• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.08.2021

14:03

Zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa! Vučić se sastao sa Čavušogluom!

Tanjug/Tara Radovanović

Politika

Zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa! Vučić se sastao sa Čavušogluom!

Podeli vest

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa ministrom inostranih poslova Republike Turske, Mevlutom Čavušogluom, sa kojim je razgovarao o unapređenju i daljem jačanju bilateralne i ekonomske saradnje, kao i o regionalnim i međunarodnim pitanjima od značaja

Predsednik Vučić je izrazio zadovoljstvo postignutim nivoom bilateralnih odnosa, koje odlikuje intenzivan politički dijalog, produbljena saradnja i međusobno poverenje i poštovanje, saopštila je pres služba predsednika Srbije.

Sagovornici su se saglasili da izuzetan lični i profesionalni odnos dvojice predsednika značajno doprinosi razvoju političkih, ekonomskih i svih drugih veza između Srbije i Turske, ističe se u saopštenju.

Predsednik Vučić je posebno istakao lični doprinos predsednika Redžepa Tajipa Erdogana koji je rezultirao dolaskom velikog broja turskih investitora u Srbiju, kao i značaj Zajedničkog komiteta za ekonomsku saradnju koji je ojačao veze između naše dve zemlje i koji može dati dodatni doprinos na privrednom planu.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Sagovornici su se saglasili da je neophodno intenzivirati rad ovog Komiteta u predstojećem periodu.

"Investicije turskih kompanija u Srbiju u poslednje dve godine se intenziviraju sa perspektivom daljeg rasta i u tom smislu pozdravljam sve izraženiji interes Turske da ulaže u srpsku privredu, kao i realizaciju niza investicija u nerazvijenim delovima Srbije", naglasio je predsednik Vučić i dodao da se nada nastavku ovog pozitivnog trenda, posebno na planu infrastrukture.

Foto: Tanjug/Tara Radovanović

Ministar Čavušoglu je preneo pozdrave predsednika Erdogana uputio poziv predsedniku Vučiću da poseti Tursku, kako bi bila održana nova sednica Visokog saveta za saradnju.

Sagovornici su se saglasili da u odnosima dve zemlje postoji veliki prostor za unapređenje saradnje i u oblastima energetike, turizma, kulture i obrazovanja, dodaje se u saopštenju.




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rajko

pre 3 godine

Dobru saradnju smo započeli sa Turskom, pre svega zbog odličnog ličnog odnosa Vučića i Erdogana. Sada treba tu saradnju podići na viši nivo.

Ana

pre 3 godine

Turska je veoma jaka i stabilna zemlja, svaka saradnja sa njom je od velikog znacaja.

Zara

pre 3 godine

Srbija će intezivirati saradnju s Turskom na svim apektima.

Ina

pre 3 godine

Srbija ocekuje dolazak novih turskih investitora u Srbiju.

Ivana

pre 3 godine

Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što radi za interes naroda i države. Nijedan predsednik do sada ovoliko nije radio za našu državu i njene građane.Sbiji su najvažniji bilateralni odnosi.

Brankić

pre 3 godine

Visoki savet za saradnju je radio veoma dobro pre pandemije korona virusa. Sad je trenutak da se razmišlja o daljim projektima koji će biti od koristi za obe zemlje, i za Srbiju i za Tursku.

Brankić

pre 3 godine

Saradnju Turske i Srbije trasirala su dva predsednika, Vučić i Erdogan. Krenula je snažno da se razvija, naročito na polju investicija. Sad je vreme da se i dalje privlače turski investitori.

Brankić

pre 3 godine

Bilateralna saradnja sa Turskom je niz godina išla uzlaznom linijom. A onda je došla pandemija. Sad je vreme da se nastavi tamo gde smo stali, na mnogim poljima.

Brankić

pre 3 godine

Izuzetan lični i profesionalni odnos dvojice predsednika značajno doprinosi razvoju političkih, ekonomskih i svih drugih veza između Srbije i Turske.

sledeća vest

TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)
Live TV

Šolakova novinarka postavila ministarki Stamenkovski beozbrazno intimno pitanje! Da li je ovo moralno? (VIDEO)

Urednik i novinar Ljiljana Stojanović napala je ministarku za brigu o porodici Stamenkovski na konferenciji za štampu. Ona je rekla da ministarka ne sme da zamera ženama što rađaju decu u poznijim godinama i pitala je sa koliko godina je ona rodila dete. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Andrijana Arnautović, SRS, Marjan Rističević, SNS i Radoslav Milojičić Kena, narodni poslanik.

06.10.2024

10:55

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)
Kultura

Održana promocija knjige "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" (FOTO)

U prepunoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, sinoć je predstavljena knjiga "Srbi na Kosovu i Metohiji u 20. i 21. veku" autora prof. Dragoslava Ćetkovića u izdanju Obeležja plus i Fondacije Braća Karić a u prisustvu Njegovog Preosveštenstva Episkopa novobrdskog g. Ilariona, vikara Patrijarha srpskog g. Porfirija, mnogobrojnih uglednih zvanica, predstavnika srpskih kulturnih i javnih institucija, predstavnika medija i znamenitih građana Kosova i Metohije.

05.10.2024

14:12

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija