• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.09.2021

11:01

Cilj svih dešavanja u Crnoj Gori je da se oslabi Srbija, jaka Srbija nikome ne odgovara!

printscreen TV Prva

Politika

Cilj svih dešavanja u Crnoj Gori je da se oslabi Srbija, jaka Srbija nikome ne odgovara!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da iza svih dešavanja u Crnoj Gori stoji nastojanje da se oslabi Srbija, jer jaka Srbija nikome ne odgovara


On je za Tv Prva rekao da to "zajedno odavde rade sa nekima iz sveta" i istakao da su tokom istorije velike sile uvek gledale da oslabe Srbiju, a da ojačaju druge.


"Cilj je da oslabe srpski faktor. Samo je suština kako Srbe da zauzdamo, moramo da razvlastimo one koji vode Srbiju na odgovoran način, da utišamo srpski faktor, jer kako je moguće da Srbi nemaju glas u Crnoj Gori ili BIH. Nema odgovora na moralno i principijelno pitanje, kako samo Srbi nemaju pravo na samoopredeljenje", rekao je Vučić.

Vučić je istakao da je politički veteran, ali da je ono što je učinjeno u poslednjih devet godina od kada je na vlasti ući će u istoriju.

"Za devet godina napravili smo najveći uspeh u istoriji, možda i od sticanja nezavisnosti. Neki posle nas neće moći ni škole da okreče", rekao je Vučić.

Foto: printscreen TV Prva

Kao primer zbog čega strane sile teže da oslabe Srbiju, Vučić je uporedio ekonomsko stanje Srbije i Crne Gore od pre sedam godina do danas.

"Srbija je 2014. godine imala stopu javnog duga 79, Crna Gora 52 odsto. To je za Srbiju bilo katastrofa. Danas Srbija ima 55,4, stići će do 59 do kraja godine, Crna Gora oko 99, završiće na 104 do 105 odsto. Srbija je uspela da značajno spusti stopu BDP, Crna Gora ga je podigla. Srbija je 2014 imala 33 milijarde BDP, CG u tom trenutnu 4,3 milijarde. Danas Srbija 2021. završava sa 51 milijarde, CG 3,8 milijarde, znači 55 odsto je skočio bdp. Neverovatan napredak u prethodnih sedam godina", rekao je on.

On je dodao i da je prosečna plata 2014. godine u Srbiji bila 330, u Crnoj Gori 550 evra, a da je danas 558, dok je u Crnoj Gori 525.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
sns

pre 2 godine

Poplave u Njujorku su samo deo plana rušenja predsednika i slabljenja ekonomski jake Srbije!!

Ivana

pre 2 godine

Hvala našem predsedniku Vučiću a svemu što čini za našu državu i njene građane. Dok Milo Đukanvić sprovodi politiku Dragan Đilasa.

Tamara

pre 2 godine

Jasno je svima, sada vec javno imamo neprijatelje.

Tamara

pre 2 godine

Ovo ce nam samo dati vetar u ledja da budemo jos jaci.

Tamara

pre 2 godine

Jaci smo od njih 10 x minimum, a posle svega cemo biti jos jaci. sigurno.

DULE

pre 2 godine

Svima smeta sto Srbija napreduje i uspeva u svoje ciljeve!

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...
NIJE DOBRO

Hitno! Brajen javlja: NATO raspoređuje trupe u Ukrajinu! Počelo ono čega se ceo svet plašio: U uniformama su, nose zastave...

NATO je počeo da raspoređuje borbene trupe na ukrajinsko ratište. Vojnici su u uniformama i uglavnom koncentrisani u zapadnom delu zemlje, ima ih i na istoku, tik uz borbe na frontu. Vojska iz Poljske, Francuske, Velike Britanije, Finske i drugih članica NATO od 25. aprila pristiže u Ukrajinu. Ove trupe nisu plaćenici. Na uniformama nose zastave svojih zemalja. Ove tvrdnje Stefana Brajena, koji je obavljao posao visokog izvršnog direktora u američkoj proizvodnji naoružanja, a bio je angažovan i u izvršnim i zakonodavnim nivoima američke vlade, objavljuje „Vepons end stratedži“.

27.04.2024

22:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija