• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

01.06.2021

13:29

PETKOVIĆ SA AMBASADORKOM RUMUNIJE: Zahvalni zbog dosledne podrške Srbiji po pitanju KiM

Tanjug

Politika

PETKOVIĆ SA AMBASADORKOM RUMUNIJE: Zahvalni zbog dosledne podrške Srbiji po pitanju KiM

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković danas je sa ambasadorkom Rumunije u Srbiji Silviom Davidoju razgovarao o političko-bezbednosnoj situaciji na Kosovu i Metohiji i perspektivama za nastavak dijaloga Beograda i Prištine

Petković je pohvalio iskreno prijateljstvo dve države, kao i rumunskog i srpskog naroda, koje ćemo, kako je rekao, "obostrano nastaviti da negujemo i u budućnosti".

Direktor Kancelarije za KiM, kako je saopšteno, zahvalio je ambasadorki Rumunije na doslednoj podršci njene države teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije i rešenosti da ne prizna jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova i Metohije.

Što se tiče dijaloga Beograda i Prištine, Petković je istakao da će, i pored spremnosti Prištine na svaku vrstu opstrukcije, Beograd nastaviti da insistira na razgovoru, kao jedinom sredstvu za mirno rešavanje svih otvorenih pitanja, ali će isto tako nastaviti da u svakoj prilici zahteva implementaciju svih do sada postignutih dogovora, pre svega uspostavljanje Zajednice srpskih opština.

Beograd je, prema rečima direktora Kancelarije za KiM, ispunio sve obaveze proistekle iz briselskog dijaloga, dok Priština osam godina ne želi da ispuni obaveze vezane za uspostavljanje ZSO, što u velikoj meri umanjuje šanse za napredak u nastavku procesa normalizacije odnosa.

Petković je ukazao na realnu opasnost odsustva dijaloga, koja se manifestuje sve učestalijim fizičkim napadima na Srbe, njihovu imovinu i hramove Srpske pravoslavne crkve, naglasivši da se ovde ne radi o izolovanim incidentima, već o seriji etnički motivisanih napada.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija