• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.02.2021

14:46

CILJ MAFIJE JE DA PREUZME DRŽAVU! Vulin: Da su duže potrajali prešli bi na političke likvidacije!

Politika

CILJ MAFIJE JE DA PREUZME DRŽAVU! Vulin: Da su duže potrajali prešli bi na političke likvidacije!

Podeli vest

Cilj svake mafije je da preuzme državu i tako zaštiti svoj novac, da su duže trajali, bili bi još suroviji, još moćniji i siguran sam da bi sa kriminalnih prešli i na političke likvidacije, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin


U intervjuu za današnje "Večernje novosti", on je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić hteo nešto da krije, ne bi bio taj koji je objavio rat mafiji i koji je maksimalno podržao rad policije, BIA i Tužilaštva za organizovani kriminal.


- Hapšenje organizovane kriminalne grupe Belivuk - Miljković je najveća združena akcija sistema bezbednosti još od "zemunskog klana" i u takvim akcijama nema sakrivanja - istakao je Vulin i dodao da će policija rasvetliti svaki detalj i dati sve od sebe da pravosuđe ima lakši posao.

Na pitanje da li je mafija duboko prodrla u policijske i bezbednosne strukture u Srbiji, Vulin je rekao da ako se pođe od toga da je MUP sistem sa oko 42.000 zaposlenih onda se govori o izuzecima, ali ako se pogleda koliko je policajaca i ne samo policajaca na važnim mestima u sistemu bezbednosti imalo kontakte sa mafijom, morate da se zabrinete.

Što se tiče istrage o prisluškivanju predsednika Vučića i članova njegove porodice, policija je uradila svoj posao, Vulin kaže da je dokazano neovlašćeno prisluškuvanje i da je sada na nadležnom tužilaštvu da kvalifikuje delo i povede postupak.

- Ne mogu više da kažem kako ne bih izašao iz okvira zakona, ali mogu da garantujem da se tako nešto nikada više neće ponoviti - istakao je on.

Na pitanje da li su tvrdnje pojedinaca da iza prisluškivanja Vučića stoje i neke strane službe samo teorija zavere ili postoje indicije o njihovoj umešanosti, Vulin je naveo da je predsednik Vučić čovek kome Srbija veruje i koji pobeđuje na izborima.

- Strane službe ne vole slobodne i moćne vođe u malim nacijama - istakao je Vulin i dodao da će istraga utvrditi koji su motivi za prisluškivanje predsednika, ali da je jedno sigurno, da se motivi moraju tražiti u pokušaju njegovog politickog rušenja.

- Ja drugi motiv ne vidim - nagalasio je on.

Na pitanje da li je razočaran što se odnosi Beograda i Podgorice posle smene Ðukanovicevog režima ne popravljaju željenom brzinom, Vulin je rekao da se plaši da nova vlada u Crnoj Gori pokušava da dokaže da je vlada kontinuiteta u odnosu na Srbe i posebno na Srbiju. "Ðukanovic ne razume da ga nije srušio Vučić vec korupcija i da ga nije srušila SPC vec njeni vernici u Crnoj Gori, kojima je pokušao da uskrati pravo na nebo kada im je već oteo i zemlju", naveo je Vulin.

On je dodao da još ne znamo ni da li imamo ambasadora u Podgorici, ali znamo da nema povlačenja priznavanja lažne države Kosovo.

- Nadam se da je ovo samo početak i da će se naši odnosi poboljšati, ne može Srbija sama - naglasio je Vulin.

Upitan kako bi odgovorio američkom predsedniku Džou Bajdenu na čestitku koju je uputio Vučiću povodom Sretenja, a u kojoj se spominje međusobno priznavanje Srbije i lažne države Kosova, Vulin je rekao "Selim-paši otpozdrav na pismo".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
OSL

pre 3 godine

Само напред сасеците све у корену.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17