• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

04.02.2021

13:21

SNS I SPP POTPISALE KOALICIONI SPORAZUM! Foto/Video

Politika

SNS I SPP POTPISALE KOALICIONI SPORAZUM! Foto/Video

Podeli vest

Srpska napredna stranka (SNS) i Stranka pravde i pomirenja (SPP) potpisale su danas koalicioni sporazum u čijoj osnovi je normalizacija odnosa Srba i Bošnjaka i politika pomirenja


Sporazum su potpisali predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić i potpredsednica Glavnog odbora Marija Obradović, a u ime SPP potpredsednik te stranke Samir Tandir i generlni sekrear Edin Ðerlek.

Glišić je nakon potpisivanja istakao da su puna normalizacija srpsko-bošnjačkih odnosa, garantovanje verskih sloboda, temelj Sporazuma, koji, kako je naveo, ne predviđa ničije kadrovsko namirivanje.

"Sporazum u svojoj osnovi ima razvoj oblasti na teritoriji grada i opština Novi Pazar, Tutin, Sjenica, Prijepolje i svih sredina gde Bošnajci žive", kazao je Glišić.


Dodao je da je neophodan razvoj infastrukture, odnosno stvaranje uslova da ta sredina bude takva da u njoj ljudi mogu kvalitetnije da žive i da ne odlaze odatle.

"Želimo da saradnjom dveju partija damo podršku kroz sistem projektima kako bi što pre počela njihova realizacija. Nadam se da će Sporazum doprineti većem razumevanju, čvršćim odnosima, saradnji i napretku u interesu svih građana koji žive u tom delu naše zemlje", kazao je Glišić.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

SNS i SPP potpisale koalicioni sporazum

Tandir je kazao da je Sporazum jako važan, a da je najbitnija stvar ta što daje podsticaj politici pomirenja.

"Nema trajne stabilnosti jugozapadnog Balkana bez dobrih odnosa Srba i Bošnjaka i Srbije i BiH", kazao je Tandir.

Istakao je da Sporazum tretira pitanja nacionalnih manjina i dodao da prema poslednjem popisu u Srbiji trećinu građana čine predstavnici nacionalnih zajednica.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sporazum stavlja tačku na pogrešne politike iz Raške oblasti, kazao je Tandir i naveo da su dosadašnji politički predstavnici tog dela naše zemlje tražili pozicije za sebe.

"Ovaj Sporazum predviđa nešto što je važno svim građanima koji u Srbiji, na prostoru Sandžaka žive jer rešava njihove goruće probleme", kazao je Tandir i pojasnio da ako se nema struje i vode, ako je rupa na putu to se tiče svakog građanina bez obzira na njegovu nacionalnost.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sporazum, kazao je, predviđa i rešavanje tih gorućih pitanja kao što je gasifikacija, nastavak izgradnje auto-puta prema Crnoj Gori, krak prema Sarajevu, zamena visokonaponske i niskonaponske mreže, izgradnja Kliničko - bolničkog centra u Novom Pazaru.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Mara

pre 3 godine

Logičan potez. Nema napredka doka svi narodi u ovoj zemlji ne budu ziveli u slozi i međusobnom razumevanju.

Brane

pre 3 godine

I Božnjaci i Mađari i sve otale naciolne manjine su drzavljani ove zemlje i tako treba i da se osećaju. Pozdravljam svaki sporazum koji nas približava takvom shvatanju.

Mare

pre 3 godine

Konačno da se izmirimo svi na ovim prostorima i da krenemo dalje.

Danka

pre 3 godine

Dobro je kad je sporazum koalicioni u službi građana i razvoja sredine iz koje dolaze pregovarači.

Slavica

pre 3 godine

Bez sporazuma i dobrih odnosa nema ni komunikacije ni saradnje.

Sara

pre 3 godine

Sve pohvale za potpisani sporazum izmedju Bosnjaka i Srbije.

Tina

pre 3 godine

Lepe vesti za obe strane. Saradnja se nastavlja u pravom smeru.

Samira

pre 3 godine

Ovako nešto je lep potez, svi trebamo živeti u miru a nakon ove koalicije verujem da će se i naš kraj izgraditi, da će doći neke firme koje zapošljavaju, nova bolnica i nova radna mesta za sve nas ovde...

Pera Savic

pre 3 godine

Dobra koalicija koja donosi buducnost u Raskoj.

Boris

pre 3 godine

Sve nacionalne manjine treba da znaju da se Srbija itekako brine o njima i njihovim pravima.

minja

pre 3 godine

Samo sa pomirenjem mozemo jos bolje napredovati i ziveti

bilja

pre 3 godine

Bez dobrih odnosa,dijaloga i kompromisa nema ni napretka.Saradnja izmedju Bosnjaka i Srba ide u pravom smeru.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija