• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.05.2021

20:30

RAZGOVORA O TOME NIJE BILO! Tužilaštvo u Kraljevu demantuje Mariniku Tepić!

Politika

RAZGOVORA O TOME NIJE BILO! Tužilaštvo u Kraljevu demantuje Mariniku Tepić!

Podeli vest

Više javno tužilaštvo u Kraljevu demantovalo je večeras navode potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da su joj u tom tužilaštvu data "maksimalna obećanja" da će predmet u vezi sa predsednikom skupštine opštine Jagodina Dragana Markovića Palme preuzeti Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu

U saopštenju dostavljem Tanjugu kraljevačko tužilaštvo je ukazalo da je danas obavljen razgovor sa Marinikom Tepić radi davanja bližih obaveštenja u odnosu na izjavu koju je dala u Policijskoj upravi u Jagodini.

- Tom prilikom, a tokom obavljanja razgovora, nije bilo razgovora na temu prebacivanja nadležnosti na drugo javno tužilaštvo, pa samim tim ni na Tužilaštvo za organizovani kriminal. Postupajući zamenik javnog tužioca je sačinio službenu belešku o razgovoru obavljenom sa Marinikom Tepić i ni u jednom trenutku tokom razgovora nije davao izjave vezane za promenu nadležnosti ovog tužilaštva - navodi se u saopštenju.

Navodi se i da će Više javno tužilaštvo u Kraljevu nastaviti da postupa u ovom predmetu preduzimanjem drugih mera i radnji u okviru predistražnog postupka i da će o rezultatima prikupljenih obaveštenja i daljem postupanju javnost biti blagovremeno obaveštena.

Takođe, tužilaštvo podseća da je Ministarstvu unutrašnjih poslova dostavilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja povodom navoda da je u Jagodini došlo do posredovanja u vršenju prostitucije od strane lica zaposlenih u gradskoj upravi Grada Jagodine.


- Postupajući po ovom zahtevu, kao i po ranijem zahtevu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, Ministarstvo unutrašnjih poslova je obavilo razgovore sa 22 lica na navedene okolnosti. Shodno odredbama Zakonika o krivičnom postupku, danas je u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu, a po pismenom pozivu, ispitana i Marinika Tepić - navelo je tužilaštvo.

Tepić se nakon toga obratila novinarima navodeći da ima obećanje tužiteljke da će predmet preuzeti Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu.

- Mogu da kažem ne da imam garancije, već da imam maksimalno obećanje tužiteljke da će učiniti sve da ovaj predmet, koji se nalazi u predistražnom postupku, preuzme Tužilaštvo za organizovani kriminal u Beogradu - rekla je Tepić novinarima nakon saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

Zbog njenih navoda iznetih na konferenciji za novinare 19. aprila u Jagodini da Marković organizuje podvođenje žena i devojaka iz tog grada, tužilaštvo je zatražilo od policije prikupljanje obaveštenja.

Predmet je iz Višeg javnog tužilaštva u Jagodini, na njegov zahtev izmešten u Više javno tužilaštvo u Kraljevu.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20