• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

27.07.2021

16:32

DRAGICI GAŠIĆ OBIJEN STAN, GDE JE BILA KOSOVSKA POLICIJA?

Informer

Politika

DRAGICI GAŠIĆ OBIJEN STAN, GDE JE BILA KOSOVSKA POLICIJA?

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković saopštio je da je danas Dragica Gašić, povratnica u Ðakovicu, po povratku iz Kline i posete sestri, zatekla obijen i ispreturan stan, da su joj ukradeni sigurnosna kamera i ruter za internet, uz druge lične stvari i hranu koju je dobila

Petković je u pismenoj izjavi ukazao da to pokazuje da se nastavlja sistemski progon Dragice Gašić.

Direktor Kancelarije za KiM naglašava da je maltretiranje koje Dragica doživljava direktna posledica političkih poruka iz Prištine i albanske javnosti u kojoj se kao problem percipira povratak te Srpkinje u svoj stan i Ðakovicu, ali ne i pretnje klanjem, kamenovanje kojima je neprekidno izložena.

- Ne samo da su joj oduzeta blindirana vrata koja smo, kao Kancelarija za KiM, obezbedili da joj se poveća bezbednost, nego joj se uskraćuju i osnovna ljudska prava, brani joj se da kupi hleb ili osnovne životne namirnice, a vlasti u Ðakovici pokušavaju i pravnim nasiljem da joj oduzmu stan - naveo je Petković.

Dodaje da je očigledno da su oni koji su Dragici zabranili da ugradi blindirana vrata, želeli da joj po ko zna koji put nacrtaju metu na čelu i njihove pretnje su se ostvarile.
Dokle će Dragica biti meta ekstremista?


Upitao je gde je bila Kosovska policija da čuva Dragičin stan, gde su bile međunarodne misije, šta još Dragica treba da doživi i preživi, da bi joj se omogućio opstanak u Ðakovici, kao i dokle će Dragica Gašić biti meta esktremista.

- Ovo su sve pitanja na koja ni mređunarodna zajednica, niti vlasti u Prištini ne pružaju odgovor, ali mi nećemo prestati da ih postavljamo i skrećemo pažnju celokupne javnosti na probleme Dragice Gašić - istakao je.

Petković je naveo da će o najnovijem incidentu obavestiti Brisel, ali i međunarodne misije koje deluju na prostoru Kosova i Metohije.

Kaže i da će Kancelarija nadoknaditi Dragici svu štetu koju je pretrpela i pomoći joj svim raspoloživim resursima da se izbori za svoje pravo na povratak, ostanak i opstanak na Kosovu i Metohiji.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragi

pre 2 godine

Dokle će Dragica biti meta ekstremista...pita se Petar Petković? Kontra pitanje za gospodina Petkovića: A dokle će vlast u Srbiji kršiti Ustav sopstvene države, koji definiše KiM u sastavu Srbije. Ako je to tako, a tako jeste, onda imate jednostavan odgovor: Dragica će biti na meti ekstremista do onog dana, kada vlast u Srbiji ili odstupi ili postupi (čitaj: interveniše) u skladu sa Ustavom.

kosovar

pre 2 godine

Nije ona meta albanskih komsija,nego je meta srpskih manipulacija iz Beograda.zato i nije cudno (za pohvalu je)svaka zabrana ulaska srpskih huskaca na teritoriju Kosova.Tog petkovica treba udaljiti sa nasih prostora,jer to je rak rana koju je kostunica stvorio.A koliko se oni brinu o toj zeni,pogledajte samo kako zivi a onda se pitajte sta je cilj ovih pisanja?Cisto politicko izivljavanje srpskih politicara.Ja bih postovao da svi oni koji se "bore"za Kosovo,da neko od njih dodje i naseli se ovde,to bi bilo verodonosnije nego da "pametuju"iz Beograda.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi
Hronika

Počinje suđenje lažnoj zubarki: Falsifikovala diplomu i prevarila 40 ljudi

U Prvom osnovnom sudu u Beogradu danas počinje suđenje Snežani Stević (48) koja je uhapšena početkom marta ove godine zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote "BV Dental Estetic", a protiv nje podneta je i krivična prijava zbog falsifikovanja diplome.

03.07.2024

09:15

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija