• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

17.08.2021

22:33

GRAČANICU NEĆETE DOBITI! Srpska lista trn u oku Albancima, ali nema predaje! Srđan Popović: Smeta im što smo ujedinili Srbe!

Politika

GRAČANICU NEĆETE DOBITI! Srpska lista trn u oku Albancima, ali nema predaje! Srđan Popović: Smeta im što smo ujedinili Srbe!

Podeli vest

Gračanicu neće dobiti, poručio je gradonačelnik te opštine Srđan Popović komentarišući udruživanje albanskih stranaka u Gračanici pred lokalne izbore na Kosovu i Metohiji, zakazane za sredinu oktobra

Popović je za Sputnjik rekao da je Srpska lista "trn u oku" Albancima jer je uspela da objedini Srbe na Kosovu i Metohiji i ocenio da ujedinjavanje albanskih partija uoči lokalnih izbora govori u prilog tome da oni ne žele da vide Srpsku listu na političkoj sceni.

- Bedem koji smo napravili za opstanak našeg naroda sigurno neće biti probijen - Gračanicu neće dobiti - poručio je Popović.

Popović je rekao da je ovo i novi vid poruke koju Albanci prenose Srbima - da ih ne žele na Kosovu i Metohiji, odnosno, da ne žele da ih vide ujedinjene.

- Oni ne žele da vide ujedinjene Srbe koji su stali pod jedan barjak u odbrani naše države Srbije i interesa naših građana na prostoru Kosova i Metohije. Srpska lista od svog osnivanja radi na opstanku našeg naroda na ovim prostorima, ali i na jačanju veza između našeg naroda i Beograda - naveo je Popović.

Gradonačelnik Gračanice kaže da je ponosan što naš narod na KiM uspeva sve ove godine da opstane i smatra da je za to zaslužna odgovorna i jedinstvena politika Srpske liste i Beograda.

- Naša država ulaže sve više i više u našu budućnost ovde. Upravo to ne odgovara albanskim liderima i zato žele da Srpsku listu svrgnu sa vlasti i ostvare uticaj u srpskim sredinama. Naš narod je to prepoznao i veruje Srpskoj listi, a pokazatelj toga je uspeh koji beleži kako na terenu, tako i na političkom polju - naglasio je.

Dodao je da je srpski narod vrlo odgovoran, posebno kada je u opasnosti i tvrdi da Gračanica ne može da padne u ruke Albanaca, ma koliko se ujedinjavali.

- Politiku naše države naš narod vidi na pravi način i zna šta znači podrška Beograda i našeg predsednika za naš narod ovde - rekao je Popović.

Podsetio je i da je u poslednjih nekoliko meseci bilo više od 80 incidenta koje su izazvali Albanci u Gračanici, ali je, kako kaže, naš narod svestan situacije u kojoj živi duže od 20 godina i Albanci uprkos svemu nisu uspeli da ih oteraju, pa neće ni sada.

Pokret Samoopredeljenje Aljbina Kurtija je u Gračanici, kao i u ostalim srpskim opštinama, na čelu udruženog bloka albanskih stranaka.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija