• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.04.2021

18:24

DO SKOPLJA ZA 3 SATA I 15 MINUTA! VUČIĆ IZ BRISELA: Dobili smo neverovatnu cenu za prugu Beograd - Niš, ovaj fantastični projekat će da promeni sve!

Politika

DO SKOPLJA ZA 3 SATA I 15 MINUTA! VUČIĆ IZ BRISELA: Dobili smo neverovatnu cenu za prugu Beograd - Niš, ovaj fantastični projekat će da promeni sve!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se naciji uživo iz Brisela nakon važnih sastanaka i objavio detalje dogovora za izgradnju pruge Beograd-Niš

- Imali smo mnogo važnih susreta. Pod jedan, dijalog Beograda i Prištine, razgovor je zakazan za 11. maj. Sa druge strane, važno je da vidimo šta će biti zahtevi Albanaca, mi nemamo nikakve zahteve, osim realizacije onoga što je potpisano. Nadam se da će razgovori dovesti do dugotrajnog mira na Balkanu. Tačka dva bila je vladavina prava. Verujem da do kraja godine Srbija može da otvori više poglavlja, odnosno klastera odjednom. Najvažnije o čemu smo razgovarali ovde u Briselu je taj fantastični projekat za prugu Beograd-Niš, za koji smo dobili ponudu od Kineza, a onda su nam ovde rekli da mogu da nam daju bolje uslove. Ja sam rekao "Dajte da vidimo". Dobili smo neverovatnu cenu i to će da promeni sve. Verujem da će do Skoplja biti potrebno oko tri sata i 15 minuta, pa to ne možete ni avionom sa svim čekanjem na ukrcavanje. Molićemo da sve bude završeno do 2025. Baš sam srećan i hvala ljudima iz EU, ovo je velika šansa za nas i velika nada - rekao je Vučić.

Na pitanje novinara o očekivanjima od sastanka 11. maja sa prištinskom delegacijom, predsednik kaže da ona nisu velika.

- Ne očekujte previše od tog sastanka u maju, ali dobro je da sastanci postoje i da se razgovara. Da li će biti lako, sigurno neće, ali mora da postoji dijalog. Mi smo nezavisna i suverena zemlja i imamo pravo i odgovornost da sami uređujemo odnose sa drugim državama. Šta je to nama Kina učinila da joj uvodimo sankcije? Mi vodimo računa o interesima naše zemlje, iako trpimo kritike i sa jedne i sa druge strane, to nije lako, ali to jeste snaga Srbije, za to smo se borili i istrajaćemo - kaže Vučić.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sanja

pre 3 godine

Investicije samo pristizu...centralna Srbija ce ipak biti prioritet

Svetlana

pre 3 godine

Jako znacajne saobracajnice se grade u Srbiji.

Jovana

pre 3 godine

Stalno se nešto radi, gradi, otvara, e to je pravi put.

Sandra

pre 3 godine

Raduje me sto su strani investitori sirom sveta kao i Evropska unija u Srbiji videli zemlju dostojnu investiranja svog kapitala.

Zvoncica89

pre 3 godine

Veliki uspeh postignut u Briselu je produkt mudre i promisljene politike Srpskog drzavnog vrha.

Minja

pre 3 godine

Dobro je da postoni zelja za pregovorima na albanskoj strani a Srbija se vodi premisom " strpljen spasen".

TM

pre 3 godine

Rezultati rada Vlade Srbije su vidljivi i pozitivni.

Rale

pre 3 godine

Uh baš mi se putuje do Skoplja...nemogu živ dočekat..

Marcco

pre 3 godine

Pa možda se mora preko Makedonije da bi se stiglo do Grčke. A možda sa državama regiona važi pravilo "uloži 100, zaradi 110" a ne kao sa zapadom "uloži 100 i budi srećan ako povratiš 50, ali ćeš zato da budeš potapšan po ramenu".

Sofija

pre 3 godine

Свака инвестица у Србију је добро дошла.Ова ће допрените модернизацију железничког саобраћаја

Sladjan

pre 3 godine

Sve je to lepo......Ali prava stvar je izgraditi ukrotiti veliku moravu I povezati sa grckom,plovan put,do mora za brodove!!!za to treba I evropa,kina,amerika I bar 100milijardi I vise para.....I 20 godina rada

Sanja

pre 3 godine

Srbija ce uskoro imati nove infrastrukturne projekte, moderne puteve i pruge, koji su nam jako vazni, kako za privredu, tako i za svakodnevicu naseg naroda. Nova infrastruktura ce privuci investitore u nasu drzavu!

VOJIN

pre 3 godine

БРАВО, а КАНАЛ .....ће КИНЕЗИ !!!!!

Jela

pre 3 godine

Kao sto smo se i nadali jedna divna vest je donesena. Izgradnja u Srbiji se nastavlja zahvaljujuci Vucicu i clanovima EU koji su podrzali vazan projekat u nasoj zemlji

Biljana

pre 3 godine

Predsednik nam je preneo odlicne vesti. U pitanju je pruga Beograd-Nis koja ce promeniti budućnost Srbije

Sasa

pre 3 godine

Srbija je dobila sansu da nastavi dijalog za KiM, da se bori za svoje ali bez zahteva. Nadamo se da cemo doci do resenja i kompromisa.

CG

pre 3 godine

Srbija se zadužuje i gradi prugu kojom će kinezi da prevoze svoju robu iz Soluna do Budimpešte. Kinezi od trgovine zarađuju, a Srbiji ostaju samo krediti za izgradnju i troškovi održavanja.

Ana

pre 3 godine

Srbija dobija novu infrastrukturu, to je pocetak novih saradnji.

Sandra

pre 3 godine

Odlična investicija, ulaganja, Srbija napreduje, gradi se , ukaze u puteve, železnice.

Sofija

pre 3 godine

Realizacija vaznih projekata je na putu. Srbija je ekonomski i privredno jaka zemlja.

Tomić Bane

pre 3 godine

Predsedniče, ne trči ispred rude. Pa nisu sproveli pola briselskg sporazuma, a garantovali sil, a da ti daju pare za prugu? Čuvaj se Danajaca i kad darove donose...

Marko

pre 3 godine

Srbija vec ide ka boljoj buducnosti.Gradnja inotvaranje fabrika ide nama u korist.

Stevan

pre 3 godine

Saradnja i trgovinska razmrna je najveća sa EU, to ne smemo da zaboravimo. Dodatne pozitivne vesti koje stižu iz Brisela potvrdjuju činjenicu da smo mi deo Evrope i kao takvi treba da idemo u korak sa najrazvijenijima. Odlična vest, još jedna velika i bitna stvar za RS.

Ogi

pre 2 godine

Zvanicnici EU, su prepoznali ozbiljnost Srbije da ide putem prosperiteta i napretka.

Ivana

pre 2 godine

Jos jedna prelepa investicija u nizu, pruge su putevi koji spajaju narod i sire prijateljstva.

Gane

pre 2 godine

vidi se stabilnost situacije i permanentna politika..a infrastruktura je glavni oslonac i stub razvoja!

VUČIĆ IZ BRISELA: Zajedno sa EU ćemo graditi brzu prugu do Severne Makedonije! /VIDEO/
Politika

VUČIĆ IZ BRISELA: Zajedno sa EU ćemo graditi brzu prugu do Severne Makedonije! /VIDEO/

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić doputovao je juče u dvodnevu posetu sedištu EU, kada je imao prvi sastanak sa predstavnikom za dijalog Beograda i Prištine, Miroslavom Lajčkom. Danas se sastao sa predsednicom Evropske komisije, Ursulom fon der Lajen, sa komesarom Evropske unije za susedsku politiku i proširenje Oliverom Varheijem i šefom diplomatije EU, Žozepom Boreljom

26.04.2021

15:18 >> 15:47

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17