• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

15.04.2021

07:40

POZICIJA SRBIJE JE VIDNO OSNAŽENA U AMERIČKIM OČIMA! Đurić: Naši stavovi se i čuju i uvažavaju i u Predstavničkom domu i u Senatu!

Politika

POZICIJA SRBIJE JE VIDNO OSNAŽENA U AMERIČKIM OČIMA! Đurić: Naši stavovi se i čuju i uvažavaju i u Predstavničkom domu i u Senatu!

Podeli vest

Intenzivni radni kontakti sa zvaničnicima američke administracije o daljem unapređenju odnosa Srbije i SAD nastavljeni su i tokom ove sedmice u Vašingtonu, saopštila je sinoć Ambasada Srbije u Vašingtonu


Razgovore sa visokim predstavnicima izvršne vlasti u američkoj administraciji, kao i drugim zvaničnicima zaduženim za našu zemlju i region ambasador Marko Ðurić ocenjuje kao izuzetno korisne i sadržajne, navodi se u saopštenju Ambasade.


U okviru dijaloga sa Stejt departmentom, Ðurić se do sada sastao sa pomoćnikom državnog sekretara Filipom Rikerom, specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom, kao i zamenicom pomoćnika državnog sekretara Moli Montgomeri.

"Zadovoljan sam što smo, za veoma kratko vreme od mog dolaska u Ambasadu u Vašingtonu, kolege i ja uspeli da ostvarimo učestale i intenzivne kontakte u Stejt dipartmentu kao ključnoj instituciji u kojoj se kroji celokupan spoljnopolitički nastup Amerike prema celom svetu", ukazao je Ðurić.

Foto: Tanjug



Pored visoke dinamike susreta u Stejt departmentu, Ministarstvu odbrane, Ministarstvu trgovine i drugim američkim institucijama, došlo je do značajnog proširenja Srpskog kokusa u Kongresu SAD, kojem je, za nešto manje od dva meseca, pristupilo čak sedam kongresmena.

"Posebno me raduje činjenica da se sve više kongresmena, kako iz Demokratske, tako i iz Republikanske stranke, pridružuje našem Kokusu u američkom Kongresu. Naši stavovi se i čuju i uvažavaju i u Predstavničkom domu i u Senatu zahvaljujući otvorenom i konstruktivnom pristupu i putu koje je utabalo naše državno rukovodstvo na čelu sa predsednikom Aleksandrom Vučićem. Pozicija Srbije je vidno osnažena u američkim očima, i nastaviće da jača i u periodu koji je pred nama", dodao je Ðurić.

Poručuje da će kolege u Ambasadi i on nastaviti da zajedničkim delovanjem i proaktivnim nastupom doprinose promociji Srbije u političkoj, ekonomskoj, kulturnoj i svim drugim sferama saradnje, kao i sveukupnom jačanju bilateralnih odnosa sa Sjedinjenim Američkim Državama.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Rada

pre 3 godine

Amerika uviđa da Srbija radi dobro i da vrši dobra dela u regionu

Bokica

pre 3 godine

Amerika uviđa da Srbija radi dobro i da vrši dobra dela u regionu

Coa

pre 3 godine

Srbija je zahvaljujući odgovornoj i principijelnoj politici podigla svoj rejting u svetu. Treba da nastavimo tim putem.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17