• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.04.2021

13:48

PALMA POVEO MEDICINSKO - POLITIČKU DELEGACIJU U EGIPAT! Foto/Video

Politika

PALMA POVEO MEDICINSKO - POLITIČKU DELEGACIJU U EGIPAT! Foto/Video

Podeli vest

Jutros je avionom sa beogradskog aerodroma poletela srpska medicinsko - politička delegacija na čelu sa predsednikom Jedinstvene Srbije, narodnim poslanikom i predsednikom Skupštine grada Jagodine Draganom Markovićem Palmom za Egipat

U delegaciji su zdravstveni radnici sa prve linije odbrane od kovida 19 i to iz Kliničkog centra Srbije, KBC "Dragiša Mišović", Instituta za kardiovaskularne bolesti "Dedinje", VMA, KBC "Bežanijska kosa", Kliničkog centra Niš, Kovid bolnice Kruševac, Klinike za ortopedsku hirurgiju i traumatologiju iz Beograda, Medicinskog sistema Beograd, Opšte bolnice u Jagodini i Doma zdravlja u Jagodini, Opštih bolnica u Ćupriji i Paraćinu, Doma zdravlja "dr Simo Mlošević" iz Beograda i zdravstvenih centara u Despotovcu i Rekovcu.

U delegaciji su i narodni poslanici, pored Markovića i Jadranka Jovanović iz SNS i Marija Jevđić i Života Starčević i iz Jedinstvene Srbije.

Foto: Informer

Ova delegacija boraviće u Hurgadi od 11. do 17. aprila.

"Ceo trošak ovog puta i boravka u Egiptu snose donatori, a obezbedio sam donatore i za odlazak 1.000 lekara i uopšte zdravstvenih radnika u Grčku u junu ove godine. Lekari, medicinske sestre i tehničari su naši heroji sa prve linije fronta u borbi protiv kovida 19 i mi im se na ovaj način zahvaljujemo. U delegaciji je i vlasnik kompanije za proizvodnju nameštaja iz Jagodine "Jela", koja zapošljava 380 radnika, Miroljub Radovanović, kao jedan od najvećih proizvođača nameštaja u Srbiji. Tokom boravka u Hurgadi privredno politički deo delegacije imaće sastanke sa poslanicama iz egipatskog parlamenta koji će iz Kaira doći u Hurgadu, zatim sa guvernerom Crvenog mora generalom Amr Hanafijem, kao i sa više egipatskih privrednika. Medicinski deo naše delegacije, koji je i najbrojniji, obići će Klinički centar u Hurgadi i imaće razgovore sa svojim egipatskim kolegama. Ova delegacija ima i verski karakter jer je deo delegecije i zastupnik manastira Hilandar za Srbiju Miloš Stojković koji će imati susret sa predstavnicima Koptske pravoslavne crkve u Egiptu", rekao je jutros pred polazak za Egipat Dragan Marković Palma.

Foto: Informer

"Cilj je još jače prijateljstvo sa stomilionskim Egiptom, koji je i najjača sila Bliskog istoka i kako bi predstavnici u Egipta u međunarodnim instituicijama, pre svega u Ujedinjenim nacijama bili na strani pravde, a to znači na strani Srbije i da vratimo prijateljstvo između naše dve zemlje, kakvo je bilo za vreme Tita i Nasera. I da našim egipatskim prijateljima kažemo sa kakvom se Srbija nepravdom suočavala pre 8 godina. I da im kažemo da je Srbija danas najpopularnija u međunarodnim odnosima zahvaljujući predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i da zbog toga Srbija danas ima vakcine protiv korona virusa za sve svoje građane kupljene i na istoku i na zapadu, jer svuda imamo prijatelje i da je Srbija danas lider u nabavci vakcina, u rastu Bruto društvenog proizvoda, u zapošljavanju, jer danas ima najnižu stopu nezapslenosti u svojoj istoriji, u privlačenju stranih investitora, u najvećem rastu plata i penzija za svoje građane i u tome što svojom miroljubivom politikom čuva mir i stabilnost na Balkanu, baš kao i Egipat na Bliskom istoku", rekao je Marković i dodao da je za ovo putovanje dobio privilegovane cene u hotelima u Hurgadi, koje su mu domaćini dali zbog toga što je prošle godine dobio Oskar popularnosti u Hurgadi kao najpopularniji stranac u tom poznatom egipatskom gradu na obali Crvenog mora.

U srpskoj delegaciji je i pevač Đani, koji će našu delegaciju zabavljati u Hurgadi, kako je rekao bez honorara, a u delegaciji je i veliki broj srpskih novinara. U delegaciji je ukupno 130 ljudi.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

MARINIKA I ĐILASE, SRAM VAS BILO! Palma liderima opozicije: Sa testerom se ide u šumu po drva, a u parlament se ulazi glasovima građana!
Politika

MARINIKA I ĐILASE, SRAM VAS BILO! Palma liderima opozicije: Sa testerom se ide u šumu po drva, a u parlament se ulazi glasovima građana!

Marinika Tepić je bila jedan od predlagača da Skupština Srbije usvoji Rezoluciju o genocidu u Srebrenici i da Srbija proglasi 11. jul za Dan sećanja na genocid u Srebrenici i tražila je da se najoštrije osuđuje, kako piše u tom predlogu, taj genocid i svako poricanje genocida. Kako gospođice Tepić se niste setili da predložite 5. avgust kao Dan sećanja na genocid, kada se desilo najveće etničko čišćenje od Drugog svetskog rata u svetu, kada su gotovo svi Srbi proterani iz Hrvatske, istakao je danas predsednik Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma u saopštenju za javnost

08.04.2021

12:01

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17