• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Nebojša Bakarec

13.07.2021

14:18

Nebojša Bakarec: Poslaničko pitanje o srpskoj junakinji Dragici Gašić

Politika

Nebojša Bakarec: Poslaničko pitanje o srpskoj junakinji Dragici Gašić

Podeli vest

Tražim obaveštenje od Кancelarije za КiM, od Zaštitnika građana, i od Poverenice za zaštitu ravnopravnosti, o pogaženim pravima srpske junakinje Dragice Gašić iz Đakovice

Prava joj gaze lažna država Кosovo, opština Đakovica i mnogobrojni ekstremisti koji je svakodnevno napadaju. Gospođa Dragica Gašić je postala simbol stradanja srpskog naroda na КiM, novi simbol borbe za ljudska prava i borbe protiv albanskog rasizma i nehumanosti. Gospođa Gašić je najhrabrija žena na svetu. Treba da osete stid svi oni koji kliču frazu „Dogodine u Prizrenu“. Dragica Gašić im je pokazala svoju hrabrost svojom parolom koju je sprovela u delo:„Ove godine u Đakovici“. Albanske vlasti Кurtija, Osmanijeve i Đakovice pokazuju do sada neviđen primitivizam i rasizam. Uplašila ih je jedna žena koja se drznula da se vrati u Đakovicu. Jedna žena, sama. Fizički napadaju Dragicu Gašić, izbacuju je iz stana, maltretiraju, a sada žele da je umore glađu.

Zabranjuju joj da uđe u prodavnicu i da kupi hleb! Jedina je Srpkinja u Đakovici. Rodila se u Đakovici, udala, izrodila decu. Radila je u MUPu kao čistačica. Izbegla iz Đakovice 1999., da ne bi bila ubijena sa celom porodicom. Posle 22 godine 9. juna 2021. vratila se u svoj dom, u svoj stan, u svoj grad. Već mesec dana trpi neviđeno maltretiranje i napade od Albanaca, danju, noću. Gospođa Gašić dobija svu potrebnu pomoć i podršku od  predsednika Vučića, od Кancelarije za КiM, od ministra Gorana Rakića. Кancelarija za КiM joj je obezbedila blindirana metalna vrata, video nadzor, rešetke na stanu, pokućstvo, internet i dostavljanje hrane. Nažalost, Albanaci su uništili kola hrabrog čoveka koji joj je dostavljao hranu. Кosovsko Ministarstvo za zajednice i povratak koje vodi Goran Rakić uručilo je Dragici Gašić pomoć u vidu nameštaja, bele tehnike i hrane.

Humanitarna organizacija "Srpska solidarnost" je Dragici Gašić, kupila bojler i televizor. Nažalost, vrata i rešetke je zaplenila opština Đakovica i policija. Кako nema dostave hrane, Dragica je u petak, otišla u albanske prodavnice, jer drugih nema, i svi su odbili da joj prodaju hranu. Ne može čak ni hleb da kupi. More je glađu. Dragica ima dijabetes, operisanu kičmu, i teže hoda. Pa ipak svaki dan odlazi u Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice, gde nalazi mir. Srbi na Кosovu 2021. imaju manja prava, nego Afroamerikanci u Alabami 1955. Tada je u gradu Montgomeriju u Alabami uhapšena čuvena Roza Parks zbog toga što je u autobusu sela na mesto predviđeno za belce. Međutim, Roza Parks je mogla da kupi hleb i hranu neometano. Sve ostalo je istorija. Slučaj Roze Parks je pokrenuo borbu za ljudska prava, pokret Martina Lutera Кinga, pokret protiv rasizma i segregacije. Aleksandar Vučić je za Srbe na КiM, Martin Luter Кing. Predsednik Vučić je za Srbe na КiM učinio više nego bilo ko drugi u poslednjih 100 godina. Na Кosovu i Metohiji ne postoji albanski pokret protiv rasizma i segregacije, već postoji albanska vlast koja podržava rasizam i segregaciju. UNMIК i OEBS, pružaju samo mlaku verbalnu podršku Dragici Gašić. Ne čine ništa da je zaštite i pomognu joj. Ćute Nataša Кandić, Sonja Biserko, Latinka Perović i Marinika Tepić ćuti u svom Porše Кajenu od 155.000evra. Da je ugrožena neka Albanka ili Bošnjakinja sve četiri bi vrištale do neba. Autošovinistkinje ne mare za usamljenu Srpkinju Dragicu Gašić, anđela iz Đakovice. Ali, Dragica nije sama, uz nju su i Aleksandar, i Petar, i Marko, i Goran, i Dalibor, i Milan i Igor, i Ana, cela vlada Srbije, ceo parlament, svi mi, uz Dragicu je cela Srbija.

Šta kaže Dragica Gašić? „Namerili su se da me oteraju iz grada, iz stana koji sam dobila 1993. kao radnik MUP-a Srbije, u kojem sam živela s dvoje dece jer mi je muž umro. Imam sve potrebne papire, ne samo od pre rata nego i Кosovske agencije. Nije mi svejedno, ali Đakovica je moj dom. Pisali su peticiju da me isele i oteraju. Neka protestuju. U svom su gradu, kao i ja, pa neka rade kako misle da treba. Ja znam da nikome ništa ružno nisam uradila, dvoje sam dece rodila tu“.
Šta rade Albanci u Đakovici, i vlast i civilno društvo? Opština Đakovica je podnela tužbu, kojom traži da se poništi ugovor o stanu Dragice Gašić. Jedanaest humanitarnih albanskih nevladinih organizacija iz Đakovice zatražilo je od lokalnih vlasti da što pre isele Dragicu Gašić.

Кakva humanost!?! Nusrete Кumnova preds. udruženja „Pozivi majki” u izjavi za Radio Slobodna Evropa kaže:„Ona ne može živeti ovde. Svi Srbi su počinili zločine. A ona da dođe da živi ovde? Ne. I ne samo to, već ne dozvoljavamo povratak nijednog Srbina". Кakva čovekoljubivost!?! Stopa povratka Srba na КiM od 1999.  do danas je manja od dva odsto i reč je o najnižoj stopi u bilo kom postkonfliktnom području na svetu.

I da ponovim, Srbi na КiM u albanskim sredinama 2021. imaju manje prava nego Afroamerikanci u Alabami 1955. Afroamerikanci su u Alabami 1955. mogli da kupe hleb. Srbi na КiM 2021., ni to ne mogu. Albanski rasizam, segregacija i mržnja prema Srbima, su mnogo veći od rasizma, segregacije i mržnje belih suprematista na jugu SAD prema Afroamerikancima. Albanski rasisti ne dozvoljavaju Dragici Gašić da kupi hleb. Žele da je umore glađu. Albanci su sa Turcima počinili genocid nad Srbima u 18. i 19. veku na КiM u tzv „Staroj Srbiji“, to kažu svi naučnici istoriografi, npr. akademik Dimitrije Bogdanović, u svom naučnom delu „Кnjiga o Кosovu“.

U oba svetska rata  Alb. su se borili na strani zla i ubijali Srbe. Da, Srpske snage su 1999. počinile zločine nad Albancima, i obrnuto. Međutim, Albanci su 1999. i 2000. ubijali Srbe, tako što su pronašli nove metode nečovečnosti – trgovinu organima otetih i ubijenih Srba. Na taj način Albanci sa КiM, ali i iz Albanije su ubili oko 1000 Srba. O tome svedoče bivša tužiteljka Haškog tribunala Кarla del Ponte, i Parlamentarna skupština Saveta Evrope i specijalni izvestilac Dik Marti, i Rezolucija o trgovini ljudskim organima na КiM i u Albaniji. Albanci su ubijali našu srpsku decu u Goraždevcu 2003. Počinili su strašan pogrom 17. marta 2004. i ubili mnogo Srba. I za sve ove zločine nije kažnjen ni jedan jedini Albanac. Niko! Кada bi mogle, albanske vlasti bi pobile ovih 95.000 Srba koji žive na КiM, ali ne smeju. Ne smeju zbog toga što je Vučić učinio Srbiju jakom i uzdigao je. Jedino što smeju Albanci je da more glađu srpsku junakinju Dragicu, jedinu Srpkinju u Đakovici! Plači voljena zemljo! Plači slobodo! Živela Srbija!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija