• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

10.09.2021

23:58

MUP SE OGLASIO: Aposlutna laž u crnogorskim medijima da je srpska policija maltretirala sina Zdravka Krvokapića!

Printscreen/Youtube/Skupština Crne Gore

Politika

MUP SE OGLASIO: Aposlutna laž u crnogorskim medijima da je srpska policija maltretirala sina Zdravka Krvokapića!

Podeli vest

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srbije ističe da su apsolutno lažni navodi koji su se pojavili u pojedinim crnogorskim medijima da je srpska policija navodno maltretirala sina crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića i ističe da je policija i u ovom slučaju postupala profesionalno i u skladu sa zakonom obavila sve neophodne provere uz puno poštovanje dostojanstva vozača i putnika u vozilu

Naime, prilikom zaustavljanja i kontrole vozila sa civilnim crnogorskim registarskim oznakama u kome su se nalazili M. K., sin crnogorskog premijera, i B. D., član njegovog obezbeđenja, pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su postupali profesionalno, u skladu sa zakonom i procedurama uz uvažavanje njihovog ličnog dostojanstva.

Postupajući po prijavi na sistem 192 da je primećeno lice koje ima pištolj i da se udaljilo vozilom „mercedes“ ka Prokopu, patrola Policijske stanice Savski venac, kao ozbiljna služba, brzo je locirala vozilo i bezbedno ga zaustavila. Postupajući po procedurama, kao i svaka policija i pripadnici MUP-a Srbije su štiteći, na prvom mestu bezbednost svojih pripadnika, izvršili kontrolu i legitimisanje lica.

Nakon izvršenih provera policija se udaljila i ostavila im lično naoružanje.

Na osnovu svih iznetih činjenica za očekivati je da bi svaka odgovorna policija, koja postupa u skladu sa zakonom, izvršila proveru i utvrdila ko su lica koja poseduju oružje, što bi verujemo da je obrnuta situacija učinila i crnogorska policija. Koja policija sveta ne bi naoružana prišla nepoznatom naoružanom licu?

Ističemo da je MUP Srbije ponudio neposredno fizičko obezbeđenje članovima porodice Krivokapić koji žive u Beogradu, ali da su to odbili.

Takođe, očekujemo od naših, ali i stranih državljana da na pristojno ponašanje policijskih službenika odgovore na isti način i da ne zloupotrebljavaju policiju za svoje dnevnopolitičke potrebe.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
milan

pre 2 godine

kome nije dobra srbija taj bi otišo ,odakle je i došo neka uče od srba šta su pravi ljudi

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17