• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.02.2021

16:37

OKUPLJAJU SE PATRIOTSKE SNAGE! Zavetnici započeli saradnju sa Vladanom Glišićem, jedinim opozicionim poslanikom

Politika

OKUPLJAJU SE PATRIOTSKE SNAGE! Zavetnici započeli saradnju sa Vladanom Glišićem, jedinim opozicionim poslanikom

Podeli vest

Milica Đurđević Stamenkovski i narodni poslanik Vladan Glišić potpisali su protokol o saradnji Srpske stranke Zavetnici i Narodne mreže

 

Na konferenciji za javnost u Medija centru dve političke organizacije predstavile su platformu o zajedničkom delovanju. Đurđević i Glišić pozvali su na okupljanje oko ideja suverenizma, ekonomskog patriotizma i porodičnih vrednosti. 

Član predsedništva Srpske stranke Zavetnici, Milica Đurđević Stamenkovski, istakla je da je ovaj savez odgovor na krizu parlamentarizma, deficita političke kulture i nedostatka sabornosti među programski srodnim političkim činiocima. 

- Naš zadatak je da zajedničkim snagama zastupamo najvažnije državne i nacionalne interese, da povratimo političku odgovornost i građanima ponudimo preko potrebnu alternativu - rekla je Đurđević. 

Ona je naglasila da je jedan od ciljeva ovog saveza da se suprotstavi udaru na porodične vrednosti, koje kroz aktuelne zakonske predloge promoviše trenutna vlast. 

Narodni poslanik, Vladan Glišić, istakao je da ova platforma prirodan tok produbljivanja saradnje, jer u rukovodstvu Srpske stranke Zavetnici prepoznaje dugogodišnje saborce, sa kojima se zajednički susretao i borio, od barikada na Kosovu i Metohiju do niza protesta za očuvanje teritorijalne celovitosti. 

- Ovo je početak programske saradnje dve organizacije koje neguju zajednički duh pristojnosti i kulture političkog dijaloga i dele suštinske principe - rekao je Glišić. 

On je najavio da će se Srpska stranka Zavetnici i Narodna mreža zalagati da svi kandidati za državne funkcije ponude transparentno ispitivanje porekla svoje imovine. 

- Svedoci smo da pojedinici, kako na vlasti, tako i u opoziciji, često u bezbednosnim i političkim strukturama inostranog faktora pronalaze oslonac za ostvarenje ličnih interesa, na uštrb nacionalnih i državnih. Borićemo se da se sa ovakvom praksom prestane i ličnim primerom pokazati da je moguće ne praviti trule kompromise, već se zalagati nacionalni konsenzus - zaključio je Glišić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija