• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

26.05.2021

16:18

KOLIKO SU SAMO JADNI, BEDNI I SMEŠNI! Đilasovski "Danas" kao glavnu vest objavio "poraz" SNS u dve Mesne zajednice u Vojvodini!

Politika

KOLIKO SU SAMO JADNI, BEDNI I SMEŠNI! Đilasovski "Danas" kao glavnu vest objavio "poraz" SNS u dve Mesne zajednice u Vojvodini!

Podeli vest

Đilasovski niskotiražni tabloid "Danas" objavio je na naslovnoj strani glavnu vest pod naslovom "Tamo gde su naprednjaci izgubili rezultatom 11:0". A glavna vest govori o porazu SNS na izborima u dve Mesne zajednice u Vojvodini, gde su, kako navode, građani dali duplo više glasova nezavisnim kandidatima nego naprednjacima


Đilasovci iz Danasa u tekstu pominju izbore za Savete Mesnih zajednica Boka i Sutjeska u opštini Sečanj, ali ne pominju da su od početka godine održani izbori u ukupno 15 opština na teritoriji APV za 162 mesne zajednice. 

Ukupno je birano 1188 članova saveta mesnih zajednica. 

Uspeh politike Srpske napredne stranke se vidi i na ovim izborima pošto je od 1188 izabranih članova saveta, 1100 iz redova Srpske napredne stranke, što je 92,59% ukupno biranih članova saveta.


Najlošije su prošli u opštini Sečanj gde je od 86 članova saveta mesnih zajednica 65 iz SNS, a 21 iz ostalih stranaka!

SNS je izgubila od SVM-a u pet mesnih zajednica. Ovo su sve mesne zajednice sa stanovništvom koje je dominantno mađarske nacionalnosti. 

Ukupno će SNS imati većinu u 156 saveta MZ (96,29% od ukupnog broja biranih saveta), u pet saveta će SVM imati većinu i u MZ Sutjeska  i MZ Boka u Sečnju će lokalna grupa građana imati većinu.

Dakle, po ugledu na njihovog mentora Dragana Đilasa, koji priznaje samo one izbore na kojima bi eventualno mogao da pobedi, kolege iz Danasa ne pominju da je na izborima u 162 Mesne zajednice SNS odneo ubedljivu pobedu u čak 157, dok je Savez vojvođanskih Mađara pobedio u tri MZ.

Na pitanje kako komentariše pisanje pojedinih medija da je SNS pretrpeo poraz na izborima za Mesne zajednice u opštini Sečanj, Vučić je objasnio da se za savete mesnih zajednica biralo 1.188 odbornika, a da je SNS dobio 1.100 mesta.

- Od preostalih odborničkih mesta Savez vojvođanskih Mađara osvojio je 40, a svi ostali zajedno 48 mesta. Ako to ljudima nije dovoljno jasno onda ne znam. Ali naredni put ćemo na svakom mestu pobediti. Ovakvi izbori su dobri, jer pokazuju gde pobeđujemo, gde imamo loše ljude, i gde moramo da menjamo stvari - naglasio je on.

Vučić je poručio opoziciji da se slobodno raduju malom broju odborničkih mesta koja su dobili.

Kako Informer saznaje, predsednik Vučić je naredio svojim najbližim stranačkim saradnicima da provere šta je uzrok poraza naprednjaka u Mesnim zajednicama Boka i Sutjeska i da će to biti jedna od tema na sednici Glavnog odbora u subotu 29. maja.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vojvođanin

pre 2 godine

Nažalost, u toj opštini je i Bog rekao laku noć.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)
Live TV

Jutjub cenzuriše medije koji izveštavaju o masakru u Moskvi! Protiv Rusije se vodi hibridni rat na svim mogućim poljima! (VIDEO)

Teroristički napad u Moskvi je tema broj jedan svetskih medija. Međutim, Zapad na različite načine pokušava da cenzuriše informacije koje dolaze iz Rusije. Sa Jutjub platforme koja je dostupna u većem delu sveta, skidaju se emisije i snimci koji izveštavaju o dešavanjima u Moskvi. To se dešava i televiziji Informer. Sve naše informativne emisije u kojima razgovaramo o ovom užasnom masakru uklonjene su sa Jutjuba sa objašnjenjem da kršimo njihove uslove korišćenja. Cenzurišu se samo i isključivo oni mediji koji postavljaju logično pitanje: da li su Ukrajina i zapadne sile umešane u ovaj teroristički akt? Na ovu temu u "Info jutru" govorio je novinar i publicista Drago Delić i Boško Vasiljević, stručnjak za srpsko-ruske odnose.

28.03.2024

12:44

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija