• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.02.2021

09:41

DRŽAVA ĆE POKAZATI DA UME SNAŽNO DA SE ODUPRE ORGANIZOVANOM KRIMINALU! Stefanović: Radi se na otkrivanju KO JE IZ DRŽAVNOG SISTEMA POMAGAO KRIMINALNOJ GRUPI! Foto/Video

Politika

DRŽAVA ĆE POKAZATI DA UME SNAŽNO DA SE ODUPRE ORGANIZOVANOM KRIMINALU! Stefanović: Radi se na otkrivanju KO JE IZ DRŽAVNOG SISTEMA POMAGAO KRIMINALNOJ GRUPI! Foto/Video

Podeli vest

Sednica Saveta za nacionalnu bezbednost održana je danas u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije, a glavna tema, kako je najavljeno, bilo je hapšenje kriminalne grupe na čijem su čelu uhapšeni Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja i Marko Miljković Mare, kao i nastavak policijske akcije u kojoj je do sada slobode lišeno 19 pripadnika ovog klana

 

Sednica se održava u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike Srbije.

 

Sednici prisustvuju i premijerka Ana Brnabić, ministri policije Aleksandar Vulin, odbrane Nebojša Stefanović, pravde Maja Popović, kao i direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalštaba VS general Milan Mojsilović, direktor policije Vladimir Rebić. 

Kako je ranije najavila Služba za saradnju sa medijima predsednika Republike, nakon sastanka medijima će biti prosleđeno saopštenje.

Tema sednice Saveta za nacionalnu bezbednost je hapšenje kriminalne grupe Veljka Belivuka.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Pripadnicima Belivukove kriminalne grupe određen je pritvor do 30 dana, a među krivičnim delima koja im se stavljaju na teret su i teška ubistva, proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih naprava.

Obraćanje ministra Nebojše Setefanovića
Kosovo i Metohija

Ministar odbrane Nebojša Stefanović preneo je da danas posle sednice Nacionalnog saveta bezbednosti, da je na sednici posebna pažnja bila posvećena aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji, koju je ocenio sve složenijom.

- Razgovarali smo o više važnih tema, a prva je bila aktuelna situacija na teritoriji Kosova i Metohije. Razgovarali smo o složenoj situaciji za nas. Složena je u političko-bezbednosnom smislu. Razmotrili smo šta preduzimaju naši državni organi da sačuvaju bezbednost i stabilnost na teritoriji južne srpske pokrajine - rekao je on.

Istakao je da je namera da se zaštiti bezbednost pre svega srpskog stanovništva.

Stefanović je naglasio da je situacija na Kosovu io Metohiji sve složenija, a da postoje i nove situacije poput pojedinih čestitki za Dan državnosti, kojima se raduju u velikom broju političari u južnoj srpskoj pokrajini, ali nikako u centralnoj Srbiji.

U saradnjni sa Kforom, rekao je, namera je da se štiti stabilnost i bezebdnost pre svega srpskog stanovništva koje je ugroženo na KiM, da Srbija pokaže da je ozbiljan partner i da nikakav pogrom, proterivanje ili zločine nad srpskim stanovništvom nećemo dozvoliti.

Ukazao je da je razgovarano i o potrebama i investiranju u bezbednosne snaga - vojske, policije i BIA.

- Analizirali smo šta je to što u narednom periodu treba učiniti, koje su investicije koje želimo da izvedemo ove i naredne godine u nabavci savremenog naoružanja, koje će omgućiti da vojska i policija budu dobro orpemljeni, budu snažnije i u mogućnosti da se suoče sa novim izazovima - rekao je on.

Nastavak akcija, sankcije za saradnike iz državnih organa

Ministar odbrane Nebojša Stefanović poručio je danas da sledi nastavak akcija hapšenja započetih prethodnih nedelja, protiv svih kriminalnih grupa, kao i da će biti oštro sankcionisani svi pojedinci iz redova države koji su na bilo koji način sarađivali sa organizovanim kriminalom.

Stefanović je preneo da je jedna od tema bila broba protiv organizovanog kriminala, suprotstavljanje kriminalnim grupama i hapšenja koja su se odigrala u prethodnim nedeljama.

- To nije kraj. Analizirali smo gde su veze organizovanog kriminala sa pojedinim predstavnicima državnih organa, što će država jasno sankcionisati - poručio je Setafanović.

Foto: printscreen RTV Pink

Nebojša Stefanović



On je istakao da će policijske akcije imati svoj nastavak, usmeren ne samo protiv kriminalne grupe čiji su pripadnici uhapšeni, već i protiv drugih koje deluju u Srbiji.

- Država će odlučno i snažno pokazati da ume da se odupre svakom obliku organizovanog kriminala i da sanckioniše one iz redova države koji su sarađivali sa organizovanih kriminalom, pomagali ili na bilo koji način davali inforamacije koje su pomagale u njihovom činjenu krivičnih dela - rekao je Stefanović.

On je dodao da se razgovaralo i o tome šta je potrebno da se osnaže državni organi, tužilaštva, MUP, BIA da bi taj posao mogli lakše da obave, a da građani budu bezbedni i sigurno.

- I u narednom periodu, nadležni državni organi zaduženi su da pažljivo prate dešavanja u Srbiji u cilju obezbeđivanja bezbednosti i sigurnosti. Uveren sam da će svi organi, sve bezbednosne agencije, ministarstva, vojska, nastaviti da štite interes Srbije i svih građana - rekao je Stefanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nemanja

pre 3 godine

Veoma je bitno da tuzilastvo i sudstvo sto pre reaguju i osude ova kriminalna lica za sva nedela sto su ucinili, veoma je bitno da Srbiju oslobodimo od i najmanje vrste kriminala ove vrste.

Jovica

pre 3 godine

Nije vam ovo vise Milosevicev rezim da moze da cveta kriminal.

XXL

pre 3 godine

U pravu si ovo je mnogo gore u vreme Miloševića nikog nisu proterivali iz Srbije i da se to čulo od nekog poslanika, a sad imamo i da je premijerka poželela toplo srećan put frilenserima iz Srbije.

Romanija

pre 3 godine

Jovica: Kriminal je najviše cvetao u vreme DOS-a.

Baca

pre 3 godine

Srbija i njene bezbednosne strukture su odlucne da iskorene svaki vid kriminala u ovoj drzavi, sto je za svaku pohvalu.

Milovan

pre 3 godine

Mnogi su smatrali da su prazne priče Vučića, kada je najavio obračun države sa mafijom, ali sada su se ućutali sa velikom akcijom pripadnika policije i bezbedonosnih snaga pri hapšenju okorelog kriminalca Belivuka i njegovih pomagača.

XXL

pre 3 godine

Ko to 'mi' čekamo da čujemo ishod sednice? Botu kakav ti je to komentar?

Andjela

pre 3 godine

Nadam se da će što pre biti iza rešetaka svi oni koji su štetili državi.

Ema

pre 3 godine

Obezbediti mir ove države je uvek na prvom mestu.

Marija

pre 3 godine

Srećom, hapšenjem Velje nevolje,sprečena je velika katastrofa.

Bo

pre 3 godine

Veliki posao je odradjen, stalo se na put onima koji su ovu drzavu uporno vracali unazad, i tek im je to bio plan u buducnosti!

Lika

pre 3 godine

Država mora da uradi sve što može kako bit zaštitila svoje građane. Kada se radi o našoj bezbednosti, jedini lek protiv ugrožavanja je predan rad na zaštiti naših građana i naših interesa.

Jelena

pre 3 godine

Verujem da ce se pojaviti ko je sve kao drzavni sluzbenik sarađivao sa Belivukom.

Mirko

pre 3 godine

Nasa drzava i te kako mora se izboriti sa kriminalom zarad sigurnosti svih nas.

Boban

pre 3 godine

Drzava mora cuvati svoj integritet i bezbednost, jer od drzave ne moze niko biti jaci.

Bosa

pre 3 godine

Svakako treba da odgovara ko je kriv ko god to bio.

Mira

pre 3 godine

Bitno je da drzava krene u borbu protiv kriminala I da zastiti svoje gradjane.

Sofija

pre 3 godine

Мафија није јача од држав мора да се настави и даље борба

Sonja

pre 3 godine

Sada je presudno da se započeto čišćenje mafijaških veza dovrši do kraja.

Nikola

pre 3 godine

Država mora da stane organizovanom kriminalu na put. Građani moraju da znaju da su bezbedni.

Nik

pre 3 godine

Dosta je vladal mafija.Treba sve pohapsiti i osloboditi državu od ubica.

NN

pre 3 godine

Veliki je ovo uspeh za državu ali mora se nastaviti sa ozbiljnim udarcima mafiji.

Mily

pre 3 godine

Konacno je doslo vreme da se ciste ulice od kriminalaca i "sefova podzemlja", a ovo je jedina vlast koja je uspela da im se suprotstavi i na tome su im svi gradjani Srbije zahvalni! Zelimo mirne i sigurne gradove, ne kartele i mafiju!

Milan63

pre 3 godine

Izgleda da su Belivuk i gang samo izvođači radova, a da se glava hobotnice nalazi, kao i obično, u nekin odmetnutim delovima državnih struktura. Za sada se vidi samo vrh ledenog brega. Ako se ovo ne raščisti do kraja i ne pohapse "krupne ribe", ništa od obračuna sa mafijom. Očekujem da će sve bezbednosne strukture koje su lojalne državi obaviti posao do kraja. Građani Srbije to zaslužuju

Stojan

pre 3 godine

Očekujem još sličnih hapšenja u narednom periodu jer je država ozbiljna u nameri da se obračuna sa kriminalom.

Hana

pre 3 godine

Dosta, je Srbiji kriminala. I treba to u korenu saseći.

Goran

pre 3 godine

Cestitke svima koji su ucestvovali i sproveli akciju hapsenja, na vrhunskom nivou je sve bilo, ocekujemo jos hapsenja u narednom periodu.

biljana

pre 3 godine

Srbija je pokazala da ume snazno da se odupre kriminalu.Mafiji se mora stati na put,jer zelimo da zivimo u drzavi koja je bezbedna i sigurna!

tanjaa

pre 3 godine

Najvaznije je da kriminalci odgovaraju za sva dela koja su ucinili

biljana

pre 3 godine

Drzava je postgla ogroman uspeh u obracunu sa kriminalom,uspela je da ih pobedi i stavi iza resetaka.Pokazala je da nema zasticenih.

Pera Savic

pre 3 godine

Srbija mora da se izbori sa kriminalnim grupama,jeste tesko ali mora se,niko nije iznad drzave.

Vlajko77

pre 3 godine

Potpuno se slazem sa nasim ministrom Stefanovicem !

Maja

pre 3 godine

Kriminal treba da se suzbija, nije kraj borbe tek smo poceli.

Maja

pre 3 godine

Kriminal treba da se suzbija, nije kraj borbe tek smo poceli.

Jovana

pre 3 godine

Kao što sam i rekla. Ono što je Vučić obećao, počeo je da ispunjava. Svako mora da zna gde mu je mesto!

Ivan

pre 3 godine

Bezbedonosne službe Srbije su uvek u pripravnosti i sa sigurnošću se može reći da svoj posao obavljaju profesionalno. Narod u Srbiji mora da živi bezbedno!

minja

pre 3 godine

Svi koji su mislili da mogu da se bave kriminalom a da prodju nekaznjeno zeznuli su se

tale

pre 3 godine

ово се мора истерати до краја

Bane

pre 3 godine

Ti si, Stefanoviću, bio ministar policije u to vreme. Koliko si ti u sprezi sa kriminalom, kad, čim si smenjen klupko se odmotava? Ili je važno da ti imaš diplomu...

Mika

pre 3 godine

Bitno je da Srbiju oslobodimo od svake vrste kriminala.

Sanja

pre 3 godine

Sto pre treba osuditi ovakve kriminalce! Stati na put svim kriminalnim grupama i zaustaviti ih u sprovodjenju prljavih poslova!

Ana

pre 3 godine

Gradjani pruzaju podrsku ovoj vlasti zato sto je preduzela sve za bolju bezbednost gradjana i za bolje sutra nasoj deci.

Ana

pre 3 godine

Srbija nikada nece biti poligon organizovanog kriminala i mafije.Puna podrska drzavi u nastavku borbe protiv kriminala i mafije.

Era

pre 3 godine

Sad je najbitnije da se istraga temeljno sprovede i da oni budu osudjeni na maksimalnu mogucu zatvorsku kaznu

Homer

pre 3 godine

Drzava je odlucna da do kraja istraje u ovoj borbi protiv mafije

Bart

pre 3 godine

Veliki je posao odradjen ali sad tu ne treba stati vec jos zesce uci u borbu protiv mafije

Sara

pre 3 godine

Bezbednost predsednika i gradjana ne sme biti ugrozena. Drzava ce stati na put kriminalu.

Bojana

pre 3 godine

U narednom periodu nadam se hapsenjima jos mnogo kriminalnih grupa. U to i ne sumnjam s obzirom da policija sa sadasnjom vlascu odlicno radi svoj posao...

mica

pre 3 godine

Drzava je danas mnogo bolje organizovana od organizovanog kriminala, zato je borba protiv te posasti, danas mnogo laksa i delotvornija! Sklonice drzava Srbija kriminalce sa ulica!

Vesna

pre 3 godine

Srbija se uspesno bori sa organizovanim kriminalom i korupcijom

Anita

pre 3 godine

Srbija je jaka i nece dozvoliti da neko ugrozi mir i stabilnost

Tanjica

pre 3 godine

Predsednik je odlukom da stane na put mafiji zastitio i sebe i sve gradjane Srbije.

Ivana

pre 3 godine

Svako ko želi da radi na ekonomskom napretku i razvoju naše države.Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.Srbija zaista teži da građani žive bolje.Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.

Ivana

pre 3 godine

Ovakvi sastanci su jako vazni za ocuvanje bezbednosti nase zemlje nasih gradjana.

Vladimir

pre 3 godine

Rat mafiji je objavljen, korak po korak i doci ce se do cilja a to je da se iskoreni kriminal na teritoriji R.Srbije.

Ristan

pre 3 godine

Drzava je jaca od svakog kriminalnog klana, niko nije i nece biti iznad zakona.

Jaksa

pre 3 godine

Drzava je pokazala da je ozbiljna u nameri da se obracuna sa organizovanim kriminalom.

Mićaga

pre 3 godine

Svima mora biti jasno da od države niko nije jači.

Mikac

pre 3 godine

Kakvu mi to imamo policiju i obavestajne sluzbe kada su dozvolili da se ovako razmasu. Ocigledno da je potrebna ozbiljna cistka u ovim sluzbama. Kriminlne organizcije ne mogu da se sire bez ozbiljne podrske drzavnih sluzbenika. Godinama pisem , samo pogledajte parkinge ispred policije i drzavnih organa i odmah ce te shvatiti da velika vecina od svojih plata ne mogu da imaju ovakva vozila nit da ih voze.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija