• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.05.2021

09:58

Prebivalište mora da bude upisano u ličnoj karti! Vulin: Moraju da se menjaju pasoši i ostale isprave u kojima je upisano boravište

Politika

Prebivalište mora da bude upisano u ličnoj karti! Vulin: Moraju da se menjaju pasoši i ostale isprave u kojima je upisano boravište

Podeli vest

Prebivalište mora da bude upisano u ličnoj karti, a veoma je važno da ko ima novu ličnu kartu sa čipom, to mu može služiti kao elektronski potpis, što omogućava plaćanje raznih obaveza, izjavio je danas ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin

On je objasnjavajući najčešće nedoumice oko najnovijih usvojenih izmena Zakona o ličnoj karti, na TV Pink naveo da samo Ministarstvo unutrašnjih poslova ima više od 300 različitih usluga koje se obavljaju onlajn.

- Samo se skine obrazac i usluga plati elektronski i tu nova lična karta sa čipom može da posluži - pojasnio je Vulin.

Odgovarajući na pitanje da li moraju da se menjaju i pasoši i ostale isprave u kojima je ispisano boravište, rekao je da to mora da se uradi.

- A kada ćemo da počnemo da upisujemo pravo boravište i šta je problem da su upiše pravo boravište? Ljudi se pitaju otkud sada to, a to je predviđeno još pre godinu i po dana kada je donet Zakon o putnim ispravama - rekao je Aleksandar Vulin.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
banana republika

pre 2 godine

Daju 30 € ,a uzmu 50 za raznorazne takse i birokratske zavrzlame. Matematika kao u banci , 2+2=5

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija