• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.03.2021

22:04

POPOVIĆ: Kampanja protiv Sputnjika V osuđena na propast

Politika

POPOVIĆ: Kampanja protiv Sputnjika V osuđena na propast

Podeli vest

Srpski ministar za inovacije Nenad Popović izjavio je danas za agenciju TAS S da je informativna kampanja protiv ruske vakcine Sputnjik V kao i protiv drugih ruskih lekova za korona virus osuđena je na propast

- Ruska vakcina Sputnjik V osvaja svet i trenutno je najefikasnija vakcina protiv korona virusa u svetu. Oni koji su spremni da napadnu vakcinu koja spašava živote u borbi protiv korona virusa, staju na stranu virusa i postupaju protiv ljudskog zdravlja i života. Ta kampanja je osuđena na propast od samog početka. Rusija će iz toga izaći još jača - rekao je Popović.

On je ocenio da je Rusija razvojem vakcine pokazala superiornost svoje nauke i sposobnost da brzo reaguje na krize.

- Zato me ne iznenađuje što neki svetski lobisti žele da počnu sa negativnom informacionom kampanjom protiv ruske vakcine - dodao je on.

Srbija je među prvim zemljama odobrila upotrebu vakcine Sputnjik V, a ministar Popović najavio je u četvrtak da će proizvodnja ove ruske vakcine u Srbiji početi do 20. maja.

Ranije danas je neimenovani visoki zvaničnik Kremlja rekao za TAS S da Zapad priprema scenario informativnog napada na vakcinu Sputnjik V tako što bi lažirao veliki broj smrtnih slučajeva novodno izazvanih njenom upotrebom.

Prema rečima tog izvora, napad je planiran zbog sve veće globalne potražnje za ruskom vakcinom, a na meti antiruske informativne kampanje biće evropske zemlje koje su odobrile hitnu upotrebu Sputnjika V među kojima su Mađarska, Slovačka, Srbija, Crna Gora, San Marino i Severna Makedonija, navodi ruska agencija.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rade R

pre 3 godine

Mogu samo da ga .... oni što nas ne voleeee! Jel tako beše ona pesma od Mitra Mirića!

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija