• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

25.07.2021

11:14

Nije to Incko uradio slučajno - njihov dugoročni cilj je da nestane Republika Srpska!

printscreen

Politika

Nije to Incko uradio slučajno - njihov dugoročni cilj je da nestane Republika Srpska!

Podeli vest

Predsednik Demokratske stranke Srbije i jedan od lidera koalicije NADA (POKS-DSS), Miloš Jovanović, izjavio je danas da je odluka visokog predstavnika u BiH Valentina Incka o zabrani negiranja navodnog genocida "totalitarna i skandalozna"


- Incko to nije uradio slučajno, jer je cilj unitarizacija BiH. Preko svog namesnika, gubernatora koji može da menja i donosi zakone, vidi se kontinuitet zapadne politike da se BiH unitarizuje i da entiteti vremenom nestanu - rekao je Jovanović za televiziju Prva.


Lider DSS-a je ponovio da “nikakvog genocida u Srebrenici nije bilo”, navodeći da se tamo dogodio zločin ali ne genocid.

- Mi pominjemo Srebrenicu kao zločin, ali Hrvati ne pominju Oluju ili Muslimani Kravice kao zločin. Ne može mir da se gradi na lažima. Nemojte da kupujemo lažni mir tako pričama o genocidu - istakao je Jovanović.

On smatra da Republika Srpska treba da radikalizuje sadašnju situaciju, ocenivši da u suprotnom, ako RS prihvati odluku Incka, to otvara put da jednog dana nestane jer će biti označena kao genocidna tvorevina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Baća

pre 3 godine

Mene više, a verujem i većinu Srba, interesuje da li i kakav odgovor mi imamo na ovaj sramni potez čoveka koji se dobro, kao izvođač radova, okoristio tom nesrećnom Bosnom da poseje novo seme razdora. Zapadne sile očigledno rade svoj posao da rasture Republiku Srpsku, favorizuju Bošnjake, oslobodili su odgovornosti ratnog zločinca Orića, a osudili sve srpske generale i političare itd. Poruka je jasna. Ja mislim da je izlaz u radikalnoj promeni srpske politike. Oslanjanje na Zapad i ekonomske koristi od toga, kao i priče o EU, uvlače Srbiju u zavisnost i pritiske. Okrenimo se drugim tržištima i investitorima, nije Nemačka jedina zemlja. Obezbedimo strateški svoju bezbednost vojnim sporazumima sa Rusijom i Kinom. Sami ne možemo jer su svi oko nas u NATO-u. A što se tiče Srpske, treba da povuče sve svoje predstavnike iz pravosuđa BiH, proglasi nezavisnost, obezbedi Dodika koji više ne treba da ide u Sarajevo i izvrši sve bezbednosne pripreme za svaki slučaj. Srpska će, izgleda, morati ponovo da se bori za svoju slobodu. Dejtonska Bosna je odavno mrtva i treba je upokojiti kako i zaslužuje. A Bakir ako hoće rat umesto poštovanja i saradnje sa svojim srpskim komšijama neka izabere. Srpska nije pokrenula ovu najnoviju krizu. Ja miskim da predaja nije i ne sme da bude opcija. Nije bila ni 1914. Ne treba i ne sme da bude ni 2021.

Rade R

pre 3 godine

A šta kaže onaj nesrećni Čeda!? On je čovek za žaljenje ako stvarno veruje u ono što priča! Mada mislim da ni on ne veruje u te svoje priče!

sledeća vest

TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)
Live TV

Velika ceremonija na Zejtinliku: Spomenik za dedu Đorđa, srpskog junaka! (FOTO/VIDEO)

Ekipa Informera nalazi se na Zejtinliku gde je otkrivena bista deda Đorđu, čuvaru srpskog groblja. Inicijativu je pokrenuo Informer i livnica "Jeremic".Otkrivanje biste je izazvalo veliko interesovanje u Solunu, gradski predstavnici tog grada su položili vence na njegov grob, a spomenik su svečano otkrili ministar odbrane Bratislav Gašić i ministar za rad, boračka i socijalna pitanja Nemanja Starović.

28.09.2024

11:09

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!
Tenis

Antidoping agencija želi kaznu za Sinera, Italijani grme: On je nevin!

Svetska antidoping agencija (WADA) uložila je žalbu na presudu Sportskog suda u Lozani koji je Janika Sinera oslobodio krivice za korišćenje zabranjenih supstanci na turniru u Sinsinatiju prošle godine. Ovaj potez se, naravno, nije dopao prvom reketu sveta, ali ni teniskom Savezu Italije.

28.09.2024

16:30

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija