• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.04.2021

15:16

OGLASIO SE NEBOJŠA STEFANOVIĆ POSLE SASLUŠANJA! Ministar odbrane reagovao na izjave advokata Tapuškovića!

Politika

OGLASIO SE NEBOJŠA STEFANOVIĆ POSLE SASLUŠANJA! Ministar odbrane reagovao na izjave advokata Tapuškovića!

Podeli vest

Ministar odbrane Nebojša Stefanović danas je u Palati pravde saslušan kao svedok odbrane u slučaju Gorana Papića, koji je u pritvoru zbog veza s klanom Veljka Belivuka. Stefanović je saopštenjem, koje prenosimo u celosti, reagovao na izjave advokata Branislava Tapuškovića posle saslušanja

- Povodom iskaza advokata Tapuškovića o postupku u kojem učestvujem kao svedok, a koji u većem delu ne odgovara istini, želim da istaknem da niti sam imao veze sa grupom koja je predmet ovog postupka, niti sam imao veze sa postupanjem policije i sa vraćanjem spornog vozila. Niti bilo ko u lancu svih koji su pomenuti u postupku tvrdi da sam ja tražio da se to vozilo vrati. To čak ne tvrdi ni osumnjičeni, koji je Tapuškovićev klijent, kako mi je tužilac predočio.

Takođe, nijedan član kolegijuma ministra unutrašnjih poslova nije dao bilo kakvu izjavu u istrazi, niti je tvrdio da je na kolegijumu ministra unutrašnjih poslova doneta bilo kakva odluka koja bi se ticala postupanja policije u vezi sa ovim slučajem. 

Neistine advokata Tapuškovića

Potpuna je neistina i tvrdnja advokata Tapuškovića da sam negirao izjave različitih policajaca u ovoj istrazi. Tvrdio sam da ne znam za njihova postupanja, jer mene nisu obaveštavali o tim odlukama.  Da li su nekoga obavestili o njima i da li su postupali,  to ne znam. Insistirao sam da je njihova jedina obaveza bila da postupaju po zakonu i da obaveste o svemu javnog tužioca i da mogu postupati samo po nalogu javnog tužioca.
 
Navodi da sam negirao izjave sedmorice policajaca potpuna su izmišljotina, niti su oni u tim istim izjavama rekli bilo šta što se vezuje za mene. Nijedan od tih policajaca, u svojim izjavama, onako kako je to meni predočio javni tužilac, nije rekao da sam imao bilo kakve veze sa ovim slučajem, već je to isključivo tvrdio osumnjičeni, odnosno Tapuškovićev klijent, čije tvrdnje negiram. 

Jasno mi je da Tapušković štiti svog klijenta, kao i da njegov klijent ima pravo da u iznošenju svoje odbrane iznosi i neistine, dok sam ja, kao svedok, obavezan da govorim istinu. Osumnjičeni iznosi svoju odbranu preko svog advokata na način kako misli da treba, a advokat Tapušković je već u današnjoj izjavi izneo niz neistina koje se tiču mog iskaza, o čemu može da posvedoči javni tužilac, kao i zapisnik iz postupka. 

Ističem da dajem punu podršku nadležnim državnim organima da se svaki od ovih postupaka dovede do kraja i da otkriju veze svih, pa i iz policije, sa organizovanim kriminalnim grupama i uvek ću lično biti dostupan nadležnim državnim organima da pomognem u ovoj borbi - poručio je Stefanović u saopštenju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
dokle vishe

pre 2 godine

cak i da nisi nista znao u shto naravno sumnjam dovoljno je za smetlishte politicke istorije.mene vishe od toga zanima cime si ti vuchica zaduzio da te i dalje trpi...

Lazni Bot

pre 2 godine

Nebojsa iz Beograda zna sistem vladanja iznutra pa pustiti njega niz vodu isplivalo bi svasta od SavamaleJovanjice,naplatne rampe,ko se druzio sa navijacima ubicama...

Beki

pre 2 godine

Nemaj ja veze ni sa kim, ma nisam bio ni ministar policije , nisam ja bio ni u Beogradu ni u Srbiji nista ja neznam, samo sam primao platu ministra sve su drugi radili i krivi su oni. Ovo da nije zalosno bilo bi smesno. Pa ti druze i ako nisi umesan ni u sta treba da odgovaras sto nisi nista radio a debelo si placen od naroda Srbije.

Dragi

pre 2 godine

Pa valjda ćemo u sudskom sporu više verovati dokazanom pravniku i advokatu Tapuškoviću, a ne nedokazanom političaru. Vuna kićo...steže se obruč...

Lazni Bot

pre 2 godine

Nisi bio ni ministar policiji,ne znas ko je rusio Savamalu,ne znas gde je 2 minuta snimka sa naplatne rampe,ne znas otkud policijske legitimacije onima iz Jovanjuce....

Ivan

pre 2 godine

Ova slinetina treba da izgleda opasno na ovoj slici? Ne kontam foru

NEBOJŠA

pre 2 godine

ако баш морам да бирам коме ћу веровати,између тебе и господина ТАПУШКОВИЋА,ваљда је свима јасно да теби сигурно нећу..као што рече ДОКЛЕ ВИШЕ,чим ли си ти задужио вучића,па те држи ко мало воде на длану.УОСТАЛОМ ЧЕМУ ДИЛЕМЕ,КАД ЈЕ ПОЛИГРАФ ПОСТАО НАЈПОПУЛАРНИЈА СПРАА У СРБИЈИ.ДАКЛЕ ГОСИН МИНИСТРЕ НА ПОЛИГРАФ ПА ДА ТЕ ВИДИМО.И НЕ САМО ТИ НЕГО И ЦЕЛА БИА И ПОЛА МУП-а

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17