• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

12.02.2021

16:14

BAKARECOV ČAS GEOGRAFIJE! Izgubljeni na Dorćolu – Đilasova praziluk elita!

Politika

BAKARECOV ČAS GEOGRAFIJE! Izgubljeni na Dorćolu – Đilasova praziluk elita!

Podeli vest

Više od godinu dana grupa đilasovaca, koju organizuje bivši predsednik opštine Stari grad, Marko Bastać, maltretira stanovnike Dorćola, svojim neistinama o postavljanju trolejbuske mreže

Umesto da pozdrave to što će elektični, bešumni i nezagađujući vid javnog prevoza poboljšati dostupnost donjeg Dorćola i bolju saobraćajnu vezu sa drugim delovima grada, ovi nasilnici, kojih ima svega nekoliko stotina, maltretiraju i provociraju građane, izvođače radova, policiju, i krše zakone i propise. Tako su se okupljali u aprilu i maju, usred vanrednog stanja, namerno šireći zarazu i kršeći propise. Predvodili su ih Đilasovi jurišnici Bastać i Branko Miljuš. Nekada ih bude pedesetak, nekada par stotina. Jaku podršku ovim đilasovcima pružaju đilasovski i Šolakovi mediji. Ogroman broj građana (99 odsto) ne podržava ove đilasovce. U ovom kraju živi desetak hiljada građana i njima odgovara uvođenje bolje infrastrukture.

Foto: društvene mreže

Autor ovog teksta živi preko 50 godina na Dorćolu. I ja imam pravo glasa, nadam se. Poslanik sam i gradski odbornik. Živim u  ulici gde treba da prođe trolejbus i radujem se tome. Ali, trolejbusa nema, zbog šake lažova i nasilnika. Mreža je odavno postavljena, ali prevoza nema. Zameram nadležnima to što se obaziru na protivzakonite aktivnosti male grupe nasilnika, koji se protive svakom napretku. Do juče su rušili na Trgu Republike, napadali su radnike i prolaznike, vandalizovali gradilišta. Do kraja leta 2020. su krali u opštini Stari Grad kojim su vladali dvanaest godina. Na izborima u junu 2020., narod ih je počistio sa političke scene opštine. Međutim, kako ih Đilas plaća, oni ne odustaju.

Foto: društvene mreže

Tako su svi đilasovski mediji (TV N1, TV NOVA S, Danas, portali N1, Nova S, Direktno, NSPM itd.) 11.02.2021. izvestili da je održan protest na Dorćolu zbog nastavka radova na uvođenju trolejbuske mreže. Prikazali su i snimak stotinak građana. Ovom prilikom ukazaću na to da ni ovi mediji, niti protestanti ne znaju gde udaraju, ne znaju gde se nalaze. Okupljeni s koca i konopca, šaka jada, sa sve đilasovskim novinarima, objavila je da su se okupili „NA UGLU ULICA CARA DUŠANA I GUNDULIĆEVOG VENCA“ !?! Urnebesno!!! To su javili svi Đilasovi mediji - TV N1, TV NOVA S, Danas, portali N1, Nova S, Direktno, NSPM itd. Niko od stotina novinara tih „elitnih“ medija, niko od stotinak protestanata, ne zna, nema pojma da NE POSTOJI UGAO ULICA CARA DUŠANA I GUNDULIĆEVOG VENCA!!! Te dve ulice su paralelne jedna drugoj i razdvaja ih dva bloka ulica!!!

Foto: društvene mreže

Svi ovi mediji od reči do reči ponavljaju jednu  te istu glupost u svojoj vesti:
„N1- Кako javlja reporter portala Nova.rs, okupljeni građani su posle okupljanja na uglu ulica Cara Dušana i Gundulićevog venca šetali…“.
„Nova.rs - Nekoliko stotina stanovnika Dorćola u Beogradu, okupilo se večeras na uglu ulica Cara Dušana i Gundulićevog venca …“.

„NSPM - Кako javlja reporter portala Nova.rs, okupljeni građani su posle okupljanja na uglu ulica Cara Dušana i Gundulićevog venca šetali…“.

Foto: društvene mreže

"Elita“ đilasovaca iz kruga dvojke, ološ elita iz centra Beograda, novinarska elita  Jugoslava Ćosića, Veselina Simonovića, Draže Petrovića (on baš tu i stanuje), Đorđa Vukadinovića, ne zna ni gde je ulica Cara Dušana, ni gde je ulica Gundulićev venac, oni pojma nemaju da se te dve ulice ne ukrštaju, oni verovatno i ne znaju gde je baš taj Dorćol. Ne znaju oni, ko što Boža Derikoža ne zna da nije podignut spomenik „Dušanu Silnom“  na Savskom trgu. Ne znaju ni ko je Srbin Car Dušan, niti ko je Srbin Ivan Gundulić. Samoproglašena elita koja ne poznaje svoj grad, četvrt u kojoj mnogi od njih stanuju. To je „elita“ kojoj praziluk viri iz pozadine, a sedam gladnih dedova iz stomaka. Ali, elita je elita. Čak i kada je površna, glupa i neobrazovana.

Foto: društvene mreže

Кao suprotan primer ovim đilasovskim protestima navešću opravdane proteste građana sa Palilule i Zvezdare, iz decembra 2019., koji su tražili vraćanje trojebusa sa linija 19 i 28. Ovo pominjem zbog toga što je teško udovoljiti svima. Jedni opravdano traže uvođenje trolejbusa, a drugi, neopravdano traže da se ukinu planirane trolejbuske linije. A inače, trolejbuska linija koja će prolaziti Dorćolom, treba da poveže Stari grad, Palilulu i Zvezdaru!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija