• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.03.2021

11:12

Godfri: U ponedeljak razgovor Vučića i Palmera

Politika

Godfri: U ponedeljak razgovor Vučića i Palmera

Podeli vest

Specijalni izaslanik Stejt departmenata za dijalog Beograda i Prištine Metju Palmer razgovaraće u ponedeljak sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izjavio je danas američki ambasador u Srbiji Entoni Godfri

On je izrazio zadovoljstvo jučerašnjim razgovorima Palmera i ministra spoljnih poslova Srbije Nikole Selakovića, predsednika Skupštine Ivice Dačića i premijerke Ane Brnabić.

Godfri je novinarima na Novom Beogradu rekao da su teme razgovora bilateralni odnosi i saradnja na Zapadnom Balkanu, a da do razgovora dolazi na inicijativu obe strane.

"Drago mi je što mogu danas i u ponedeljak da (virtuelno) dočekam u Srbiji svog prijatelja, zamenika pomoćnika ministra Meta Palmera. Zajedno ćemo razgovarati sa srpskom vladom i afirmisati naše čvrste odnose. Kovid-19 nas neće sprečiti da ostvarimo napredak u važnim zajedničkim poslovima", napisao je juče Godfri na Tviteru.

Premijerka Ana Brnabić je juče u razgovoru sa Palmerom naglasila da je Beograd posvećen dijalogu i spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom, a Palmer je izrazio očekivanje da će do toga ubrzo doći.

Brnabić je naglasila da će Beograd nastaviti i da insistira na potpunoj implementaciji dosadašnjih sporazuma.

Zamenik pomoćnika državnog sekretara SAD rekao je da SAD podržava proces koji vodi Evropska unija i dodao da očekuje da će ubrzo uslediti i nastavak dijaloga.

On je istakao važnost sprovođenja Briselskog sporazuma, a da je kompromis osnova ne samo dijaloga, već i budućeg sporazuma dve strane.

Palmer je naveo da je prevashodni interes SAD stabilnost i bezbednost regiona Zapadnog Balkana i pohvalio konstruktivnu ulogu Srbije u regionalnim inicijativama poput „malog Šengena".

"Jačanje svih vidova saradnje sa SAD jedan je od prioriteta Srbije", navedeno je u objavi na zvaničnom Tviter nalogu Ministarstva spoljnih poslova posle sastanka ministra Selakovića sa Palmerom..

Palmer je na virtuelnim sastancima u četvrtak razgovarao sa predstavnicima Srpske liste i v. d. predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani.

On je istakao korist od dijaloga Beograda i Prištine uz posredstvo EU, objavila je Ambasada SAD u Prištini na svom Fejsbuku.

Kako je navela Ambasada, Palmer je tokom razgovora istakao i da je neophodno što pre formirati novu vladu u Prištini i bez političke opstrukcije.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Marko

pre 3 godine

Ne postoje naši stalni prijatelji i naši stalni neprijatelji, postoje samo naši stalni interesi.

Seka

pre 3 godine

Vazan razgovor za biletarne odnose na Zapadnom Balkanu

Ana

pre 3 godine

Razgovor se nastavlja, moramo dijalog prihvatiti kao resenje za oba naroda

Vlajko77

pre 3 godine

U ponedeljak predsednik Vucic ima veoma bitan razgovor sa gospodinom Palmerom !

Petar

pre 3 godine

Maksimalan napor smo ulozili da se dodje do resenja, praveci velike, teske i bolne kompromise. Na redu je Pristina.

Marko

pre 3 godine

Srbija je za dijalog i pronalazak kompromisnog resenja po pitanju KIM, ali i Priština mora pokazati da je za to.

Mily

pre 3 godine

Nadamo se da cemo konacno doci do kompromisnog resenja po pitanju KiM i da cemo zakopati "ratne sekire" sa pristinskim vlastima. Sukob i mrznja nikada nikome nisu doneli dobro!

Nikola

pre 3 godine

Dijalog nema cenu, nećemo silom ništa postići. Podržavam.

Rade

pre 3 godine

Predsednika Vučića danas ceo svet vidi kao ozbiljnog državnika, Srbija je danas država koja je priznata i cenjena u svetu

Milan

pre 3 godine

Predsednik Vučić će da bude istrajan dok se ne reši ovo pitanje

Siniša

pre 3 godine

Izrazito bitan sastanak, Predsednik Vučić se na sve načine bori za bolji položaj Srba na Kosovu i Metohiji

Anna

pre 3 godine

moramo dijalog prihvatiti kao resenje za oba naroda

Ivana

pre 3 godine

U ponedeljak je važan razgovor vezano za Covid pasoče, hvala predsedniče što činite sve da građani Srbije žive bolje.Srbija se danas cela razvija i gradi, hvala predsedniče na svemu što činite za našu državu.

Jovana

pre 3 godine

Надамо се да ће састанак специјалног изасланика Стејт Департмента и господина Вучића протећи у најбољем могућем дијалогу за нашу земљу, и припреми услова за наставак дијалога са Приштином!

jelena

pre 3 godine

Vazan sastanak za nas. Mi postujemo Briselski sporazum sto se ne bi moglo reci za suprotnu stranu.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija