• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.01.2021

14:08

NA DANAŠNJI DAN PRE 30 GODINA FORMIRAN VIŠESTRANAČKI SISTEM U SRBIJI!

Politika

NA DANAŠNJI DAN PRE 30 GODINA FORMIRAN VIŠESTRANAČKI SISTEM U SRBIJI!

Podeli vest

Na današnjem kolegijumu Skupštine Srbije, kome su prisustvovali predsednici poslaničkih grupa u srpskom parlamentu, predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je rekao da je danas tačno 30 godina od obnove višestranačkog sistema u Srbiji. Moja ocena je da je Srbija u prve 23 godine tog višestranačja imala loše rezultate, a tek u poslednjih 7 godina ide nabolje, izjavio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma.

"Kada uporedimo vreme u poslednjih 30 godina u Srbiji, možemo konstatovati da smo imali nekoliko ratova, da su rasprodate fabrike i preduzeća, koje su pravili i u kojima su radili naši dedovi, da je razbijena Jugoslavija, da je Srbija pre bila izlovana od strane međunarodne zajednice i da ne možemo da poredimo poštovanje koje je u svetu imala Jugoslavija, i Srbija do pre sedam godina. U poslednjih 7 godina Srbija je počela da se menja na bolje i ponovo je Srbija poštovana i u Vašingtonu, u Moskvi, Pekingu, Parizu, Berlinu, Ankari, u celom svetu kao nekada. I na istoku i na zapadu i na severu i na jugu i u katoličkim I u pravoslavnim i u muslimanskim zemljama. Zato možemo reći da je u tih 30 godina, od kada je obnovljeno višestranačje u Srbije, poslednjih 7 godina zlatno doba Srbije. A što se tiče višestranačja, nikada se nije desilo da bude niži cenzus na pralamentarnim izborima kao što je bio prošle godine kada je bio 3 posto. Srbija danas ima najniži cenzus u Evropi i najveću stopu rasta BDP – a, to odlikuje današnju Srbiju", rekao je Marković.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17