• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

04.06.2021

20:09

UVERAVAM VAS DA JE "INSTITUT TORLAK" EFIKASAN KAO KALAŠNJIKOV! Pročitajte govor predsednika Vučića na pokretanju proizvodnje vakcine Sputnjik V!

Informer

Politika

UVERAVAM VAS DA JE "INSTITUT TORLAK" EFIKASAN KAO KALAŠNJIKOV! Pročitajte govor predsednika Vučića na pokretanju proizvodnje vakcine Sputnjik V!

Podeli vest

PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić, zajedno s predsednicima Rusije i Argentine Vladimirom Putinom i Albertom Fernandesom, označio je danas putem video linka početak proizvodnje ruske vakcine Sputnjik V u Srbiji i Argentini. Vučićev govor prenosimo u celosti:

Zahvaljujući naporu ruskih naučnika i uz veliku podršku Predsednika Putina, mi smo danas svedoci velikog iskoraka naše Srbije u borbi protiv virusa Кovid 19.

Velikodušni transfer znanja i tehnologija, koje Srbija dobija prva van Rusije, od danas će imati svoj konkretni rezultat – proizvodnju vakcine ''Sputnjik Ve'' u Srbiji.

Foto: Informer

Humanost Predsednika Putina i celog ruskog naroda, pomoći će Srbiji da ''Institut Torlak'' postane međunarodni regionalni centar za proizvodnju vrhunskih vakcina.

Čovekoljublje koju Ruska Federacija danas iskazuje prema građanima Republike Srbije, predstavlja svedočanstvo o najkvalitetnijim političkim odnosima koje naše dve Države i naši bratski narodi danas baštine.  U svim međunarodnim forumima naše dve zemlje pružaju jedna drugoj nesebičnu podršku.

Poštovani Vladimire Vladimiroviču, velika mi je čast i lična privilegija da danas uz Vas, uvaženu i veliku istorijsku ličnost, u ime Republike Srbije upravo ja pokrenem proizvodnju naše rusko-srpske vakcine.

 

 

Vi ste u jednoj prilici rekli da je vakcina ''Sputnjik Ve'' efikasna poput legendarne automatske puške ''Кalašnjikov''.

Uveravam Vas da je ''Institut Torlak'' takođe efikasan kao Кalašnjikov.  Danas nam iz bratske Rusije stiže i municija za naše oružje protiv Кovid 19.  Nakon tri validacione serije mi sada počinjemo organizovanu serijsku proizvodnju 4 miliona doza vakcine ''Sputnjik Ve''.    

Želim da ovom prilikom čestitam Ruskom fondu direktnih investicija, ''Generijum'' i našem ''Torlaku'' na izuzetno brzoj i kvalitetnoj saradnji.

Dragi građani Srbije, imamo vakcinu!

Živelo srpsko-rusko prijateljstvo!

Živela Rusija!

Živela Srbija!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Nikola

pre 2 godine

Ako je naučni institut Torlak odlučio da proizvodi rusku vakcinu, onda je ovde reč o zaista jednoj ozbiljnoj i proverenoj vakcini.

Lena

pre 2 godine

Zahvaljujući podršci bratskog naroda uspeli smo da pokrenemo proizvodnju u našoj zemlji koja će očuvati naše zdravlje u budućnosti, a značiće i celom regionu

Mila

pre 2 godine

Ruski narod je pokazao da na njihovu podršku uvek možemo da računamo

Ana

pre 2 godine

Sama proizvodnja vakcine u Srbiji pokazala je snagu naše države! Bravo Srbijo! Hvala nasoj Rusiji!

Maja

pre 2 godine

Zahvaljujući Rusiji i predsedniku Putinu krenula je proizvodnja vakcina u Srbiji, naš Torlak opet postaje najveći regionalni centar za proizvodnju vakcina. Svaka čast

Jovan

pre 2 godine

Hvala Putine i čestitam Vučiću,hvala lekarima i medicinarima!

Lina

pre 2 godine

Zahvalni smo ruskoj braci sto su nam omogucili da proizvodimo njihovu vakcinu u Srbiji. Verujem da ce proizvodnja biti uspesna i da ce zastititi mnoge zivote!

Sert

pre 2 godine

Ovo je pomoc prijatelja. Kada je najteze u borbi protiv kovida pomoc oko proizvodnje vakcine je nemerljiva.

Sofija

pre 2 godine

Lepe i od značaja vesti kad je proizvodnja Sputnika Ve u pitanju. Hvala Rusiji na saradnji, jer zdravlje je nešto što je uvek prioritet.

Jana

pre 2 godine

Veliki i znacajan uspeh za Srbiju sto proizvodi Rusku vakcinu.

Sanja

pre 2 godine

Zahvaljujući politici saradnje Srbija počinje sa proizvodnjom Sputnjik V vakcine. Posebno mi je drago što će država biti u mogućnosti da pomogne celom regionu.

Sanja

pre 2 godine

Zdravlje ljudi je na prvom mestu. Srbija će imati u svakom trenutku dovoljnu količinu vakcina za sve svoje građane.

Jovana

pre 2 godine

Srbija je definitivno postala lider u regionu a ne treba da zanemrimo ogroman uticaj Rusije.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija