• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.06.2021

19:14

KFOR SE POVLAČI IZ VISOKIH DEČANA, POLICIJA LAŽNE DRŽAVE PREUZIMA OBEZBEĐENJE?! Meštani Goraždevca u panici, ako dođe do ovoga...

Politika

KFOR SE POVLAČI IZ VISOKIH DEČANA, POLICIJA LAŽNE DRŽAVE PREUZIMA OBEZBEĐENJE?! Meštani Goraždevca u panici, ako dođe do ovoga...

Podeli vest

Stanovnici Goraždevca kažu da su uznemireni jer su im jutros pripadnici britanskog KFOR-a postavljali pitanja koja se odnose na bezbednost tog manastira

Kako prenosi Radio Goraždevac, oni su ispričali da su ih pripadnici te misije pitali kakvo je njihovo mišljenje o tome da li bi bilo dobro da manastir umesto KFOR-a obezbeđuje kosovska policija.

Meštanin Goraždevca, koji je želeo da ostane anoniman naglasio je da su skro svi odgovorili negativno i naveo da tamošnji Srbi nemaju poverenja u kosovsku policiju.

On kaže da su vojnici građane pitali i za mišljenje o izgradnji puta oko manastira i drugim pitanjima u vezi sa manstirom Visoki Dečani.

Radio Goraždevac je povodom ovog pitanja kontaktirao glavnu komandu KFOR-a ali odgovor nije stigao.

Iguman manastira Visoki Dečani Sava Janjić rekao je da ni manastir ni Eparhija raško-prizrenska nisu obavešteni o bilo kakvoj anketi ili prenosu zaštite manastira na kosovsku policiju.

On je podsetio na tešku situaciju u kojoj manastir živi već 22 godine, izložen oružanim napadima i pritiscima privremenih prištinskih nstitucija koje, kako kaže, ne poštuju ni zakone ni sudske odluke sopstvenih sudova.

"Posebno začuđuje da KFOR prethodno o ovim pitanjima nije pitao za mišljenje ni našu Eparhiju ni manastir Visoki Dečani, koji su ovih dana zatražili dodatnu zaštitu nakon najnovijih pretnji i incidenata. Ovakve ankete u našem narodu doživljavaju se kao svojevrsan pritisak i provokacija i ne vode izgradnji poverenja”, rekao je Janjić za Radio Goraždevac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Penzionerj

pre 3 godine

Krajnje je vreme zamoliti bracu Ruse da se vrate na KiM. Jedina sigurnost godinama izmucenih Srba koji hrabro opstaju i svaka im cast. Da je srece da se svi vrate i bude ih sto vise.

Komsija

pre 3 godine

To je odlicna prilika da Srbija izvrsi svoju medjunarodnu obavezu i vrati 1.000 vojnika na Kosovo i Metohiju.

Izbori 2024

TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)
Live TV

Ovo je bila rasprava dva prgava starca! Ni Tramp, ni Bajden, nisu poslali nijednu pametnu poruku svojim glasačima! (VIDEO)

Juče je održana prva televizijska debata između predsedničkih kandidata u Sjedinjenim Američkim Državama Donalda Trampa i Džozefa Bajdena. Taj događaj su za Informer, tokom gostovanja u "Info jutru", komentarisali Darko Obradović iz Centra za strateške analize , Slobodan Dimitrijević iz Srpsko-ruskog bratstva i Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

28.06.2024

10:33

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak
Hronika

Oglasio se UIKS: Reagovali smo čim je osuđenik preminuo i odgovorni su suspendovani, a vodi se i disciplinski postupak

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) saopštava da je petoro zaposlenih u KPZ u Beogradu u Padinskoj Skeli, koji su lišeni slobode zbog sumnje da su učinili krivično delo nesavestan rad u službi, odmah suspendovano i udaljeno sa posla zbog propusta koji su otkriveni unutrašnjom kontrolom posle smrti prekršajno kažnjenog Stanimira Brajkovića (74) 4. februara u ovom zavodu.

28.06.2024

11:49

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija