• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

07.02.2021

11:49

SADA JE JASNO DA IM NIJE CILJ SPORAZUM VEĆ DA DO KRAJA PONIZE SRBIJU! Vučić o Bajdenovoj želji za međusobnim priznanjem Srbije i takozvanog Kosova!

Politika

SADA JE JASNO DA IM NIJE CILJ SPORAZUM VEĆ DA DO KRAJA PONIZE SRBIJU! Vučić o Bajdenovoj želji za međusobnim priznanjem Srbije i takozvanog Kosova!

Podeli vest

Na pitanje o Bajdenovoj "čestitki" za Dan državnosti u kojoj je poruči Srbiji da želi i "uzajamno priznanje" sa "Kosovom Vučić kaže da je bilo pokušaja da se to nametne, ali da se njegov odgovor neće promeniti

Vučić kaže da je bilo pokušaja da se "međusobno priznanje" nametne kao konačno rešenje i u Vašingtonu, a već im je, kako kaže, rekao šta o tome misli. Isiče da mu je posao da štiti srpske nacionalne interese i da je Sretenje za nas mnogo važnija stvar od albanskih i američkih želja.

- Dobio sam čestitke, hvala mu za čestitku. Što se tiče priznanja to ne stoji ni u jednom aktu. Mi razumemo da je to nova američka politika, bilo je pokušaja da se ta sintagma nametne da je to nešto što treba da prihvatimo. U lice sam im rekao šta mislim o tome i moj odgovor se neće promeniti.  Šta bih mogao da uputim kao čestitku za 4. juli, mnoge mi ideje padaju na pamet, ali računam da je moj posao da štitim i čuvam interese Srbije. 

- Jasno je da oni hoće potpuno poniženje Srbije, i na tu vrstu poniženja, a to sam rekao i u Beloj kući, što se tiče Haradinaja i činjenice da mi preti rušenjem - to je uredu. Obeća je i da će da me obori do Svetog Nikole 2019. kada su bili protesti u Beogradu. 

- Nemam ništa protiv da oni nešto žele. Želimo i mi, ali imamo različitu realnost i slobodarsku tradiciju, a sa druge strane, moramo da priznamo da će američka spoljnopolitička inicijativu ići u tom pravcu da Kosovo bude nezavisno - kaže predsednik. Dodaje da je važno da čuvamo mir i da ne odgovaramo srce, jer bi u tom smislu, imao šta da odgovori. Suzdržava se, kaže, jer takvi odgovori ne bi doneli mnogo sreće Srbiji.

Foto: printscreen

Aleksandar Vučić

Kada je reč o pretnjama Ramuša Haradinaja, Vučić kaže da ne misli da laže kada govori do ujedinjenu sa Albanijom i da je reč o opasnom čoveku, o čemu smo se već uverili više puta.

Na pretnje da će da ga obore, kaže da je to već čuo, da je to moguće, ali da ćemo videti da li će se desiti. Reč je, kako kaže, o ozbiljnom političaru i vrlo opasnom čoveku.

- Uvek je moguće, a da li će da se dogodi, to ćemo da vidimo. Ja sam suviše mali da bih mogao da se suprotstavljam svima u okruženju koji žele kraj Srbije ili najvećoj svetskoj sili koja zahteva međusobno priznanje. Pozvao bih Srbe na KiM, onima kojima daju da učestvuju na izborima, pozivam ih da izađu i glasaju za Srpsku listu - poručio je Vučić.

Predsenik je i pozvao Srbe na Kosovu i Metohiji, one kojima dozvoljavaju da galasaju, da izađu na izbore i glasaju za Srpsku listu. On je rekao da je očigledno da se stvari oko Kosova i Metohije komplikuju, kao i oko Republike Srpske.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Boris

pre 3 godine

Jasna je Bajdenova poruka ali Srbija nikada neće pristati na ucene kako bi eventualno priznala nezavisnost Kosova i Metohije.

Lazni Bot

pre 3 godine

Trazi one opanke da ti vrati ionako su bile skupe.

Milan

pre 3 godine

Amerikanci kao i uvek licemerni, ali moramo da budemo svesni njihove moci. Vucic na kulturan i diplomatski nacin odgovorio. Zato sto je interes Srbije iznad svega!

MiOm

pre 3 godine

Mnogo smo mi jaci i politicki i vojno nego sto oni misle.

Bojan

pre 3 godine

Srbija je mala zemlja, ali je dovoljno jaka da se suprotstavi svakome ko bi na bilo koji nacin pokusao da je ugrozi!

Bojana

pre 3 godine

Srbija ima svoj praznik, Dan drzavnosti. Valjda, je Bajdenu jasno da smo mi drzava, drzava koja je davno priznata i ne treba joj nikakvo priznanje od Kosova. Isto tako neka ne ocekuje da cemo priznati i dati legitimitet necemu sto nam je oteto na silu, iscupano iz nase duse.

Milan

pre 3 godine

Pre deset godina im je jedino bilo bitno da isporucimo nase generale, sada da priznamo Kosovo, mi kao narod ih ne zanimamo, tacnije zeleli su da nas istrebe zato i imamo toliki broj malignih bolesti.

Tanjica

pre 3 godine

Bajden je ovom provokacijom dokazao da mu je cilj da dodje do priznanja KiM i da ga nista drugo ne zanima. Njega ocigledno nikakvi pregovori ne zanimaju.

Sanja

pre 3 godine

Ma kakv sporazum..oni su cvrsti u svojoj odluci da priznamo Kosovo

Marija

pre 3 godine

Vučić će i dalje imati dobre odnose sa SAD-om ali verujem u malo neprijatnijoj pozadini.Sa ovim izrečenim da se prizna Kosovo, pa to se neradi tako, kroz čestitku.Treba da ga je sramota, jedan predsednik da se tako obraća drugoj državi.

Elena

pre 3 godine

I Haradinej i Bajden znaju da od priznanja Kosova nema ništa.Sve ostale zemlje koje su prvenstveno bile za to odvajanje većina je povukla glas jer su uvedeli ko je Haradinej i njegove ciljeve za budućnost Albanije.To nikome u korist neide.

Marko

pre 3 godine

Srbija je danas vojno neutralna država i iz tog razloga se ulažu velika sredstva u modernizaciju i obuku naše vojske jer samo jaka vojska može da nam garantuje mir i stabilnost, tuđe ne želimo ali svoje ne damo.

Nena

pre 3 godine

Vučić je dovoljno veliki da neće dozvoliti da bilo ko ponizava Srbiju.

Ruta

pre 3 godine

Verujem predsedniku i znam da neće priznati Kosovo, i ima nasu punu podrsku.

Nela

pre 3 godine

Amerika mora poštovati sporazum kao i Albanija.

Predragm

pre 3 godine

Ja se nadam da ce ovaj iz Cipuljica dati svoju glavu da spase sve nas Srbe a ne kao onaj Zloba koji je sve nas poturio Nato paktu ko topovsko meso da bi spasao svoju glavu.

Ivana

pre 3 godine

Više niko neće da prizna lažu državu KiM, pogotovo ne Bajden koji i dalje nameće svoje.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj naše države.Srbija se danas cela razvija i gradi.Srbija danas ima i VS koja utiče na to da se Srbija zaštiti.

fadfad

pre 3 godine

Bajden može samo da sanja, da ćemo priznati tu lažnu državu.

bimi

pre 3 godine

Neki pisu kao da neko pita njih, i prave se pravi Patrioti u Pc tastaturi.Kosova je otisla i niko ne pita Srbiju za to.Pazite da ne ide Sanzak i Vojvodina,pa posle imacete onu Srbiju koju se zasluzivali.

dfgsd

pre 3 godine

Mogu da pokušavaju, ali mi nećemo pokleknuti, i nećemo priznati tu kvazi državu.

nidza

pre 3 godine

znali smo mi to i pre, samo je sad ato pokazano javno

momir

pre 3 godine

Ova politika i ova vlast, nikada nece priznati nezavisno kosovo, pa da je jos 3 Bajdena

vesna

pre 3 godine

Kosovo je sastavni deo Srbije, i to ce ostati ne promenjeno, ova vlast kosovo nece predati, u to sam sigurna

Nikola

pre 3 godine

Bajdenu poruka od Srbije, jedno su zelje a drugo mogucnosti, necemo priznati Kosovo.

Baca

pre 3 godine

Ne kontam sta Bajdenu nije jasno, ne damo svoju teritoriju, ne damo svoj narod sa KiM.

Baca

pre 3 godine

Cekajte polako, Bajden prvo mora da se seti koje drzave je predsednik.

Nevena

pre 3 godine

Predsednik Vucic nikad nece priznati lazno Kosovo, KOSOVO IS SERBIA BIDEN!

Perica

pre 3 godine

Mislim da Bajden nije upoznat ko su Srbi i da ko god je krenuo na nas, nije se dobro proveo.

Ceca

pre 3 godine

Čovek je ograničen. Čestitao dan državnosti a to podrazumeva KiM u sastavu Srbije!

Jaksa

pre 3 godine

Zarad visedecenijskog prijateljstva izmedju USA i Srbije, Amerikanci bi mogli makar da budu neutralni u odnosu izmedju Srbije i pristinskih vlasti.

Lena

pre 3 godine

Medjusobnog priznanja KiM nece biti ni po koju cenu, koliko god nas budu pritiskali sa Zapada za tako nesto, jer smo jasno stavili do znanja da cemo se do kraja boriti za ocuvanje celovitosti nase juzne pokrajine i nema sile koja ce nas u tome spreciti!

Bo

pre 3 godine

Los pokušaj da se taj termin nametne kao nešto što je trebalo da prihvatimo... Amerikanac je to...

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17