• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. MARKOVIĆ

30.07.2021

18:23

EVROPSKA UNIJA KRIJE DOKUMENTE! Janšin "non-pejper" proglašen tajnom!

Politika

EVROPSKA UNIJA KRIJE DOKUMENTE! Janšin "non-pejper" proglašen tajnom!

Podeli vest

Evropska komisija potvrdila je da "non-pejper" slovenačkog premijera Janeza Janše o prekrajanju granica postoji, ali ga je proglasila za tajni dokument koji nikada neće biti objavljen!

Reč je o dokumentu koji je objavljen u aprilu ove godine i kojim se predviđa "završetak raspada Jugoslavije, odnosno raspad Federacije BiH i pripajanje lažne države Kosovo Albaniji. Janez Janša je brže-bolje ustvrdio da on nije autor ovog nezvaničnog dokumenta, pa čak i da papir ne postoji, ali ga je Brisel sada demantovao!

Naime, austrijska agencija APA zatražila je od Evropske komisije uvid u ovaj dokument, ali je Brisel to odbio.

- Traženi dokument obrađuje vrlo osetljivu temu, a njegovo objavljivanje imalo bi jasan i direktan uticaj na odnose EU sa susedstvom, potkopavajući time javni interes za međunarodne odnose. Zbog ove procene i relevantnih zakonskih odredbi ne preostaje drugo nego da odbijemo da predamo dokument, bez obzira na važnost slobode medija - saopštili su iz Evropske komisije, i tako potvrdili da dokument postoji u njenim arhivama.

Bivši šef diplomatije Vladislav Jovanović, upitan za komentar ovih navoda, kaže da se i sada, kao i pre nekoliko meseci, radi o puštanju "probnog balona".

- Moguće je da je započet određen proces pre nekoliko meseci tim dokumentom, ali je izazvao burne reakcije zbog kojih je sve "zamrznuto". Ponovno raspravljanje o tom dokumentu znači da to odgovara nečijem interesu. Ovo mi deluje kao "probni balon", sa ciljem psihološkog i političkog pritiska kako bi se u BiH smirile strasti, a Srbija pripremila na to da ne može da sačuva Kosovo - upozorava Jovanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17