• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

23.09.2021

07:41

POKUŠAJ NAPADA NA KiM NA VISOKORANGIRANOG DIPLOMATU SA TABLICAMA IZ BEOGRADA!

Kosovo onlajn

Politika

POKUŠAJ NAPADA NA KiM NA VISOKORANGIRANOG DIPLOMATU SA TABLICAMA IZ BEOGRADA!

Podeli vest

Visokorangirani diplomata iz zemlje Evropske unije koja nije priznala tzv. Kosovo, prijavio je sinoć pokušaj napada koji se dogodio kada je jedna osoba nastojala da sa njegovog automobila ukloni diplomatske tablice koje mu je izdao Beograd, prenosi Kljan Kosova


Pozivajući se na svoje izvore, ova televizija navodi da je diplomati dok je putovao automobilom u pravcu Gračanice, neko blokirao put i pokušao da ukloni diplomatske tablice koje je izdao Beograd.


Incident se dogodio sinoć, a diplomata je u tom trenutku bio sam u vozilu.

Podsetimo, od ponedeljka 20. septembra, privremene vlasti u Prištini su počele da na administartivnim prelazima srpske registarske tablice zamenjuju privremenim, na koje je taksa pet evra. Priština je na sever KiM poslala i specijalne jedinice policije ROSU.

Foto: Kosovo onlajn

Pripadnici specijalne jedinice Rosu su na dva prelaza na severu Kosova i Metohije, Jarinje i Brnjak, stigli sa oko 20 vozila, od čega više od 10 blindiranih.

/VIDEO/ PEVAJ, SRBIJO, ZEMLJO JUNAKA! SRBI NA JARINJU ZAPALILI BAKLJE, A ONDA PORUČILI - KOSOVO JE SRBIJA!

To je izazvalo zabrinutost i uznemirenost kod Srba i oni su blokirali puteve koji vode ka administrativnim prelazima. Miran protest Srba sa severa KiM i dalje traje, kao i blokada puta Raška - Kosovska Mitrovica i Ribariće - Zubin Potok.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da Beograd od Prištine traži da hitno povuče jedinice sa severa Kosova i Metohije, a od Evropske unije odgovor na pitanje kada će biti formirana Zajednica srpskih opština.

Nećemo pristati na barapske trikove Prištine, jedini način povlačenje svih trupa sa KiM, povratak na pređašnje stanje, pa onda razgovor u Briselu!

Vučić je takođe rekao da je odbio predlog predstavnika Kvinte za rešenje krize jer, kako je istakao, nije reč o kompromisu već o politici svršenog čina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dule

pre 2 godine

Kurtijev plan je da izazove neke nerede u Severnoj Mitrovici pa da se Srbi okupe u proteste. Među njih će ubaciti par svojih ljudi koji će zapucati na policiju. Žrtvovaće par svojih policajaca ali će optužiti Srbe za oružani napad. Naravno snimak tih "Srba" neće biti sasvim jasan pa se neće znati koji su. To će biti povod za upad njihove tzv. vojske i zauzimanje severnog dela. Dok Srbe proteruju, zapad će pozivati obe strane na mirne pregovore uz konstataciju da se Srbi "dobrovoljno" iseljavaju. Naravno Srbiju će "snažno opomenuti" da se ne usuđuje na vojnu intervenciju protiv "suverene" države, jer će oni opet morati da nas bombarduju. Videćete da će tako ili slično biti.

sledeća vest

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat?

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina
Hronika

Davio partnerku do smrti! Jazivo nasilje u Alibunaru: Muškarcu (39) preti zatvor do 15 godina

Više javno tužilaštvo u Pančevu je danas donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osumnjičenog D. B. (39) iz Alibunara zbog sumnje da je neutvrđenog dana u periodu od 27. aprila do 29. aprila ove godine primenom nasilja ugrozio telesni integritet svoje vanbračne partnerke D. S. (42) iz Jabuke tako što ju je u kući u kojoj su živeli u Alibunaru, u Ulici Save Munćana, šakama stegao za vrat usled čega je nastupila smrt oštećene, saopštio je MUP.

30.04.2024

19:02

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija