• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.02.2021

12:01

MAKRON JE JEDAN OD RETKIH DRŽAVNIKA KOJI JE UVEK SPREMAN DA ČUJE SRPSKE STAVOVE! Vučić se sastao sa ambasadorom Republike Francuske! /Foto/

Politika

MAKRON JE JEDAN OD RETKIH DRŽAVNIKA KOJI JE UVEK SPREMAN DA ČUJE SRPSKE STAVOVE! Vučić se sastao sa ambasadorom Republike Francuske! /Foto/

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je u razgovoru sa ambasadorom Francuske Žan-Luj Falkonijem poručio da su dobri odnosi sa Francuskom od izuzetne važnosti za Srbiju i da je predsednik Emanuel Makron jedan od retkih državnika koji je uvek spreman da čuje srpske stavove


"Predsednik Makron je jedan od retkih državnika, uglednih i uticajnih u okvirima evropske i svetske politike i ekonomije, koji je uvek spreman da čuje srpske stavove i razume težinu našeg položaja", rekao je Vučić.

Vučić je izrazio zahvalnost predsedniku Makronu za uvažavanje koje ima prema našoj zemlji, kao i za gostoprimstvo prilikom prošlonedeljne posete Parizu, saopštila je pres služba predsednika.

Vučić je izrazio zadovoljstvo što predsednik Makron namerava da ponovo poseti Srbiju, navodeći da je njegova poseta 2019. godine ostavila poseban trag u istoriji srpsko-francuskih odnosa i dala im novi zamajac.


Vučić je rekao i da će lično pratiti realizaciju zajedničkih projekata, a u razgvoru je konstatovano da projekat beogradskog metroa dobro napreduje i da prati planiranu dinamiku.

Foto: instagram/buducnostsrbijeav

Aleksandar Vučić


Razmotren je i napredak drugih velikih projekata poput radova na aerodromu "Nikola Tesla", kojim upravlja francuski "Vansi" i sanacije deponije Vinča, u kojoj učestvuje francuski "Suec".

S tim u vezi, na sastanku, kojem su prisustvovali ministri Nebojša Stefanović i Siniša Mali, razgovaralo se o daljem jačanju saradnje, posebno u oblasti infrastrukture, kao i u oblasti odbrane, odnosno vojno-tehničke saradnje.

Predsednik Vučić je i ovom prilikom izrazio nadu da će Srbija, prihvatanjem nove metodologije za vođenje pregovora sa EU, ostvariti napredak na evropskom putu.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dejo

pre 3 godine

Jačanje ekonomije i diplomatije je veliki ključ i veliki uspeh za samo našu zemlju. Ponosan sam na sve što je do sada urađeno između naše zemlje i Francuske.

Mijo

pre 3 godine

Vučić je pre svega uvek bio veliki državnik i veliki čovek. Podrška Francuske ka članstvu naše zemlje u EU je od velikog i ključnog značaja. Verujem daćemo kao zemlja postići velike rezultate na ovom putu.

Radovan

pre 3 godine

Zahvaljujući Vučiću imamo dobru saradnju sa svima. Naša zemlja iz godine u godinu postiže ogromne rezultate.

Mily

pre 3 godine

Srbija ostvaruje saradnju sa mnogim drzavama Evrope, uostalom i sa Francuskom, sto je od strateskog znacaja za nas put ka EU i globalnom resavanju aktuelnih problema u vezi sa pandemijom korona virusa.

Andrea

pre 3 godine

Francuzi su nasi veliki prijatelji. Jedva cekam da cujem teme sastanka!

Ivana

pre 3 godine

I treba da se sastaje i pregovara.. Svaka cast

Nika

pre 3 godine

Vucic se bori za Srbiju i njenu buducnost. Sve pohvale za njega.

Mily

pre 3 godine

Francuska se pokazala kao istinski prijatelj nase zemlje, koji nas podrzava u donosenju strateskih odluka koje ce znacajno uticati na nasu buducnost, pocev od ulaska u EU, preko resavanja problema u vezi sa pandemijom korona virusa i ekonomsko- privrednih pitanja.

Vlajko77

pre 3 godine

Imacemo jos bolje odnose sa Francuskom posle sastanka naseg predsednika Vucica sa ambasadorom Republike Francuske !

Goran

pre 3 godine

Zajednickom saradnjom dva predsednika posticemo mnogo za Srbiju.

Goran

pre 3 godine

Zahvalni smo predsedniku Francuske za sve sto cini za Srbiju.

Ana

pre 3 godine

Podrska Francuske Srbiji na evropskom putu je izuzetno važna i bitna,a imamo je zahvaljujuci politici koju vodi drzavni vrh.

Tijana

pre 3 godine

Veoma nam je bitno da budemo u dobrim i prijateljskim odnosima sa Francuskom.

Sofija

pre 3 godine

Saradnja i dobri, jaki bilateralni odnosi sa Francuskom su nam od izuzetno velikog značaja. Moramo se truditi da ojačamo iste.

Ksenci

pre 3 godine

Svakako nam puno znaci poverenje koje Makron ima u nas.

Ksenci

pre 3 godine

Mnogo nam znaci prijateljstvo sa francuskom, jer nam moze pomoci na vise nacina i mnogo puta.

Ksenci

pre 3 godine

Dobra saradnja sa Francuskom je od izuzetnog znacaja za Srbiju

Mia

pre 3 godine

Dobri odnosi su cilj svake države. Od značaja nam je saradnja sa Francuskom.

Kiki

pre 3 godine

Odnosi Srbije i Francuske su u poslednje vreme dosta poboljsani, zahvaljujuci naporu predsednika Vucica i Makrona.

Milana

pre 3 godine

Predsednik Vučić popravlja nekad porušene mostove poverenja i vraća nas na put velikog prijateljstva između Francuske i Srbije.

Buba

pre 3 godine

Uvek interesantan razgovor I podrška za dobru saradnju

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17