• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

30.01.2021

11:41

PRAUNUK VOJVODE PUTNIKA podržao vraćanje obaveznog vojnog roka

Politika

PRAUNUK VOJVODE PUTNIKA podržao vraćanje obaveznog vojnog roka

Podeli vest

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović razgovarao je telefonom sa praunukom vojvode Radomira Putnika Zoranom Ivkovićem koji je pružio podršku ideji vraćanja obaveznog služenja vojnog roka

Ivković je naveo da smatra da je to odlično životno iskustvo za svakog mladog čoveka, jer mladi imaju priliku da steknu veštine i nauče stvari koje će im biti izuzetno korisne i u daljim karijerama i životu. Praunuk čuvenog vojskovođe rekao je da mu je izuzetno drago što ministar Stefanović podržava tu ideju i da bi, po njegovom mišljenju, najbolje bilo da služenje vojnog roka traje šest meseci.

Ministar odbrane zahvalio se Ivkoviću na podršci i naglasio da posebno ceni što ona dolazi od potomka jednog od najvećih imena istorije naše zemlje. On je ponovio u razgovoru da se lično zalaže za vraćanje obaveznog vojnog roka i da smatra da je to važno pitanje za bezbednost Srbije i njenu budućnost, ali i da tek predstoji široka i temeljna rasprava u našoj zemlji, nakon koje će biti doneta odluka.
 
Ovom prilikom Stefanović se zahvalio Ivkoviću još jednom i što je darovao zaostavštinu njegovog slavnog pretka Vojnom muzeju i istakao da je to najbolji način da se sačuva sećanje na vojvodu Putnika  i da pokolenja ne zaborave njegove podvige. Ivković se složio sa Stefanovićem, ističući da to nije samo njegova, već zaostavština celog srpskog roda.

 
Praunuk Radomira Putnika, inače elektroinženjer u penziji, od 1964. godine živi u Nemačkoj, ali svake godine posećuje rodnu Srbiju, u čemu ga je trenutno omela pandemija korona virusa.   


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VETERAN

pre 3 godine

Optimalni vojni rok 7 meseci sa 4 klase godisnje.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija