• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

15.02.2021

12:55

PALMA: Ako Krivokapić u roku od pet dana ne vrati srpskog ambasadora u Podgoricu pozvaću građane Srbije da ne idu na letovanje u Crnu Goru!

Politika

PALMA: Ako Krivokapić u roku od pet dana ne vrati srpskog ambasadora u Podgoricu pozvaću građane Srbije da ne idu na letovanje u Crnu Goru!

Podeli vest

Želim da pošaljem poruku i novoj Vladi Crne Gore. Ukoliko gospodin Zdravko Krivokapić, premijer Crne Gore, misli da iskoristi glasove za jednokratnu upotrebu onda se grdno prevario. Nisu to glasovi za koje je Srbija davala smernice za koga da glasaju građani Crne Gore, već je to bio program aktuelnog premijera Krivokapića i koalicije na čijem je čelu bio. Crna Gora je proterala ambasadora Srbije iz Podgorice, a sa druge strane želi da srpski turisti odlaze u Crnu Goru i da pune budžet Crne Gore., poručio je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, na obeležavanju 17 godina postojanja i krsne slave Jedinstvene Srbije u njenoj centrali Jagodini.

 

- Ukoliko u roku od 5 dana premijer Krivokapić i crnogorska vlada ne vrate srpskog ambasadora u Podgoricu, ja ću u Skupštini Srbije pozvati sve građane Srbije da ne idu na more u Crnu Goru. Pustite vi tu ljubomoru, pošto je Srbija bolja od vas i vi ne možete da stignete Srbiju ni kada je u pitanju ekonomija ni kada su u pitanju vakcine. Daćemo vam mi vakcine i daće vam predsednik Srbije Vučić vakcine da se vakcinišu građani Crne Gore i Srbija hoće da sarađuje sa svim republikama bivše Jugosavije. Ali ova crnogorska vlada je veliko iznenađenje i za one koji su za nju glasali i za one koji su bili protiv u Crnoj Gori. Nadam se da će ova moja poruka stići do gospodina Krivokapića, sa kojim sam se video pre dva meseca na jednom mestu, to je tužno mesto bilo i ja sam mu rekao „nadam se da neće biti isti kao Milo Đukanović koji je vodio srbomrzačku politiku“ - rekao je Marković i dodao: 

DOZVOLITE ZVEZDI BAR 10.000 NAVIJAČA PROTIV MILANA

- Moja poruka Kriznom štabu Republike Srbije i Vladi Srbije je da dozvoli deo publike na utakmici Lige Evrope između Crvene zvezde i Milana, koja se 18. februara igra na stadionu „Rajko Miitć“. UEFA je dozvolila trećinu stadiona, odnosno oko 15 000 gledalaca. Ajde ne mora 15 000. Neka bude 10 000. Sport se igra zbog publike i da mlade ljude uputimo da im idoli budu na sprtskim terenima, a ne oni koji se nalaze tamo gde se nalaze, a koji imaju automobile od po 200 – 300 000 evra, a  znate da je jedna velika kriminalna grupa uhapšena pre par dana. Dakle, moja poruka nadležnima je da dozvole Zvezdi deo publike i da dočekamo jedan od najvećih klubova na svetu sa 10 000 navijača na našoj Marakani i da ispratimo Milan poražen, da mu čestitamo na borbenosti i da pobedi Crvena zvezda. Da igra Partizan ili bilo koji drugi naš klub ja bih isto tražio. Takođe pozivam Krizni štab da ugostiteljima dozvoli da im radno vreme bude umesto do 20, do 23 časa - izjavio je Dragan Marković Palma.

- Krivokapić se na te moje reči samo nasmejao i ništa nije odgovorio. I sada ga javno prozivam. I šta mi da radimo kada je u Srbiji veća prosečna plata, kada u Srbiju dolaze investitori, a ne idu u Crnu Goru, pa nismo im za to krivi mi, ni Vučić ni Dačić. I znate kada Crna Gora može da stigne Srbiju u ekonomiji ili bilo kom drugom smislu ? Kada bi mi išli peške, a oni da voze motor Kavasaki – znači nikada. Čekam odgovor Zdravka Krivokapića, da li će vratiti srskog ambasadora u Podgoricu. Ja ovo radim u svoje ime i u ime svoje stranke i ne radim ni po čijem nalogu, ni predsednika Srbije, ni nekog ministra ili Vlade Srbije“. 

Foto: informer.rs

DANAS SE ČUJE GLAS JEDINSTVENE SRBIJE

- Jedinstvena Srbija je partija čiji glas se čuje. Juče smo imali prilike da vidimo izveštaj na RTS – u, da je Jedinstvena Srbija treća partija u parlamentu po iskorišćenom vremenu za skupštinskom govornicom, a prva smo partija u parlamentu po citiranju u medijima. Naši govori su slični kao govori naših kolega u parlamentu, ali koristimo druge termine i usmereni su ka boljem životu građana Srbije. I sve ono što smo govorili u parlamentu i razlog zašto smo, kao koalicija SPS – Jedinstvena Srbija ušli u koaliciji sa Srpskom naprednom strankom je upravo da smo verovali da će takva pozitivna realizacija biti i možemo slobodno da konstatujemo da Srbija nikada nije imala bolje rezultate nego poslednjih godina“, izjavio je Marković. „Austrija kao jedna bogata zemlja zapada i članica Evropske unije još uvek nema vakcine za svoje građane, a Srbija ima na raspolaganju tri vrste vakcina. U Jagodini je pre neki dan boravila visoka delegacija jedne velike kompanije i rekli su „svaka vam čast i vašem predsedniku“. Austrija nema vakcinu zato što se politika umešala. U Srbiji, poltika koju vodi predsednik Aleksandar Vučić i predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić je politika koja stvara prijateljstva i ne ruši stara prijateljstva. Mi želimo da sarađujemo sa celim svetom i da kažemo šta želi Srbija i u SAD i u Nemačkoj i u Francuskoj. Pozivam sve da čuvamo naš identitet, da čuvamo Srpsku pravoslavnu crkvu, da nikada ne priznamo nezavisnost Kosova i Metohije - rekao je Marković.

Foto: informer.rs

Dosadašni kolačar, potpredsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik Gradskog odbora u Leskovcu Nenad Filipović predao je slavski kolač za narednu godinu potpredsednici Skupštini Srbije, potpredsednici Jedinstvene Srbije i predsednici Gradskog odbra u Kraljevu Mariji Jevđić.

Obeležavanje stranačke slave Jedinstvene Srbije proteklo je uz poštovanje epidemioloških mera.

U JAGODINI OVE GODINE TRI NOVE FABRIKE

- Koalicija SPS – Jedinstvena Srbija – Srpska napredna stranka u Jagodini odlično radi. I nastavićemo tim tempom. Ove godine u Jagodini će biti ovorene tri nove fabrike. Otvaranje fabrike nemačkog Fišera u jagodinskoj industrijskoj zoni zakazano je za 10. 06. FIŠER će zaposliti 350 radnika, a radi se o svetskom gigantu, koji je prvi u svetu počeo da proizvodi tiplove i šrafovsku robu. Kineska fabrika za proizvodnju granula se gradi u naselju Vinorača preko puta italijanske fabrike Mobil turi i ona će zaposliti 100 radnika. Treći je austrijski Šibel koji proizvodi elektromotore za velika industrijska postrojenja. Jagodina je danas grad u Srbiji grad sa najvećim brojem investitora u odnosu na broj stanovnika - rekao je Marković. 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

NEKA ŠAIP KANBERI TUŽI EDIJA RAMU! Palma u Skupštini objasnio: Svako za skupštinskom govornicom može da priča i štiti ga imunitet, ali ako laže, mi ne možemo da ćutimo!
Politika

NEKA ŠAIP KANBERI TUŽI EDIJA RAMU! Palma u Skupštini objasnio: Svako za skupštinskom govornicom može da priča i štiti ga imunitet, ali ako laže, mi ne možemo da ćutimo!

U utorak je jedan poslanik (Šaip Kanberi), govorio na svom jeziku (albanskom) i to niko ne spori, to je njegovo pravo po Ustavu Srbije da može u Skupštini Srbije da govori na jeziku svoje nacionalne manjine. Ali niko od nas nije razumeo šta je taj poslanik govorio. Kasnije se u prevodu videlo da je on napao sve vladare u Srbiji zbog jedne sudske odluke. I to je moje pitanje za Vladu Srbije i ministra unutrašnjih poslova Aleksandra Vulina. Taj poslanik je govorio o tome zašto sud nije osudio ministra Vulina što je upotrebio termin “šiptari”. Ja lično sam čuo albanskog premijera Edija Ramu koji je nazvao Albance “Šiptarima”. Neka tuži taj poslanik ( Šaip Kanberi) Edija Ramu, izjavio je danas u Skupštini Srbije predsednik i šef poslaničke grupe Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma, reagujući na prekjučerašnje izlaganje poslanika Šaipa Kanbera, koji je govorio na albanskom jeziku

11.02.2021

12:44

sledeća vest

Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici
Izbori 2024

Aleksandar Vulin o izborima 2. juna: Vučić mora da se bavi izborima, ovo nisu lokalni izbori, hoće da slome kičmu Vučiću i našoj slobodarskoj politici

Gostujući u jutarnjem programu televizije Prva, Aleksandar Vulin je kazao da se 2. juna odlučuje o budućnosti Srbije, te da nije reč o lokalnim izborima koji se samo tako zovu. Vulin je kazao da na ovim izborima hoće da slome kičmu Vučiću da bismo se odrekli Republike Srpske, Kosova i Metohije, da bismo priznali da smo genocidan narod i uveli sankcije Rusiji.

27.04.2024

12:39

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!
još obaveza

Grčka uvodi šestodnevnu radnu nedelju!

U Grčkoj se od jula uvodi šestodnevna radna nedelja, a ova obaveza će se odnositi na državne službe, komunalna preduzeća, banke, privredna društva, organizacije i poljoprivredna gazdinstva koja su do sada praktikovala petodnevni nedeljni sistem rada.

27.04.2024

14:12

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)
katastrofa

Haos u Arizoni, zatvoren međudržavni autoput! (VIDEO)

Teretni voz koji je prevozio gorivo iskočio je iz šina i zapalio se u blizini granične linije između američkih saveznih država Novi Meksiko i Arizona, a u incidentu nije bilo povređenih, saopštili su železnički operater BNSF i policija.

27.04.2024

08:47

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima
Nevolja ne bira

Pa gde baš sad ? Ponovo afrička kuga svinja u selima oko Čačka i Kraljeva! Evo šta je sve zabranjeno vlasnicima

Na delu teritorije gradova Čačak i Kraljevo ponovo je proglašena opasnost od zarazne bolesti afričke kuge svinja. Kritična situacija je u selima Tavnik u Kraljevu i Bresnica u Čačku. Ova odluka o proglašenju zaraženog područja, doneta je na osnovu rešenja, koje je donelo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede – Uprava za veterinu.

27.04.2024

09:15