• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2021

09:32

Popović: Ustoličenje Joanikija Božja volja i na radost narodu

Tanjug

Politika

Popović: Ustoličenje Joanikija Božja volja i na radost narodu

Podeli vest

Ministar za inovacije i tehnološki razvoj u Vladi Srbije Nenad Popović čestitao je danas Mitropolitu Joanikiju na ustoličenju i istakao da je njegov dolazak na presto Svetog Petra Cetinjskog "Božja volja i na radost celokupnom srpskom narodu ma gde on živeo", saopštilo je Ministarstvo



U čestitci Popović navodi da je baš na Cetinju, kako kaže, tamo gde treba da bude i gde će uvek biti ustoličenje, nastavila da gori "luča vere, ljubavi, bratstva i mira", koju će mitropolit predanim radom i "vođen Božjom rukom" prenositi na svakog vernika u Crnoj Gori, a i šire.

- Vođeni Vašom mirnom i pravednom pastirskom rukom naša braća vernici sačuvaće svoju veru, Crkvu, istinski identitet Crne Gore. Radujte se, radujemo se i mi sa Vama. I danas ovde u Podgorici, i u Beogradu, i u Banjaluci i u Prizrenu! Bog je sa nama! - naveo je on.

Čestitku je završio sa tri puta ponovljenim uzvikom "Dostojan!".


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze
Srbija

I Srbija ima Brione! Evo gde se nalaze

Brioni su nacionalni park i čuveno hrvatsko letovalište koje čine nekoliko ostrva i danas se pominje kao omiljeno mesto za odmor Josipa Broza Tita. Ali, i Srbija ima Brione...

20.06.2024

17:51