• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.08.2021

13:46

Vojnici iz sedam zemalja na Kopaoniku TESTIRALI SVOJU IZDRŽLJIVOST, nadmetanje u planinskom trčanju /FOTO/

mod.gov.rs

Politika

Vojnici iz sedam zemalja na Kopaoniku TESTIRALI SVOJU IZDRŽLJIVOST, nadmetanje u planinskom trčanju /FOTO/

Podeli vest

Na srpskoj planinskoj lepotici u toku je 10. CISM čelendž kup, međunarodno takmičenje vojnih reprezentacija u planinskom trčanju "Kopaonik 2021", čiji je organizator Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović zahvalio se takmičarima iz inostranstva što su u vreme kovida, koji još uvek nije pobeđen, odvojili vreme i došli u našu zemlju i istakao da je izuzetno ponosan na naše vojne sportiste koji uvek i svuda dostojanstveno predstavljaju Srbiju.

- Moram da kažem da je danas lep dan za biti ministar odbrane Republike Srbije. Naša Jovana Preković donela je zlatnu medalju Srbiji u karateu. Ona je jedna od naših pet pripadnika Sportske jedinice Ministarstva odbrane, koji su učestvovali na Olimpijskim igrama u timu naše zemlje, i to je druga medalja koju su doneli Srbiji. Tako da smo zaista ponosni – rekao je ministar Stefanović, podsećajući da su pripadnici ove jedinice do sada na međunarodnim i domaćim takmičenjima osvojili više od 70 medalja.
 
On je, takođe, zahvalio svim vojnim sportistima u našim redovima sistema odbrane, navodeći da dobro zna kolika je žrtva potrebna da bi se postigli vrhunski rezultati.

Sportski duh u vojsci,srpska košarkašica pripadnica "Kobri"


 - Razgovarao sam i sa našom Nevenom Jovanović (pripadnica odreda „Kobre“) ranije i znam koliko čovek mora da uloži lično sebe, da bi pored redovnih zadataka koristio privatno vreme da se maksimalno pripremi i bude u top formi i da može na dostojan način da predstavlja svoju zemlju. Hoću da vam poželim puno uspeha u ovoj zahtevnoj disciplini, a mi ćemo, što mislim da je veoma važno, nastaviti da ulažemo u vas i da negujemo i gradimo prijateljstvo kroz sport ovakvim takmičenjima i u narednim godinama - rekao je ministar Stefanović.

Proglašavajući otvorenom manifestaciju koja se 10. godinu za redom održava u našoj zemlji, ministar Stefanović je i učesnicima iz ostalih zemalja poželeo da se u Srbiji osećaju dobrodošlo i da nastave da nižu uspehe.
 

Foto: mod.gov.rs


Uz vojnu reprezentaciju Ministarstva odbrane i Vojske Srbije, na 10. CISM čelendž kupu u planinskom trčanju za odličja nadmeću se i vojne reprezentacije iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Republike Severne Makedonije, Rumunije, Ruske Federacije i Republike Slovenije, koje su takođe članice CISM.

Organizator takmičenja u ime Ministarstva odbrane i Vojske Srbije je delegacija Republike Srbije pri Međunarodnom savetu za vojne sportove (CISM), dok su organizovanje pomogli Nacionalni park "Kopaonik", opštine Raška i Brus i Javno preduzeće "Skijališta Srbije", uz podršku Srpskog atletskog saveza.

Svečanom otvaranju 10. CISM čelendž kupa u planinskom trčanju prisustvovao je i načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić, inače šef Delegacije Republike Srbije pri CISM.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Stefanović: Pozivam mlade da izaberu poziv vojnog pilota
Politika

Stefanović: Pozivam mlade da izaberu poziv vojnog pilota

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Nebojša Stefanović obišao je danas letačku obuku kadeta završne godine i kandidata za novu klasu Vojne akademije, u jedinicama 204. vazduhoplovne brigade na batajničkom aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“

06.08.2021

16:22

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17