• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.01.2021

11:40

SUTRA NOVA ISPORUKA 40.000 VAKCINA SPUTNJIK V, U PONEDELJAK STIŽE FAJZER! Brnabić: Danas ću imati sastanak sa predsednikom Vučićem! /Video/

Politika

SUTRA NOVA ISPORUKA 40.000 VAKCINA SPUTNJIK V, U PONEDELJAK STIŽE FAJZER! Brnabić: Danas ću imati sastanak sa predsednikom Vučićem! /Video/

Podeli vest

Premijerka Ana Brnabić danas je obišla radove na izgradnji nove zgrade Fakulteta organizacionih nauka

 

 

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić najavila je da se sutra očekuje nova isporuka od 40.000 doza ruske vakcine "Sputnjik V", a u ponedeljak i nova isporuka još 9.800 doza Fajzerove vakcine.

Ona je, odgovrajući na pitanja novinara prilikom postete FON-u, rekla da se nada da iz Rusije danas kreću vakcine, a da će u ponedeljak u Srbiju stići i dodatne količine Fajzerove vakcine.

Najavila da će danas sa predsednikom Aleksandrom Vučićem imati još jedan sastanak u vezi sa vakcinama i svega što predsednik radi na lobiranju kako bismo dobili vakcine od proizvođača iz još nekih zemalja.

Naglasila je da je njen i predsednikov fokus da dobijemo značajne količine vakcina u narednih deset dana do dve nedelje.

Foto: printscreen

Ana Brnabić



"Građani mogu da budu bezbrižni. Stiže nam sutra i u ponedeljak još vakcina od različitih provzvođača", rekla je Brnabić.

Napomenula je da će 40.000 doza ruske vakcie biti namenjeno za 20.000 ljudi.

"Kada dobijemo vakcine pola čuvamo za revakcinu", dodala je premijerka.

Kaže i da ona i predsednik Vučić razgovaraju i o drugim proizvođačima i dodatnim količinama vakcinama.

"Borimo se za dodatne količine, moramo da dobijemo još doza", rekla je Brnabić.

Brnabić: Vlada će nastaviti da ulaze u zdravstvo i prosvetu

Prioritetne oblasti Vlade Srbije i dalje će biti zdravstvo i prosveta, izjavila je danas premijerka Ana Brnabić nakon obilaska radova na novoj zgradi FON-a i najavila investičije u obrazovanje od vrtića do fakulteta.

Ona je navela da su radovi na novoj zgradi FON-a počeli u martu, nedelju dana nakon proglašenja vanrednog stanja i da nijednog momenta projekat nije zaustavljen, bez obzira na vanredne okolnosti i vanredne finansijske izdatke zbog virusa.

- Sve projekte na kojima smo radili ili su planirani su nastavljeni. Bez obzira na okolnosti radovi na novoj zgradi FON-a ne kasne i biće završeni u roku 13. novembra ove godine - rekla je premijerka novinarima.

U planu je da se radi nova zgrada ETF-a, ali i kompleks zgrada umetničkih fakulteta - Fakultet likovne umetnosti, Muzičke umetnosti, Fakultet primenjene umetnosti.

Premijerka je najavila i postavljanje kamena temeljca za novu zgradu BioSens instituta u Novom Sadu.

- Trudimo se da investiramo u obrazovanje od predškolskih ustanova do fakulteta. Decenijama se nije ulagalo u obrazovanje kako se to radi danas - navela je ona.

Premijerka je podsetila da je završena nova zgrada Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, nova zgradu Elektronskog fakulteta u Nišu.

Ministar prosvete Branko Ružić naveo je da će sa novom zgradom FON-a biti duplirani prostorni kapaciteti, što će omogućiti da se upiše veći broj studenata.

- FON-u je jedan od najačih fakulteta iz oblasto organizacije mendžmenta i informacionih sistema i tehnologija u Jugoistočnog Evropi - rekao je Ružić i dodao da je svake godine sve veće interesovanje za taj fakultet jer su mladi ljudi sa diplomom FON-a konkurentni na tržištu.

Dekan FON-a Milijka Suknović rekao je da je taj fakultet uspeo da dobije međunarodnu akreditičiju vodećeg akreditacionog tela ASIIN iz Nemačke.

- To znači da se diploma FON-a ne nostrifikuje, ne prevodi - rekao je Suknović .

Nova zgrada FON-a imaće više od 6.000 metara kvadratnih, a vrtednost ugovorenih radova je 6,6 miliona evra.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17