• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

13.01.2021

23:00

AGENCIJA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE POKRENULA POSTUPAK! Krivokapić pod istragom zbog 750.000.000 EVRA?!

Politika

AGENCIJA ZA SPREČAVANJE KORUPCIJE POKRENULA POSTUPAK! Krivokapić pod istragom zbog 750.000.000 EVRA?!

Podeli vest

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić pod istragom je Agencije za sprečavanje korupcije zbog sumnjivog zaduživanja države u iznosu od 750 miliona evra, objavila je juče podgorička "Pobjeda"

Prema tim navodima, pomenuta agencija je 30. decembra 2020. godine pokrenula dva postupka za utvrđivanje mogućeg ugrožavanja javnog interesa. Razlog za istragu, navodi podgorički list, jeste odluka Ministarstva finansija Crne Gore od 9. decembra 2020. godine da na međunarodnom tržištu emituje državne obveznice vredne 750 miliona evra. Eksperti Agencije za sprečavanje korupcije pozvali su Krivokapića da se izjasni ovim povodom, ali crnogorski premijer to još nije učinio.

Đukanović pravi "vladu u senci"?

Predsednik Crne Gore i DPS Milo Đukanović u svom kabinetu pravi "vladu u senci". Među poslednjima kod Đukanovića kao savetnici zaposleni su bivši direktor Uprave policije Veselin Veljović i Nataša Pešić, bivša generalna sekretarka u vladi Duška Markovića.

Inače, osim Krivokapića, pod istragom je i Vladimir Leposavić, novi ministar pravde, ljudskih i manjinskih prava, zbog svoje izjave da će u slučaju da funkcioneri DF Andrija Mandić i Milan Knežević budu pravosnažno osuđeni u slučaju "Državni udar" doneti zakon o amnestiji.
Komentarišući ove navode, funkcionerka DF Marina Jočić podseća da je Agencija za sprečavanje korupcije i dalje pod kontrolom Mila Đukanovića.

- I pored toga, podržavam svako preispitivanje moguće korupcije, jer nova vlast mora da ima nultu stopu tolerancije na pljačkanje državnih resursa. Što se tiče izjave ministra Leposavića, rekla bih da to nije nadležnost pomenute agencije, mada sam sigurna da tu nema elemenata krivičnog dela - naglašava Jočićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17