• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.05.2021

20:58

/VIDEO/PREDSEDNIK VUČIĆ NA OBELEŽAVANJU DANA EVROPE: Punopravno članstvo u EU uz kompromisno rešenje za KiM značilo bi da je Srbija na EVROPSKOM PUTU!

Politika

/VIDEO/PREDSEDNIK VUČIĆ NA OBELEŽAVANJU DANA EVROPE: Punopravno članstvo u EU uz kompromisno rešenje za KiM značilo bi da je Srbija na EVROPSKOM PUTU!

Podeli vest

Predsedmik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovavao je večeras svečanosti povodm obeležavnja Dana Evrope.

Prisutnima se najpre obratio Sem Fabrici, šef delegacije Eu za Srbiju.

Foto: Printscreen

- Hvala vam svima što smo se večeras ovde okupili. Šumanov predlog je bio jednostavan, ali i revolucionaran. Solidarnost će udružiti i obezbediti prosperitet. Prvi put smo uspeli da finansiramo 1,7 biliona evra za oporavak u Evropi. Više od 200 miliona vakcina smo izvezli, to je manje poznato. Od toga skoro milion je otišlo u Srbiju. Mi smo vodeći u finansijskoj podršci u programu Kovaks za one najugroženije. Srbija će imati sposobnost da sve obaveze ispuni. Zajedno je Srbija sa nama bila deo rešenja u najrazličitijim krizama. Budimo zajedno da izgradimo budućnost koju želimo - rekao je Fabrici.Nakon njega obratio se predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Foto: Printscreen

- Svima u Srbiji i EU čestitam Dan Evrope. Na isti dan slavimo veliki dan pobede. Evropski narodi su imali hrabrosti. Mi u Srbiji imamo nadu da će Srbija uz vašu pomoć postane zemlja koju ćete rado videti. Punopravlno članstvo u EU uz kompromisno rešenje za Kosovo i Metohiju  bi značilo da jesmo na dobrom, evropskom putu.Posebno su važne reforme u oblastima vladavine prava. Dobili smo dodatnu podršku projektu izgradnju pruge Beograd-Niš-Preševo. Tada sam dobio i najvažnije pismo do sada. Podrška prevazilazi sve što smo do sada radili. Kada pogledate razmeru i značaj tog projekta jasno je da je to projekat koji prevazilati sve ostalo. Nadam se prilici da zvaničnike EU uskoro ponovo ugostimo. Hvala svima još jednom na posvećenosti i podršci koju pružate Srbiji, računajte na Srbiju, a mi računamo na vas, na Evropu. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sofija

pre 2 godine

Мислим да је Србија доказала и показала како се носи са корна кризом из тог искуства Европа је могла да научи нешто

Ivana

pre 2 godine

Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što radite za našu državu i njene građane. Hvala Vučiću koji zaista radi na tome da građani žive bolje. Srbija se danas cela razvija i gradi hvala predsedniku na svemu. Srbija je konačno uEvropi, ali i Evropa stigla u Srbiju.

Bane

pre 2 godine

Evropskim putem i tvrdoglavom glupošću gubiš mnogo glasova. Referendum je jedina odbrana od samovolje političara da vode narod u tu nacističku bagru!

Srdjan

pre 2 godine

Ulazak u EU je najbolja solucija za Srbiju. Gradjani R. Srbije i sada imaju dobar zivot, ali sa ulaskom u EU bilo bi bolje nego sada.

Nešo N

pre 2 godine

Srbija preduzima sve mere da što pre postane članica EU i to treba pozdraviti.

Milja R

pre 2 godine

Svi moraju znati da bez kompromisa nema rešenja pitanja Kosova.

Romanija

pre 2 godine

Ako se zna koliko Srbija obavlja svojih trgovinskih razmena sa državama koje su članice EU onda se može zaključiti koliko su nama značajne evrointegracije.

Aleks z

pre 2 godine

Ma daj i engleska je van eu i ima slobnu razmenu trgoveni Eu u je proklestvo i alat SAD eu dozivlja veliki promene orban poljska trazu rapad eu vole samo da eu bude eu sa razovoj a ne eu kao jedna drzava gde nemacke vlada Zato je engleska izsala ni smo poedili 2 svetski rat da bi nemacke vladala evropom to sto hitler hteo proboa danas radi merkle sa pare Nikad u eu jer se gupi drzavnost i srbija bi bila vodjena iz brisel a ne iz beograde

Pera Savic

pre 2 godine

Srbija zeli clanstvo u EU ali Kosovo ne moze biti uslov.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!
Hronika

Udario devojčicu trotinetom na pešačkom prelazu u Batajnici! Tinejdžerka zadobila teške povrede opasne po život!

Ovlašćena službena lica Ministarstva unutrašnjih poslova Direkcije policije Policijske uprave za grad Beograd Uprave saobraćajne policije SPI za uviđaje saobraćajnih nezgoda, su po nalogu Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, 27. aprila ove godine odredila zadržavanje u trajanju od 48 sati Č.L. (21) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

28.04.2024

13:31

Sport

Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!
Planeta

Sprema se invazija na Belorusiju! Plan su nazvali "Peremoga 2.0"!

Iza odluke o zauzimanju određenog regiona na teritoriji Belorusije ne stoji opozicija, već Zapad, ukazuju ruski eksperti, komentarišući upozorenje beloruskog predsednika da predstavnici beloruske opozicije, koji se nalaze u inostranstvu, žele da zauzmu jedan od regiona u zemlji, proglase novu vlast i da uvedu tamo snage NATO-a.

28.04.2024

17:42

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija