan je od šest novih u Srbiji, koji će biti izgrađeni uz Nacionalni stadion u Beogradu.

Biće kapaciteta 8.000 mesta, multifunkcionalan i izgrađen po najsavremenijim standardima Evropske fudbalske unije (UEFA).

Novi stadioni, inač, biće izgrađeni i u Subotici, Loznici, Kraljevu, Leskovcu i Vranju. Takođe, potpuno rekonstruisani biće stadioni "Čair" u Nišu, "Čika Dača" u Kragujevcu i "Karađorđe" u Novom Sadu, kapaciteta 20.000 gledalaca. To znaci da će Srbija u bliskoj budućnosti imati 10 najsavremenijih stadiona.

Predsednika je pozdravio i uputio mu reči dobrodošlice gradonačelnik Zaječara Boško Ničić.

Foto: printscreen

- Hvala predsedniku što je došao da uveliča ovo slavlje koje nam je država priredila. U ove tri i po godine smo se trudili da podignemo grad što bolje, ali to ne bi mogli da pomognemo bez pomoći predsednika Vučića i Vlade Srbije. Projekti koje smo slali naišli su na sjajnu reakciju. Ono što se gradi ovde, je ponos generacija koje dolaze – rekao je gradonačelnik Ničić tokom postavljanja kamena temeljca za izgradnju stadiona u ovom gradu.

Nakon gradonačelnika Ničića obratio se predsednik Vučić.

- Poslednjih godina se trudimo da ulažemo u Zaječar i to se vidi. Infrastukurna oprema koja je bolje je važna za Srbiju. Ulaganje u škole, novi putevi i saobraćajnice, oko 5 miliona evra smo uložićemo u gradske saobraajnice, očekujte oko 8 miliona evra investicija u zemlji inače. Nastavićemo da ulažemo u škole i stadione – rekao je Vučić.

Najavio je dolazak kompanije Aptiv u Zaječar, koji kaže, dobro posluje u Lekovcu.

- Biće novih radnih mesta, ostaće novac za grad i nove infrastrukurne radove. Verujem da ćemo ulaganjem u stadion sve da podignemo na viši nivo. Sačekajte da vidite kako će to da izgleda - rekao je Vučić.

Foto: printscreen

- Kada napravite najlepši stadion, ponosni ste. Zaječrski stadion je najlepši. Za godinu i 11 meseci biće gotov - dodao je.

- Ulagaćemo u sve što možemo. Imamo ogromne planove za Negotin. Želimo da zaposlimo veliki broj ljudi, da ne odlaze iz zemlje. Srbija će moći sve više da ulaže i da pomaže - kazao je Vučić.

Kaže da je cilj sigurna budućnost za decu.

Potom je postavljen kamelj temeljac.

Foto: printscreen

Pitanja novinara

Kada je reč o reakciji Danila Servera, Vučić kaže da nema šta da komentariše, da je on ozbiljan čovek i da se izjavama ne igra.

- Radostan sam što nas neko optužuje da šaljemo vakcine, a ne tenkove. Mi ćemo da vodimo računa o našem narodu i da štitimo interese Srbije - kaže Vučić.

Kada je reč o gasovodu, Vučić kaže da će se raditi na tome da svi gradovi Borskog i Timočkog okruga bude dopremljen gas. Sam predsednik dodaje da se danas proveravaju poslednje merne stanice i da od sutra do Godpođinaca dođe gas iz Bugarske. 

Zemljotres u Hrvatskoj

Predsednik je, odgovarajaću na pitanje novinara o zemljotresu, Vučić kaže da se nada da je prošao uz minimalne žrtve i da će Srbija pružiti svu moguću pomoć. 

- Uradićemo sve što možemo da uradimo. Jako mi je žao i želim im sve najbolje, najiskrenije. Spremni smo da im pružimo svaku pomoć - kaže predsednik.

Predsednik dodaje da se danas proveravaju poslednje merne stanice i da od sutra do Godpođinaca dođe gas iz Bugarske. 

- Verujem da će sutra sve biti u redu i to će biti veliki dan za našu privredu, posebno za industriju - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara. 

Gas će se, dodaje, primati iz više pravaca i to je odlično za Srbiju, mada je mnogo posla na sekundarnom gasovodu. Na ovaj način obezbeđena je energetska sigurnost. Dodao je i da će Gradski stadion biti prvi evropski stadion u Srbiji i da će i ljudi iz Beograda dolaziti da ga vide.

O dijalogu

Kada je reč o napadima na porodicu predsednika, Vučić kaže da na taj način onaj koji napada najbolje govori o samom sebi. Govoreći o dijalogu sa opozicijom, Vučić kaže da je iznenađen što Obradović hoće da razgovara pod okriljem EU. 

- Naši predstavnici će sa svima da razgovaraju. Čini mi se da je problem tu nešto drugo, a ne poverenje i to kome oni veruju, jer neka samo pogledaju kome narod veruje - kaže Vučić. 

Dodaje da neki ovo pitanje doživljavaju kao mogućnost pritiska na Vladu. 

- Želeo sam da razgovaram, smatrao sam da je to veoma važno, a oni su rekli da ne mogu da razgovaraju sa Hitlerom, psihopatom, majmunom... Žao mi je što nisu želeli sa mnom, ali imaće priliku da razgovaraju sa našim drugim predstavnicima. Razgovori neće nikoga dovesti na vlast, već izbori, a uslovi danas su deset puta bolji nego onda kada smo mi prvi put pobedili - kaže predsednik.

O pitanjima sa N1

Kada je reč o karikaturama u jednom dnevnom listu, Vučić kaže da mu je drago što svaka karikatura može da se plasira i poručuje im da rade svoj posao, a da će on na napade i kritike odgovoriti radom. 

- Naši odgovori su naši rezultati - kaže Vučić. 

Na kritike da je odbio da odgovori na pitanje N1, Vučić kaže da on uvek odgovara na pitanja N1 i da sa tim nema problem. 

- Uvek unapred najavim koliko će još pitanja biti, a ja se nijednog pitanja ne bojim. Ne postoje teška pitanja, već loši odgovori. Kada radite i volite svoju zemlju najviše na svetu, onda nemam nijedan problem ni sa jednim pitanjem. Jedva čekam da dođu ta pitanja da bih pokazao razliku - kaže Vučić.

- Još jedanput hvala Zaječaru, sve najbolje vam želim još jednom. Živela Srbija!

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić u Zaječaru

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Oki

pre 3 godine

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće danas Zaječar, saopšteno je iz Službe za saradnju sa medijima predsednika Republike

Dule

pre 3 godine

Vučić će prvo obići završne radove na rekonstrukciji Osnovne škole "Hajduk Veljko" i sportske hale, zatim će obići radove na izgradnji Hrama "Vaznesenja Gospodnjeg", a potom prisustvovati polaganju kamena kamena temeljca za izgradnju Gradskog stadiona.

Maja

pre 3 godine

Vazno je da se ulaze u rekonstrukciju skole i sto se gradi stadion koji ce biti od velikog znacaja.

Mina86

pre 3 godine

Ulaganje u obrazovanje je ulaganje u našu decu.

Andjela

pre 3 godine

Pored ulaganja u zdravstvo, veliki ponos je kada se ulaže i u prosvetu. Ponosni smo kao narod.

Iris

pre 3 godine

Verujem da će se stari projekti završitii, a novi uspešno realizovati u 2021.godini!

Milovan

pre 3 godine

Vreme je za ulaganje i u grad Zajecar, jer je Zajecar deo velike istorije Srbije

Magda

pre 3 godine

Iskreno se nadam da će novi projekti doprineti daljem razvoju Zaječara!

Nađalina

pre 3 godine

Nadam se da će u budućnosti dosta ljudi pronaći posao u novoizgrađenim objektina!

Jovanka Joka

pre 3 godine

Dobrodosao u nas Zajecar. Skola nam je prioritet

Jaca Rankovic

pre 3 godine

Jos jedan od dokaza da Srbija iako je manja zemlja ima ogromnu snagu i kapacitete , nismo dozvolili da pokleknemo i padnemo na kolena u ovoj borbi sa kovidom,gde smo od pocetka rame uz rame sa mnogo vecim zemljama, samo nek se radi i gradi za bolje sutra sve nase dece!

Marina

pre 3 godine

Zaječar je lep grad koji će sada biti još lepši

Vesna

pre 3 godine

Veliko je ovo ulaganje za Istocnu Srbiju. Hvala i dobrodosli!

Natasa

pre 3 godine

Sve pohvale, gradi halu, rekonstruise crkvu, obnavlja skolu i pravi novi stadion, šta reći nego svaka čast !!!

Katarina

pre 3 godine

Puno dobrih poslova u svim krajevima Srbije

Sofija

pre 3 godine

Svaka cast, zaista predsednik neumoran u nameri da izgradi ili renovira objekte od značaja za Srbiju i njene građane koji će im učiniti bolju i lepšu budućnost.

Joka

pre 3 godine

Gradi halu, rekonstruise crkvu, obnavlja skolu i pravi novi stadion, šta reći nego svaka čast !!!

Dragana

pre 3 godine

Rekonstruise crkvu, obnavlja skolu i pravi novi stadion, šta reći nego bravo!

Slavica

pre 3 godine

Pa i treba da obidje i to sa ponosom jer je on to i pravio!

Ines

pre 3 godine

Bravo Predsednice,danas je veliki dan za Zajecar i ceo istocni region,ocekujemo nove investitore,novi razvoj i nova radna mesta.

Lela

pre 3 godine

Svaka cast za Zajecar .Drago mi je sto ce dobiti nov stadion.

Boban

pre 3 godine

Ja ne znam u novijoj a i u starijoj istoriji Srbije da je neko ovliko u narodu i sa narodom i da nema kraja ni mesta koje nije obišao. Kad volis svoju zemlju i narod, kad se radujes svakom podvigu i uspehu, onda ništa nije teško!!!

Lela

pre 3 godine

Lepo je sto se podjednako brine za sve delove Srbije.

Tanja

pre 3 godine

Drago mi što predsednik misli na sve. I na crkve, škole i na sport. Ponosna sam na našu zemlju.

seka

pre 3 godine

Predsednik brine i o drugim gradovima,ne samo Beogradu. Skola,crkva i stadion,vazne investicije za ovaj grad.

Ivana

pre 3 godine

I kad sve dodje i prodje ljudi su najvise okrenuti veri i obrazovani i neobrazovani.

Ivana

pre 3 godine

Dobar izbor instittucija za ulganje novca, neophodno je.

Gojko

pre 3 godine

Vera, sport i ono najvaznije, ulaganje u skolstvo, u buducnost Srbije.

Veljo

pre 3 godine

Borba za ravnomeran regionalni razvoj zemlje se nastavlja.

Mily

pre 3 godine

Ulaganje u infrastrukturu nikad nije bilo vece u Srbiji, pa cak i sada tokom pandemije korona virusa uspeli smo da odrzimo ekonomski i privredni rast, sto je impresivno za malu drzavu kao sto je nasa!

Bojan

pre 3 godine

Velika stvar su ove investicije za grad Zajecar, svaka cast.

Jovan

pre 3 godine

Svaki deo Srbije predsedniku zemlje mora da bude podjednako važan, a Vučić je najozbiljnije od svih prethodnika to i shvatio i primenjuje u svom radu, zbog čega ga građani i prepoznaju kao jedinog lidera koji zna i uspešno vodi Srbiju putem razvoja! U jednom danu se posvetiti se i pitanju obrazovanja kroz obilazak OŠ, i pitanju vere kroz posetu hramu, ali i pitanjima privrednog razvoja polaganjem kamena temeljca za ko zna koliko stotina radnih mesta je nešto na čemu svaki državnik može da pozavidi Vučiću!

Nikola

pre 3 godine

Jako je lepo videti da se sve vise ulaze i u prosvetu. Obnavljaju se skole i tako djacima obezbedjuju bolji uslovi za obrazovanje.

Sofija

pre 3 godine

Predsednik Republike Srbije danas u poseti Zajecaru

Vlajko77

pre 3 godine

Veoma je bitno da se nas lepi Zajecar sve vise gradi i obnavlja !

Saska

pre 3 godine

Predsednik podjedanko posvecuje paznju i obilazi sve gradove sirom Srbije.

Ljiljana

pre 3 godine

Covek koji svuda stize. U svaki grad sirom Srbije.

Maja

pre 3 godine

U cilju privlačenja investitora u slabije razvijene delove Srbija poput Zaječarskog okruga država investitorima nudi razne povoljnosti i to je već dalo rezultata.

Sanja

pre 3 godine

Jako je lepo videti da se sve vise ulaze i u prosvetu. Obnavljaju se skole i tako djacima obezbedjuju bolji uslovi za obrazovanje.

Marina

pre 3 godine

U Srbiji se radi i gradi na svakom koraku a predsednik sve stigne da obidej, pozdravi radnike i porazgovara sa njima.Takav covek i zasluzuje da bude na tom mestu.

Danijela

pre 3 godine

Država je uložila mnogo nova u putnu infrastrukturu u Zaječarskom okrugu jer se tako stvaraju uslovi da Zaječar bude atraktivniji za investitore.

Sandra

pre 3 godine

Ovo su projekti koji ce ostati nama, nasoj deci. Hvala predsedniku koji se brinuo da svako ulaganje bude od koristi nasoj deci i sto svako projekat ostavlja u dugorocnom periodu iza nas.

Rile

pre 3 godine

Deca ce se najvise obradovati skoli, svaka cast

Marina

pre 3 godine

Ovakvo zalaganje je odlika jednog predsednika.

Dragica

pre 3 godine

na svakom koraku se vidi ulaganje...ako ovako nastavimo nam neće ni trebati EU

Zvoncica

pre 3 godine

Renoviranje škole, izgradnja sale i stadiona je jako bitno da razvoj nasih mladih.

Aca

pre 3 godine

Svakako nam je vrlo važno da Zaječar se gradi kao i ostatak naše države.

Una

pre 3 godine

Zajecarski okrug ima da ponudi puni toga. Turisticki zaista veliki potencijal.

Perkan

pre 3 godine

Verujem iskreno da ce se realizovati veliki broj projekata u ovaj deo Srbije.

Kole

pre 3 godine

Bravo za investicije za ovaj deo Srbije, da mladi ne odlaze!!!

Ivanica

pre 3 godine

Драго ми је што су покренуте ове инвестиције у Зајечару. Надамо се да ће председник ускоро и Кладово посетити !

Goran

pre 3 godine

U poslednje četri godine Srbija je doživela fantastičnu tranformaciju, zahvaljujući pametnim ulaganjima predsednika Vučića.

Slavica

pre 3 godine

Srbija napreduje iz dana u dan, ulagati u svoju zemlju je velika investicija.

Goca

pre 3 godine

Samo napred,nema odmora,samo tako se postižu veliki rezultati

Petar

pre 3 godine

Sa ulaganjima se nastavlja, za novim radnim mestima i novim zapošljavanjem se nastavlja,nema stajanja

Jeca

pre 3 godine

Radujem se i verujem i to, to su stvari koje direktno uticu na zivot obicnih ljudi!

Petar

pre 3 godine

Veoma bitna poseta Zajecaru.Nove investicije ce znatno doprineti boljem kvalitetu zivota u tom gradu.

Jeca

pre 3 godine

Zajecar zasluzuje ovaj i jos mnogo raznovrsnih sadrzaja. Raduje me sto nisu sva ulaganja usmerena iskljucivo na Beograd

Ivana

pre 3 godine

Konačno je došao na red da se razvija i istočna Srbija, Zaječar i Negotin. Hvala predsedniče što na sve načine našu državu jačate , gradite i najvažniji su infrastrukturni projekti koji će ostati budućim generacijama.

Dejan Miljakovac

pre 3 godine

Lepo je videti da je Zaječar danas jedno veliko gradilište i mesto gde će mnoge velike stvari dobiti svoj konačan oblik , kojim će doprineti opštem dobru.

Sofija

pre 3 godine

Da bi investitori došli u manje razvijene krajeve, država radi na stvaranju povoljnog ambijenta da bi ta mesta postanu atraktivna. Ulaže se u putnu infrastrukturu i infrastrukturne objekte koji su od značaja za državu i građane.

Dragan

pre 3 godine

Svaka čast što Srbija ulaže i brine za sve svoje gradove.

Dragan

pre 3 godine

Ravnomerni razvoj Srbije za ovu vlast je prioritet i to me raduje jer se ne gradi samo Beograd.

Dragan

pre 3 godine

Najavljene investicije doprinece boljem kvalitetu života ljudi u Zaječaru i Okrugu.

Tale

pre 3 godine

Obezbediti ljudima bolje uslove za rad i zivot, da bi mladi razmisljali da ostanu u tom delu Srbije.

Coa

pre 3 godine

Zajecar ponovo postaje sportski grad i vraca se na sportsku mapu Srbije.

Jana

pre 3 godine

Država se trudi da ne zapostavi niti jedan deo Srbije,već da se obnavlja ravnomerno u celini.

Branko N

pre 3 godine

Ovo će biti prvi pokriveni stadion i verujem da će ih biti još.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija