• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

18.02.2021

18:13

SIGURAN SAM DA ĆETE BITI MUDAR I ODGOVORAN DUHOVNI VOĐA NAŠEG NARODA! Dodik čestitao novoizabranom patrijarhu Porfiriju!

Politika

SIGURAN SAM DA ĆETE BITI MUDAR I ODGOVORAN DUHOVNI VOĐA NAŠEG NARODA! Dodik čestitao novoizabranom patrijarhu Porfiriju!

Podeli vest

Srpski član i predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju na izboru za patrijarha srpskog, uz uverenje da će biti mudar i odgovoran duhovni vođa

- Vaša svetosti, povodom izbora na patrijaraški tron želim da Vam prenesem iskrene čestitke i srpskog naroda iz Republike Srpske i BiH sa željom da nastavite svoj rad za dobrobit Srpske pravoslavne crkve i njenih vernika - istakao je Dodik.

S RADOŠĆU SAM PRIMIO VEST O VAŠEM IZBORU! Vučić čestitao Porfiriju: Želim Vam da dugo i plodno delate na njivi Gospodnjoj u ime Hristovo!

Izrazio je uverenje da su SPC i pravoslavni vernici dobili dostojnog naslednika blaženopočivšeg patrijarha Irineja koji će uspešno predvoditi patrijaršijski tron i pravoslavni srpski narod.

- Siguran sam da ćete biti mudar i odgovoran duhovni vođa našeg naroda i da ćete u ovo teško vreme širiti duh jedinstva, dobrote i ljubavi. Izražavam najiskrenije želje da dugo godina dostojno upravljate SPC koja je uvek bila uz svoj narod i njegov duhovni i moralni oslonac - naveo je Dodik u čestitki.

/VIDEO/ BOG GA BLAGOSLOVIO! PORFIRIJE NOVI PATRIJARH SRPSKI!

Dodik je izbor Porfirija za patrijarha čestitaao i Svetom arhijerejskom Saboru SPC i poželio mnogo uspeha u daljem radu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Saradžogla

pre 3 godine

Браво!Србин из Војводине! ... Кад оно Патријарх је пореклом из Босне! ...

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija