• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

03.02.2021

12:30 >> 14:08

EKSKLUZIVNO! VUČIĆ RAZGOVARAO S PUTINOM: Zamolio sam ruskog predsednika DA SRBIJA ŠTO PRE DOBIJE JOŠ VAKCINA PROTIV KORONE!

Politika

EKSKLUZIVNO! VUČIĆ RAZGOVARAO S PUTINOM: Zamolio sam ruskog predsednika DA SRBIJA ŠTO PRE DOBIJE JOŠ VAKCINA PROTIV KORONE!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas telefonom sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i zamolio ga da pomogne da što pre dobijemo dodatne količine ruske vakcine, kako bi što više građana Srbije u najskorijem periodu primilo pouzdanu zaštitu od korona virusa., ekskluzivno saznaje Informer.rs!

 

Vučić i Putin su konstatovali da su Srbija i Rusija i u proteklom periodu, obeleženom teškoćama koje je doneo korona virus, potvrdile visok stepen međusobnog razumevanja i prijateljstva.

Vučić je zahvalio predsedniku Putinu za podršku u borbi protiv koronavirusa, a posebno za isporuku vakcine Sputnjik V, jer je doprinela tome da naša zemlja prednjači u vakcinaciji stanovništva, saopstila je Služba za saradnju mdijima predsednika.


On je, takođe, naglasio da će Srbija, uz pomoć stručnjaka iz Rusije, izgraditi postrojenja i samostalno proizvoditi vakcine.

Dvojica državnika su konstatovali da prijateljstvo Srbije i Rusije niko ne može da sruši, a da su odnosi dveju zemalja stabilni i da idu uzlaznom linijom.

Oni su u dugom prijateljskom razgovoru, razmotrili čitav spektar tema koje pokrivaju oblasti bilateralne saradnje, kao i regionalne i međunarodne situacije.

Vučić je zahvalio na nepokolebljivoj ličnoj podršci predsednika Putina teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, kao i na aktivnoj podršci ruske države po pitanju Kosova i Metohije.

- Rusija razume naše napore da obezbedimo mir i stabilnost u regionu i spremnost Srbije za dijalog i kompromis kao jedini način za rešavanje otvorenih pitanja - rekao je Vučić.

 

 


Vučić je potvrdio da Srbija namerava da dalje razvija strateške odnose sa Rusijom i konstatovao da su mogućnosti za ekonomsku saradnju mnogo veće od iskorišćenih.

On je, stoga, rekao da posebnu pažnju treba usmeriti na povećanje robne razmene, završetak tekućih i pokretanje novih zajedničkih energetskih i infrastrukturnih projekata i dalje jačanje saradnje u oblasti tehnološkog razvoja i inovacija, kao i vojno-tehničke saradnje.

Predsednik Putin je, s tim u vezi, istakao značaj rada Međuvladine mešovite komisije za saradnju, nvodi se u saopštenju.

Vučić je naglasio važnost gasovoda Balkanski tok, koji doprinosi energetskoj stabilnosti Srbije.

Predsednik Vučić je izrazio zahvalnost predsedniku Putinu na poruci koju je ministar Lavrov pročitao u Hramu Svetog Save.

 



Uskoro opširnije na informer.rs


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Ana

pre 3 godine

Srbija sprovodi uspesnu imunizaciju gradjana zahvaljujuci spoljnoj politici koju vodi drzavni vrh Srbije.

Nešo N

pre 3 godine

Ana: Verujem da će mo uspeti vrlo brzo da završimo sa vakcinaciom.

Mina

pre 3 godine

Stize nam nova tura Sputnjika, samo da se vakcinisem i pobedimo ovu posast. Verujem kinezima, ali Rusi su Rusi ❤️

Mićaga

pre 3 godine

Mina: Za pohvalu je što je se ovoliki broj građana prijavio da se vakciniše.

Duska

pre 3 godine

Neki nisu mogli ni do broja doci od Putina, a mi malo, malo pa na vezi ili uzivo sa njim. Svaka cast za dobre odnose, treba to sada negovati

Sanja

pre 3 godine

Tema vakcine je nešto što je trenutno veliki i aktuelni problem za sve države, pa i nas i verujem da će Rusija imati razumevanje za Srbiju i da će kao i uvek pružiti podršku i prijateljsku ruku Srbiji.

Pera Savic

pre 3 godine

Rusija ce nama pomoci sigurno oko vakcina.

tale

pre 3 godine

nadamo se da će Torlak uskoro početi proizvodnju ruske vakcine

Zec

pre 3 godine

https://www.klix.ba/vijesti/bih/ruske-vakcine-protiv-korone-vec-treci-dan-stoje-na-sarajevskom-aerodromu/210203054 Pomozite ljudima, ne zna se ko pije a ko plaća..

Verica

pre 3 godine

Dobro je da stizu dopune jer znam dosta ljudi koji su se vakcinisali ruskom, treba druga doza sada.

dana

pre 3 godine

Danas najvažnija tema razgovora je nabavka vakcine.

Ljubiša

pre 3 godine

Jedno 2 miliona vakcina iz Rusije, i 2. baterije BUK i S300, još da nam pomognu da osposobimo ''Torlak'' i ''Batut'', a koje su uništile DOS-manlije, i dosta od Rusa.

Teodora

pre 3 godine

Svaka cast za borbu nasih vlasti i velikoj zelji da nabave sto veci broj vakcina i to u sto kracem roku. Ubrzo cemo uspeti da pobedimo ovaj virus.

Jeca

pre 3 godine

Napor da se obezbede vakcine je najvidljivija i znak koliko predsednik voli svoju zemlju, ko to ne vidi ili je slep ili zaslepljen mrznjom prema Vucicu.

Nešo N

pre 3 godine

Siguran sam da će nam Rusija isporučiti traženi broj vakcina protiv korona virusa.

Mesa

pre 3 godine

Budale coveka hice da stvara kanpanju sa vakcinom smtadt

Mile

pre 3 godine

Vekovno prijateljstvo Srbije i Rusije uprkos mnogim pritiscima nije poljuljano i ni jednog trenutka dovedeno u pitanje.

vladeta

pre 3 godine

postovanje, razumevanje, Tako se grade odnosi sa svim zemljama u svetu

Marina

pre 3 godine

Srbija sprovodi uspesnu imunizaciju gradjana zahvaljujuci spoljnoj politici koju vodi drzavni vrh Srbije.

Era

pre 3 godine

Srbija uvek moze da racuna na podrsku Rusije. Pomoc u vakcinama i mogucnost proizvodnje vakcina u Srbiji uz pomoc Rusa je za svaki pohvalu i postovanje.

stasa

pre 3 godine

Rusija sa ovim predlogom može puno toga doneti da se reši problem KiM, ali sada je na SB UN dausvoji ovaj predlog.

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija