• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.05.2021

19:04

INSISTIRALI SU DA U DOKUMENT UPIŠU NEPOSTOJEĆE GRANICE! Vučić iz Brisela: Nisam dao da gaze po interesima Srbije!

Politika

INSISTIRALI SU DA U DOKUMENT UPIŠU NEPOSTOJEĆE GRANICE! Vučić iz Brisela: Nisam dao da gaze po interesima Srbije!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se iz Brisela, gde boravi u radnoj poseti

- Očigledno je da smo razgovarali oko granica, ja sam govorio o licemerju onih koji su menjali granice. Zadovoljan sam! Neophodnost je očuvanje mira - rekao je Vučić.

On je dodao sa su neke zemlje mislile da su važnije nego što jesu.

- Mnogi od prisutnih zemalja članica su mislile da su mnogo važnije od UN. Sadržinom papira sam zadovoljan, to je jedna proklamacija našeg zajedničkog puta, podrške na evropskom putu. Sve su svemu dobar sastanak, u otvorenom tonu, i to je doprinos razvoju demokratije u regionu - dodao je predsednik Vučić.

Predsednik kaže da su pokušali da ubace u dokument upisivanje granica koje ne postoje.

- Oni su insistirali na nečemu što nije pisalo na dokumentu, da se ubaci u dokument, što je podrazumevalo upisivanje granica koje ne postoje. Ja sam se prvo trudio da nešto objasnim argumentima, potom sam shvatio da je uzaludno traćiti vreme. Nisam hteo da postupim tako da gazim po našim interesima, to bi bilo gaženje Srbije. Ja nisam insistirao da nešto mora da uđe u dokument, nego da ako se ne slažemo ni mi ni oni, da se to odbaci, ali oni su želeli da ubace nešto što ne postoji. Nisu se svi saglasili. Ima jedna rečenica na kojoj je insistirao Đukanović. Da se ide po principu regate, što znači da Srbija i Crna Gora idu prvi, a nama je bitnije da 

O non pejperu

- Ja nijedan papir nikada nisam dobio, i sve je tako. Zato što je to "Ko šta voli da čuje". ne znači da smo mi idealni, ali mi racionalno pristupamo. ja smem da kažem našem narodu koliko je naša situacija teška. Postoje načini, mi moramo da sednemo. Alternativa je užasna. Ja sam rekao na početku mandata da ću gotovo po svaku cenu čuvati mir i ne želim da bilo kojoj majci dovučem kovčeg sa sinom. Zato ću da inisistiram na kompromisu, ali nisam optimista, danas sam video nešto racionalno - priča Vučić.

O KiM i dijalogu

- Mi ćemo biti spremni da razgovaramo, uvek učestvujemo u dijalou, ali posle ovoga što sam čuo, veoma sam zabrinut, jer tu nema ničeg racionalnog .Ja suštinski nisam video raspoloženje za ozbiljan dijalog i razgovor. Ti ljudi žive i dalje u 1999. godini. Sredina 1999. i 2009. Morate da razgovarate, ponudite nešto, ali ja to nisam video kod njih - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan63

pre 2 godine

Po meni, danas su na tom samitu bile sve secesionističke zemlje nastale razbijanjem Jugoslavije, plus Albanija, koja je 1999. vršila agresiju na SRJ. Pa onda secesionistička tvorevina Kosove koja nije članica UN i nastala pod bombama NATO-a. Lepo društvo na, kao, jevropskom putu. A Srbija? Očigledno nekima kamen u cipeli. Šta da se radi. Neka oni guslaju svoju priču i neka žive u 1999. Srbija nezadrživo ide dalje u 2021. Istorija će sve to jednog dana postaviti na svoje mesto.

Perica Savic

pre 2 godine

Mogu oni insistirati sta god zele ali od te price nema nista.

Jelena

pre 2 godine

Svima je jasno koliko snage naš predsednik ima, a takođe je jasno da se ne predaje u svojoj borbi za svoju zemlju

Ivana

pre 2 godine

To je skandal da to urade, jer bi destabilisali celi region, to su mogli da rade za vreme Tadića, i koštunice ali ne za vreme Vučića. Hvala Vučiću što je na vreme reagovao.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!
I TO MNOGO RANIJE

Udarno! Kinezi digli celu Rusiju na noge: Bajden šalje trupe, pala je odluka! NATO izradio detaljan plan, katastrofa se više ne može izbeći!

Prema „Asia Timesu“, američki predsednik Džo Bajden čeka svoj reizbor, da bi potom zvanično naredio raspoređivanje trupa NATO-a na ukrajinskoj teritoriji. Kako oni navode, rukovodstvo Severnoatlantske alijanse izradilo je plan za sprečavanje potpunog poraza ukrajinskih oružanih snaga. NATO je odlučio da praznine u ukrajinskim redovima popune zapadni „savetnici“.

05.05.2024

06:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija